Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Ned med hvide cirkler: Vi fjerner pletter fra vand fra træmøbler

Træmøbler er smukke og holdbare, men det har et lille problem – ubehagelige pletter kan fremstå selv fra den mindste mængde vand. For eksempel, hvis du forlader glasset på et træbord, så hæver du det, kan du ubehageligt blive overrasket over de spor, der blev tilbage på overfladen. Hvordan eliminerer jeg disse pletter?

Ned med hvide cirkler: Vi fjerner pletter fra vand fra træmøbler

Der er to typer pletter fra vand på træ. De, der allerede er mørklagt, fratager os håb om, at de kan vaskes. En sådan farve antyder, at vandet trængte dybt nok ind i træet og dens belægning. Den eneste løsning i sådanne tilfælde er at reducere bordet eller sengen.

Hvis vi formåede at tørre det spildte vand næsten øjeblikkeligt, kan du vente et par dage på at kontrollere, om den hvide plet forsvinder af sig selv. Dette gælder kun for nye møbler, fordi det sandsynligvis stadig er i hele belægningen, der ikke tillader fugt at absorbere. Men ved det gamle bord, som ikke for nylig var dækket med lak, mistede belægningen sandsynligvis sine beskyttende egenskaber, og du er nødt til at handle med det samme.
Der er flere måder at bruge improviserede midler.

For de seneste pletter fra vand kan du bruge hårtørrer . Han er i stand til at fordampe vand fra de øverste lag, så det ikke falder på de nedre. Tænd for enheden for den laveste effekt, og hold den rettet på stedet i ti minutter og ikke bringe den for tæt på. Vent derefter på det samme beløb, og gentag om nødvendigt forsøget. Og det sidste trin er at slå med et serviet af fordampet vand fra overfladen.

Ned med hvide cirkler: Vi fjerner pletter fra vand fra træmøbler

Hvis pletterne er hvide – det betyder ikke noget, på gamle eller nye møbler, prøv at fjerne dem ved hjælp af jern . Enheden skal være ved lav temperatur igen, og vi stræber efter at fordampe det vand, der er blevet absorberet i overfladen. Det er dog meget vigtigt, at selve jernet ikke frigiver damp og vand, for ellers får vi den modsatte effekt.

tandpasta kan også være nyttige til rengøring af pletter fra fugt fra træmøbler. Det vigtigste er, at det ikke er i form af en gel, og det er bedre, hvis det er hvidtning, at små slibende partikler er indeholdt der. Påfør bare lidt pasta på stedet og lav cirkulære bevægelser i ikke mere end et minut, og tør den derefter forsigtigt. Og det vil straks blive klart, om denne metode hjalp.

salt kan være effektiv til lys og forekommer for nylig våde pletter. Som du ved, absorberer det vand, hvilket bestemmer effekten af ​​dens anvendelse. Hæld bare en lille mængde salt på stedet og lad det være i 10-20 minutter. Det er dog vigtigt ikke at gnide hårdt, fordi salt kan beskadige belægningen med dens slibemiddel.

Ned med hvide cirkler: Vi fjerner pletter fra vand fra træmøbler

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:10 van de belangrijkste tips voor het kweken van tomaten. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.