Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvad skal man gøre, hvis plastvinduet er frosset og ikke fungerer

PVC -vinduer er placeret i huse, da de er ret pålidelige, holdbare og overkommelige. På trods af alle fordelene er de ofte fastklemt af alvorlige frost. Men panik ikke med det samme – i de fleste tilfælde kan problemet løses på egen hånd.

Hvad skal man gøre, hvis plastvinduet er frosset og ikke fungerer

Normalt begynder plastvinduer at mislykkes, når en meget lav temperatur varer lang tid på gaden. Derfor skal du i dette vejr behandle dem især omhyggeligt.

Frozen kondenser på indersiden af ​​vinduet

Hvad skal man gøre, hvis plastvinduet er frosset og ikke fungerer

Vi bemærker straks, at i tilfælde af kondens eller is på vindueshældninger, mellem dobbeltglaserede vinduer såvel som på vindueskarmen, er det nødvendigt at kalde en specialist. Da dette problem er forårsaget af den forkerte installation af et plastvindue, på grund af hvilke huller og huller blev dannet

Sandt, der er en undtagelse fra denne regel – når problemet ikke er forårsaget af den analfabeter installation af PVC -blokke, men til en alt for bred vindueskarme eller lange gardiner, der fuldstændigt dækker opvarmningsbatterierne. På grund af dem overtrædes ensartet luftcirkulation i rummet-det vil sige, at varme næsten ikke leveres til vinduesglasserne, så de forbliver kolde og “indsamler” fugt fra luften, der bliver til kondens og fryser, hvilket forhindrer vinduet SASH.

Hvad skal man gøre?

Det er ikke svært at løse problemet: Hvis det er gardinerne, er det bedre at fjerne dem fuldstændigt eller i det mindste forkorte dem. Og hvis “skyldig” er for stor, og der ikke er nogen måde at erstatte den, kan du rette situationen ved at indstille en infrarød varmeovn nær vinduet.

Frames af is på grund af temperaturfald

Hvad skal man gøre, hvis plastvinduet er frosset og ikke fungerer

Det sker, at på grund af den stærke temperaturforskel på plastikrammer i lejligheden eller på balkonen, udvises det tykke islag. Det er bestemt ikke nødvendigt at banke isen, da der er en stor risiko for at beskadige vinduet, men det kan smeltes ganske hurtigt.

Første metode: alkohol

Som kemikere forklarer, begynder alkohol, når de interagerer med frosset vand, at udskille varme, som isen drukner. For øvrig, for at frigøre vinduet fra isfativitet, er enhver alkoholholdig væske passende: alkoholholdige drikkevarer, lakfjernelse og endda håndantiseptisk middel. Bare våd det tynde stof (for eksempel gasbind) og tryk tæt på rammen. Eller hæld væsken i spraypistolen og sprøjt islaget grundigt.

Second -metode: salt

Det fungerer især godt, når frosten synker under minus 20 grader. Opløs 50 gram salt i en liter vand og spray til iskolde sektioner af rammen.

Third Method: eddike

Bland tre dele af bordets eddike med en del af vandet og lige som en saltblanding, påfør på vinduet.
Husk, at det frosne vindue ikke kan vandes med varmt vand. Dette vil forårsage udseendet af revner på plast og glas.

Fourth metode: feng

Ja, en almindelig hårtørrer kan løse problemet med iskolde rammer, det vigtigste er ikke at bringe enheden meget tæt på vinduet, da temperaturforskellen kan føre til deformation af plastoverfladen.

Hvad skal man gøre, hvis plastvinduet er frosset og ikke fungerer

Hvordan man slipper af med vinduer på balkonen

1. Ventilerer periodisk rummet og river ikke kun døren mellem balkonen og rummet, men også den eksterne ruder. Varm op balkonen for at reducere luftfugtigheden – derefter forekommer kondensat ikke på glasset. Tør ikke vådt linned på balkonen uden gennem ventilation.

Outdoor udendørs lOT

åben

Hvad skal man gøre, hvis plastvinduet er frosset og ikke fungerer

Hvis gaden er en tredive -graders frost, så bogstaveligt talt i en bogstaveligt talt fem minutter kan vinduet “nægte” at lukke – hans pen vil simpelthen stoppe med at dreje. Årsagen til dette er deformation af profilen eller tilbehøret efter kontakt med isluft.

Hvad skal man gøre?

Eksperter i sådanne tilfælde, omhyggeligt tapet med en hammer (eller dens træhåndtag) af kandidater til at drive dele af mekanismen tættere på hinanden.

Ved lufttemperaturer –30 ° C og derunder anbefales det at åbne et ventilationsvindue højst 3-4 gange om dagen, bogstaveligt talt i et par minutter. Dette vil reducere sandsynligheden for at fryse profilen.
Men der er en anden mulighed, som forfatteren af ​​denne artikel har kontrolleret med personlig erfaring. Da vindueshåndtaget i minus i fyrre grader blev fastklemt tæt, viste det sig at være tilstrækkeligt til at trykke på blokeringsgrebet med fingrene og uden at give slip, tryk forsigtigt rammen til rammen. Vinduet er helt lukket! I videoen nedenfor vises det tydeligt, hvordan dette gøres.

Problems med gummisætning

Det “elastiske bånd”, der også er frosset til profilen, kan også kaldes et karakteristisk vinterproblem med plastvinduer. Som regel forstyrrer det ikke åbningen af ​​rammen, men det medfører en anden vanskelighed. På grund af frugterne af gummisætningen varmer han op og bevæger sig ved krydset eller falder delvist ud af rillen, og kan derfor ikke længere sikre tætheden i vinduet i en lukket tilstand. Som et resultat fører en sådan defekt til udseendet af is på overfladen af ​​rammen.

Hvad skal man gøre?

Hvad skal man gøre, hvis plastvinduet er frosset og ikke fungerer

Det løses simpelthen: For det første renser du det elastiske bånd manuelt fra Hoarfrost og vender tilbage til det sted, det placerede. Derefter, som en forebyggelse for at forhindre sådanne situationer, skal du anvende silikone -smøremiddel (aerosol eller væske) på tætningen – egnet både specialiseret, der tilbydes i vinduesfirmaer og sædvanligt – fra bilbutikken. Om vinteren skal du gentage denne procedure så ofte som muligt, især med alvorlige frost.
Havde du plastvinduer i din lejlighed på grund af frost? Det var det ikke, jeg var heldig i vores hus er trævinduer

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: De vervorming van Senpolia – Wat is de reden en hoe het probleem op te lossen? Lea un interesante artículo sobre jardinería: Ziekten en ongedierte. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.