Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

Det er ikke alle, der ved, hvordan man vasker sit yndlingstøj korrekt. Ofte ødelægger og deformerer vask dit yndlingstøj og gør det uegnet til brug. Der er flere regler, der hjælper med at udføre den korrekte pleje af produktet og gøre vask til en favorit og ikke tidskrævende aktivitet.

Glem ikke at tjekke dine lommer

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

Glemte ting i tøjets lommer ødelægger tøjet. Det er derfor nødvendigt at tømme tøjets lommer for unødvendige genstande før vask. Du skal også være opmærksom på, at lommerne kan vendes udad, når du vasker. Sådanne handlinger vil bidrage til fuld rengøring af tøjet fra forurenende stoffer.

Korrekt vask af snøresko

At vaske sko i en vaskemaskine er en kompliceret proces, der kræver visse færdigheder. For at undgå skader på husholdningsapparaterne og for ikke at ødelægge skoene er det nødvendigt at binde snørebåndene sammen før vask. Brug om muligt særlige skoposer. Vandtemperaturen under vask bør ikke overstige 30 grader celsius.

Bevar farven

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

For at varen ikke skal miste sin oprindelige farve og ikke falme, anbefales det at vende vrangen ud på varen før vask. Det er meget vigtigt at overholde temperaturregimet under vask.

Drikkevarer til vaskemaskinen

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

Tilsætning af kaffe eller te under vask af mørke stoffer beskytter produktet og forhindrer også, at fibrene ødelægges. Efter vask bevarer varen sit oprindelige udseende og er ikke deformeret.

Rengøring af skosåler

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

Specialister anbefaler at rengøre indlægssålerne separat, før skoene vaskes. Til dette formål anbefales det at bruge hydrogenperoxid, som hældes på den fjernede indlægssål fra skoen. Efter endt rengøring skylles indlægssålerne under rindende vand. Denne rengøring hjælper med at slippe af med den ubehagelige lugt af sko, fjerne snavs og bakterier, der er ophobet på stoffets fibre. Peroxid kan også behandles med hvide lædersko.

Fjern effektivt pletter

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

For at slippe af med pletter på tekstiler anbefales det at bruge opvaskemiddel. Væsken påføres den dannede plet, og efter at produktet er udsat for standardvask, bruges pulver.

Efter en sådan vask bliver tingene snehvide

Selv med korrekt vask bliver snehvide ting kedelige og ændrer nogle gange farve. Ofte giver blegemidler ikke den nødvendige effekt, og intensiv vask med brug af forskellige kemikalier ødelægger stoffets fibre.

For at holde tingene hvide og have et smukt udseende bruger mange husmødre aspirintabletter. For at opnå maksimal effekt opløses 1 tablet af lægemidlet i en liter vand, og derefter lægges tingen i blød i den tilberedte opløsning i 6-7 timer. Efter procedurens afslutning udsættes tingen for vask. Brug af aspirin vil effektivt hjælpe med at fjerne pletter og urenheder. Læs mere på kaleyard.org/week-voor-het-wassen-11-remedies-voor-alle-vlekken

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

Innovative anordninger

I dag kan du i næsten alle butikker finde særlige anordninger, der letter vaskeprocessen og beskytter stoffet mod ødelæggelse. Disse anordninger produceres i form af særlige poser eller bolde, som tingene placeres i før vask. Særlige beskyttelsesanordninger tillader ikke, at stoffet tabes, og forhindrer, at der kommer fnug på det.

Tasker og rygsække

Mange ejere af tasker og rygsække udsætter produkter for standardvask, hvorefter tingen mister sit oprindelige udseende og bliver ubrugelig. Ved at overholde visse regler vil hver ejer af produktet være i stand til at udføre den korrekte vask, mens den ikke ødelægger favorittilbehøret.

Fjern alle genstande fra tasken eller rygsækken, før du vasker den. Brug en tandbørste og tandpasta til at rengøre låsen på tilbehøret. Det er sådanne handlinger, der sikrer, at hunden glider normalt efter vask.

Rygsække og tasker anbefales at blive vasket i koldt vand uden brug af husholdningskemikalier. Dette hjælper med at forhindre skader på stoffet. Tilbehør kan også vaskes i en særlig kasse.

Blidere end en fjer

Brugen af moderne husholdningskemikalier kan gøre sengelinned stift og stikkende. For at gøre stoffet blødt, når du vasker sengetøj, anbefales det at bruge en særlig opløsning. For at forberede væsken skal du bruge en halv kop eddike og en halv kop bagepulver, som opløses i en kop vand. Et par dråber æterisk olie tilsættes til den færdige blanding.

En opvaskesvamp lægges i opløsningen, og derefter lægges den i tromlen til sengelinnedet. Denne procedure hjælper med at gøre de vaskede artikler bløde og behagelige at røre ved.

Væk fra hjemmet

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

Ofte har rejsende ikke mulighed for at vaske deres tøj effektivt. For at opfriske tøjet er det nødvendigt at lægge det i en pose fyldt med vand og tilsætte vaskemiddel. Derefter rystes posen et stykke tid. Tøjet skylles på samme måde uden at tilsætte vaskemiddel til vandet. Denne teknik gør det muligt at opfriske tøjet, så det kan bruges.

Pletter er ikke noget problem

Lifehacks til vasketøj, som kun de mest erfarne og kloge værtinder bruger

Mange husmødre ved, hvor svært det kan være at fjerne forskellige pletter fra stof. Ved at bruge visse tricks kan næsten alle pletter fjernes uden større anstrengelse og uden at skade stoffet. For eksempel fjernes blæk fra stoffet med mælk. Beskidte ting lægges i blød i produktet i en time og udsættes derefter for standardvask ved hjælp af rengøringsmidler.

Pletter fra bær, frugt og grøntsager fjernes med salt. Hæld bordsalt på den dannede forurening, og lad det stå i nogen tid. Når saltet er absorberet i stoffet, vaskes produktet.

For at slippe af med ketchup og saucer på stoffet kan du bruge vaskemiddel og medicinsk peroxid. Først og fremmest vaskes produktet i et vaskemiddel, og efter den viste plet behandles med peroxid uden at vaske det af i 20 minutter. Efter disse procedurer vaskes sagen på den sædvanlige måde.

Ved hjælp af stivelse slippe af med olieagtige pletter af forskellig oprindelse. Den resulterende forurening drysses med stivelse og efterlader den i nogen tid på stoffet. Derefter vaskes produktet i varmt vand med pulver.

Spor af græs på stoffet er vanskelige at fjerne ved hjælp af almindelig vask. For at slippe af med forureningen lægges varen i blød i saltvand i 2 timer. Herefter vaskes produktet med husholdningskemikalier.

Spor af sved på stoffet fjernes ved hjælp af citronsaft eller bagepulver. Forurening smøres med en fødevareingrediens og efterlades i 20 minutter. Efter proceduren vaskes genstanden i varmt vand.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.