Ni af de beskidte steder i dit køkken
Tjek dit køkken – nogle overflader bliver beskidte hurtigere, end du kan forestille dig.
Køkkenet er hjertet i huset, så det er ofte det mest beskidte sted i huset. Der er et åbenlyst rod – brugte retter, klistret gulv eller sprayet ovn. Men der er også steder og genstande, der er lette at miste synet på. Husk de steder og genstande, du bruger hver dag under madlavning: arbejdsområdet, kuglepenne, skaller, læber, genanvendelige vandflasker og meget mere. De rører ofte dagligt, så det er meget vigtigt at desinficere dem hver dag eller mindst flere gange om ugen for at undgå bakteriel akkumulering.
Any håndtag, håndtag og sensoriske paneler
Hver enhed i køkkenet har ethvert kontrolpanel eller pen, der røres hver gang de bruger det. Det er vigtigt ikke at glemme at vaske dem ugentligt, fordi de ofte ikke er opmærksomme på dem. Især hvis du rører ved dem under madlavning eller arbejder med rå fødevarer. Sørg for at rengøre håndtagene på køkkenskabe, håndtagene til enheder og kontrolpaneler ved hjælp af et desinfektionsmiddel serviet eller et sprayet desinfektionsmiddel og rent stof eller papirhåndklæde.
Håndvask
Selv hvis en masse vand passerer gennem din køkkenvask, gemte mikrober sandsynligvis på dens overflade, især i revnerne, hvor vasken er forbundet til bordpladen og omkring drænet. Køkkenvasken skal desinficeres efter hver tilberedning, vaske op eller mindst en gang om dagen og glem ikke kuglepenne og hanen samt om områderne i bordpladen nær vasken. De samler al spray, når du vasker produkterne. Brug et shell -rengøringsværktøj, der indeholder et desinfektionsmiddel, og et rent håndklæde eller disponible desinfektionsservietter.
Sponges, børster og servietter
Mange huse bruger cellulosesvampe, børster til rengøring af vasken og stofservietterne til retter. Desværre indsamler de en stor mængde bakterier, hvis de ikke vasker og ikke desinficerer dem. De skal vaskes i varmt vand efter hver madlavning eller rengøring.
Køleskab
Vi har allerede talt om, hvad der kan skjules på håndtag og sensoriske paneler i køleskabet, men selv ved lave temperaturer kan temmelig skadelige bakterier vokse inde i køleskabet. De fleste frugter og grøntsager bevarer friskheden længere, hvis de ikke vaskes før opbevaring. I dette tilfælde er det bedre at opbevare dem uvasket for at undgå hurtig skade, men det er ofte vigtigt at vaske kasserne for at undgå forurening i fremtiden, da de kan forblive resterne af mad eller bakterier.
Det samme sker med råt kød, der er opbevaret i køleskabet. I kasserne og kanterne på hylderne akkumuleres væsken, og emballagen strømmer. For at slippe af med enhver form for bakterier og skimmel, der kan vokse der en gang om måneden, hvis det er muligt, skal du fjerne kasserne eller hylderne i køleskabet og vaske overfladerne med blødt vaskemiddel og varmt eller varmt vand. Tør tørt med en ren klud eller papirhåndklæde.
Mellem grundig rengøring tørre det spildte vand og tør hurtigt de indre overflader med desinfektionsmidler. Tør desuden den øverste del af køleskabet fra støv og drys bagfra og nedenfor. Fjern ventilationsdækslet for at støvsuge spolerne. Støvet på spolen tvinger køleskabet til at arbejde mere intensivt, forbrug af mere energi, og partiklerne af mad, der gemmer sig under dem, er meget glad for insekter.
Cutting boards
Skærebræt, især træ, kan blive et godt sted til udbredelse af bakterier i små fordybninger, der vises selv efter engangsbrug. Det er vigtigt at have mindst to separate skærebræt: en til grøntsager og frugter og en til kød. Dette vil reducere tværforurening under madlavning. Vask hvert bræt efter hver brug med varm sæbeopløsning og skyl godt med varmt vand. Derefter er det helt tørt med et papirhåndklæde eller et rent håndklæde. Lad ikke brædderne tørre, fordi bakterier elsker et varmt og fugtigt miljø.
Coffee maker, blender og små husholdningsapparater
Selv rent vand, der er forsinket på et varmt og vådt sted, for eksempel i en kaffemaskine, kan skabe et ideelt miljø til vækst af bakterier og skimmel. Nogle små enheder skal rengøres efter hver brug. Mindst en gang om ugen skal du adskille og omhyggeligt vaske små enheder. Nogle dele kan placeres i en opvaskemaskine, mens andre skal vaskes i varmt sæbevand, skyl derefter i varmt vand og tørres helt. Den samme rengøringsprocedure skal anvendes til retter: åbninger, målte skeer og kopper.
Reusable madkasser, indkøbsposer og vandflasker
Containerne skal adskilles fuldstændigt og placeres i en opvaskemaskine eller vaskes i varmt sæbevand, skylles i varmt vand og tørres helt. Yderligere rådgivning til pakker med køb – Opbevar dem separat: Fremhæv en eller flere til rengøringsmidler, en til rå grøntsager og frugter, en til rå kød og en til pakket produkter.
Bordplader
Ignorer ikke bordpladerne – de lægger poser med køb og andre varer på dem dagligt såvel som kog mad. Tag et desinfektionsmiddel serviet eller rent stof og en desinfektionsspray og tør dem inden tilberedning eller mindst en gang om dagen. Næg en svamp eller brugte klude til retter, fordi bakterier og mikrober kan akkumuleres på dem. Mindst en gang om ugen skal du bruge tid på at se ind i hjørnerne, under små enheder og langs kanterne mellem komfuret eller køleskabet og bordpladen. Du kan ikke engang forestille dig, hvad der er skjult i disse fugtige og mørke steder.
Salt lobes og lister
Det sidste beskidte sted at tænke på er køkken salt ryster og pistan. De bruges ofte og rører ofte ved dem under madlavning. Tør dem grundigt med et desinfektionsmiddel efter hver madlavning og udfør grundig rengøring hver uge.
Er du opmærksom på disse steder i køkkenet? Ikke rigtig
Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: 10 soorten kool, die het meest nuttig zijn voor onze gezondheid. Beschrijving en foto