Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvordan udskiftes et antiseptik for hænderne?

Er desinfektionsmidlet til hånden i de nærmeste butikker? Vi fortæller dig, hvad det kan være lavet af.

Hvordan udskiftes et antiseptik for hænderne?

I løbet af de sidste par uger steg salget af håndantiseptika i USA og Europa med 73%, priserne på dem steg også, og i mange apoteker kan de ikke længere findes. I vores butikker kan de også snart afgrund, men du skal ikke være oprørt og panik, fordi antiseptikken kan udføres uafhængigt, desuden er dette ikke det første middel til beskyttelse mod infektion.

Det er meget vigtigere at vaske dine hænder grundigt med sæbe i mindst 20 sekunder. For øvrig er det her, det tager så meget tid at synge den velkendte sang “Tillykke med fødselsdagen til dig”, så syng for at kontrollere, om du modstår denne mængde tid.

Men vand og sæbe er ikke altid tilgængeligt, og et antiseptisk middel kan altid bæres med dig i en pung, og i nogle situationer er det simpelthen nødvendigt.

For at forberede dit antiseptik, skal du huske to vigtige forhold:

  • Antiseptikalen vil kun handle, hvis det består af 60-90% af alkoholen.

Antiseptik fungerer ikke dårligt, hvis hænderne er meget forurenet eller dækket med fedt, så foreløbigt er de nødt til at affedte og rengøre snavs.

Hvad har du brug for?

2/3 kopper ethylalkohol eller isopropanol (som ofte bruges til at behandle injektionssteder).

1/3 glas aloe vera gel. Gelen sælges normalt på apoteker eller supermarkeder og bruges som et middel til at fugte eller blødgøre huden efter solskoldning. I vores tilfælde tilsættes det således, at huden på hænderne ikke tørrer ud af alkohol.

Lavendel essentiel olie eller enhver anden efter dit valg. Det føjes til et antiseptisk middel for at give produktet en behagelig aroma, men dette er ikke nødvendigt.

En lille eller medium skål, en ske og en ren beholder med en dispenser. Små containere sælges hos rejsende, der kan findes i mange butikker, men hvis der ikke er nogen, skal du bruge en lille glasbeholder.

Hvad skal man gøre?

Bland alkohol og aloe vera gel i en homogen masse i en skål. Tilsæt 8-10 dråber æterisk olie og rør også.

Hæld desinfektionsmidlet til hånden til hånden i beholderen, luk den tæt og underskriv flasken.

Du kan opbevare det færdige antiseptik i flere uger.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.