Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvorfor er det så godt mikrofiber, og hvorfor er det bedre end nogen servietter og klude til gulvet?

Det ser ud til, at bare en klud, der er tørret med støv, hvad kan være vanskeligt i det? Men når det kommer til et valg, er der en masse muligheder. Mange repræsenterer ikke engang mikrofiberfunktioner, hvilket betyder, at de ikke bruges. Gendan huller.

Hvorfor er det så godt mikrofiber, og hvorfor er det bedre end nogen servietter og klude til gulvet?

I stedet for mikrofibre bruger mange mennesker almindelige stofklude, servietter i en rulle og undertiden papirhåndklæder. Men de giver ikke den effekt, der kan opnås.

Why har du brug for mikrofiber til rengøring?

Ikke kun er metoden til rengøring med almindelige klude, den er spildende i sig selv, betydelige midler går også til rengøring af universelle spray, desinfektionsmidler og produkter til vask af briller og spejle. Det endelige resultat som et resultat er værre, flere penge blev brugt, og du har anger for spild af alt dette papir og plast. Der er den bedste rengøringsmåde – dette er emballagen af ​​mikrofiber servietter, som kan bruges igen og igen til dyb rengøring og endda desinfektion (forresten, det er mikrofiberen, der i stigende grad bruges til rengøring i stedet for desinfektionsmidler med klor) . Mikrofiber er velegnet til næsten enhver form for affald, selv uden rengøringsprodukter. Faktisk kan du fjerne næsten alt med mikrofiber og kun gøre det.

Why er mikrofiberarbejde meget bedre end bomuld, papir og andre rengøringsmaterialer?

Mikrofiber er en syntetisk fiber, der består af en polyester, hvis struktur ligner et Terry -håndklæde og nylon, der tilvejebringer absorption og densitet af stoffet. Mikrofiber bruges undertiden til fremstilling af møbler polstring og endda tøj, ofte til fremstilling af håndklæder (ejere af storslåede og frække krøller anbefales at tørre deres hoveder med lige sådanne håndklæder), men professionelle kiler er værdsat og elsket mest af alt, og forskere bekræfter det faktum, at dette materiale er fantastisk. Selv den billigste mikrofiber serviet klarer bedre med pletter og snavs end dets alternativer. Og selvom dette er det eneste kunstige materiale på listen, som jeg vil sige: Tak fordi du blev opfundet! ⠀

Hvorfor er det så godt mikrofiber, og hvorfor er det bedre end nogen servietter og klude til gulvet?

Hvad er mikrofiber?

Microfiber (Micro -Fiber) er en fuldstændig syntetisk fiber opfundet i Japan. I sin struktur ligner det et bundt dissekeret af 8 sektorer. Disse super -tynde tråde, tyndere end det menneskelige hår 100.000 gange (deraf navnet), de har en positiv ladning, der tiltrækker støv og snavs. Disse fibre er kemisk splittet, hvilket giver dem mulighed for at handle efter princippet om små skrabere og indsamle alt, hvad der er i vejen. Fiberen kan trænge ind i revner og revner, utilgængelige for papirhåndklæder og klude.

Det øgede areal af fibrene har mere vand end en almindelig klud eller svamp, hvilket gør mikrofiber servietter til den bedste mulighed for opsamling af spildte væsker. I praksis betyder det, at i stedet for blot at bevæge støv, snavs og mikrober på overfladen, indsamler mikrofiber faktisk disse ting inde i dig selv, hvilket betyder, at du ikke behøver Fjerner mikrober.

Den billigste version af servietter er dem, der sælger i de økonomiske sektioner i sættet af flere stykker, så er der servietter, der kan findes blandt produkter til biler, og servietter tilbyder også netværksmærker, der har specialiseret Kvalitet betragtes som den professionelle mikrofiber af højeste kvalitet, der bruges i rengøringen.

Hvad mikrofiber servietter er nødvendige for rengøring?

Der er to typer mikrofibre, der er nødvendige i huset:

et bunke serviet, fluffy

designet til at opsamle støv fra ikke -core -overflader. Sådanne servietter indsamles/udslettes. Det fungerer på grund af effekten af ​​et skrot, kapillær og statisk. Jo tykkere, mere fluffy og mere voluminøs en serviet, jo bedre er det velegnet til rengøring af støv. På samme tid er det bedre ikke at våde selve serviet, men at bruge enten tør form eller lidt våd.

presset glat serviet

designet til spejle, briller, metal- og kromoverflader, der ikke absorberer vand. Den polerer overfladen uden at forlade skilsmisser og Villi på grund af kapillæreffekten. Glatte, pressede, vandrende servietter bruges hovedsageligt til spejle, teknikker, skærme, skærme og andre blanke overflader, der skal poleres. Det bruges normalt et lidt vådt serviet. Hvis den overflade, du skal tørre, er meget støvet, vil det første trin være – fjern støvet med en tør mikrofiber med en blød bunke.

De vigtigste egenskaber ved mikrofibre

fungerer som en skraber

Mikrofiber trænger ind i, hvor andre fibre ikke kan få og bogstaveligt talt rive snavs af. Du er mindre end tre, og snavs fjernes meget mere.

absorberer vand som en pumpe

På grund af den kapillære virkning af mikrofiberen absorberer den snavs fra forskellige overflader. Som et resultat fjernes våde pletter uden pletter, og mikrofiber holder dette beskidte vand i sig selv uden at slippe tilbage og fortsætte med at absorbere et nyt.

roser støv

På grund af sektionen af ​​trådene og en lille statisk ladning af elektricitet, der opstår under friktion af tør fiber på overfladen, sætter støvet sig ned og fastholder i stoffets fibre, der sidder fast i dem som i en fælde. Og en af ​​de vigtige egenskaber ved mikrofiberen er, at alle disse mikronetter, der i et serviet kan være mere end 100 tusind meter, ikke hælder og ikke forlader Villi.

vigtig bemærkning

Med ordentlig pleje vil alle servietter (især højkvalitet) tjene i årevis. Dette er ikke en forbrugsbar, men en opgørelse, der vil tjene i lang tid. Det vigtigste er ikke at bruge det samme serviet til alt i træk, men at distribuere dem efter rengøringstype, som de er egnede til. Et serviet for hver type arbejde er helt nok.

Men det er ikke alle!

Mikrofiber er ikke kun til at tørre støv fra møbler. Du har sandsynligvis bemærket, at mikrofiber også i mange kønsvasksystemer også bruges. Og det er også meget bedre end alternative muligheder. Brugen af ​​mikrofibermopper i stedet for traditionel bomulds moppe fører til et fald i mængden af ​​bakterier med 99%. Derudover er sådanne mopper meget lettere og mere ergonomiske end traditionelle, og du behøver ikke konstant at fordybe dem i vandet for at skylle. En anden god nyhed er, at i systemerne med vask af gulve, der bruger mikrofiberdyser, bruges meget mindre vand.

Så vi indså, at mikrofiberen kan holde snavs i sig selv mange gange mere end dens vægt, men for at det skal have disse magiske egenskaber, skal det være ordentligt omhyggeligt. Det vil sige skyl og vask omhyggeligt.

Hvorfor er det så godt mikrofiber, og hvorfor er det bedre end nogen servietter og klude til gulvet?

Hvow at passe på mikrofiber servietter?

For at en mikrofiber kan fungere (og det kan fungere i lang tid), skal den vaskes. Ideelt set hver gang efter storskala våd rengøring og tør efter tør. Mikrofiberen skal tørres omhyggeligt, ellers vil den stoppe med at arbejde og overraske med de vidunderlige egenskaber, som vi lige har skrevet om. Du kan bruge både manuel og maskinvask.

Med manuel vask kan du bruge vaskeri sæbe (stykke eller væske) og vasket, indtil hvidt skum er dannet. I tilfælde af maskine – vælg et vaskemiddel og tilstand i overensstemmelse med producentens anbefalinger: temperatur, skylning, klemme. Hvis mikrofiberen er meget forurenet, kan den koges, hvis der er i pletter, kan der anvendes iltblegemiddel. Dog kan tøj til linned og hvidt med klor ikke bruges. De vil forkæle dit mirakel Salpet. Det er muligt at forstå, hvad tiden er inde til at vaske serviet, da det stoppede med at absorbere fugt og presses værre.

Læs også en interessant artikel: 11 redenen voor uw niezen in uw eigen huis.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.