Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvad skal man gøre, hvis øjnene er kløende: 8 folkemidler, der vil lindre irritation

Bare prøv ikke dine hænder! Der er mange enkle, hjemmemedicin, der vil hjælpe med hurtigt at lindre irritation og kløe. Ja, at vedhæfte teposer er en af ​​de mest populære måder, men dette er ikke alle mulige muligheder.

Hvad skal man gøre, hvis øjnene er kløende: 8 folkemidler, der vil lindre irritation

Ubehagelig kløe i øjnene kan forekomme af forskellige grunde: sæsonbestemte allergier, hvis symptomer vises i foråret, blomstrende, fluff, støv, hårspids, midtge og mange andre. Selvfølgelig skal det huskes, at selvmedicinering kan skade og først og fremmest udelukke infektioner, skader og andre mulige problemer, konsultere en læge. Men hvis kløe og forbrænding er forårsaget af almindelige husholdningsfaktorer, kan du slippe af med kløe med enkle hjemmemedicin.
Ikke selvmedicin! I vores artikler indsamler vi de nyeste videnskabelige data og udtalelser fra autoritative eksperter inden for sundhedsområdet. Men husk: kun en læge kan stille en diagnose og ordinere behandling.

Om foråret forekommer sæsonbestemte allergier, hvilket betyder, at beroligende midler fra kløe i øjnene kan komme godt med.

Hvad kan forårsage kløe i øjnene?

De mest almindelige årsager, der kan forårsage irritation:

  • allergener , inklusive pollen, kæledyr, uld, skimmel, støvmider, kosmetik.
  • Luftforurening: støv, snavs, sand og små partikler, der falder på hornhinden. Dette sker ofte i blæsende vejr, eller når vi selv bringer snavs med beskidte hænder. Det kan føre til blokering af tårerne forårsaget af hit af fine støv eller Gary -partikler med langvarig interaktion med rygning.
  • tør luft fører også ofte til irritation og kløe. For eksempel kan øjne være meget skrabe i et fly.
  • Kemisk effekt:
    Svømning i den klorerede pool eller rengøring af huset ved hjælp af aggressive husholdningskemikalier forårsager også ofte øjenirritation. vigtigt at bære solbriller).

Eyes klør? Hvad skal man først og fremmest

Når kløe vises i hjørnerne af øjnene, prøver vi ufrivilligt at ridse dem. Vores krop reagerer således på udløseren ved emission af histamin, som et resultat af, at blodkarene i øjnene ekspanderer og irriterer nerveenderne. Dette kan føre til endnu større ubehag og irritation. Sørg derfor for at vaske og desinficere dine hænder, skyl derefter dine øjne godt med rent vand og gå ud i den friske luft.

For at slippe af med ubehagelige symptomer skal du prøve rengøringspunkter med rene fingre i flere sekunder, som er tættere på næsen af ​​næsen i de indre hjørner af øjet. Hjælper ikke? Der er et stort udvalg af isting kløe af hjemmemedicin.

Home Reties, der vil hjælpe, hvis øjnene kløer

Cold komprimering

Kold komprimering kan hjælpe med at lindre hævelse og reducere kløe. Sprøjt området omkring øjnene med isvand. Indpak derefter flere isterninger i et rent serviet eller håndklæde og fastgør en kold komprimering til lukkede øjenlåg i flere minutter.

Pharmacy kamille

Hvad skal man gøre, hvis øjnene er kløende: 8 folkemidler, der vil lindre irritation

En apotekkamomilkompress hjælper med at lindre irritation

Chamomile er en populær beroligende agent, der vil hjælpe med at lindre irritation. Tilsæt 1 tsk kamilleblomster eller pakket kamille -te i et glas kogende vand. Insisterer på fem minutter, kølig og fugter en bomuldspude ind i kamilleinfusionen.

Slices of Cucumber

Hvad skal man gøre, hvis øjnene er kløende: 8 folkemidler, der vil lindre irritation

Kold agurkmaske beroliger huden omkring øjnene

Ingen kamille derhjemme? Skiver af agurk hjælper. Agurksaft beroliger og indeholder antioxidanter, derfor er det et klassisk middel fra irritation og betændelse i øjnene. Skær to skiver agurk, og anbring dem i isvand i 10 minutter. Sæt derefter de afkølede skiver af agurken på lukkede øjenlåg og slap af i 10 minutter.

Teposer

Te indeholder tannisk syre, der beroliger kløe og ubehagelige fornemmelser. Du kan bruge en tepose med sort eller grøn te og sænke den i en kop varmt vand. Når vandet afkøles, skal du fastgøre teposer til dine øjne for at berolige kløe og reducere betændelse.

Cold skeer

Hvad skal man gøre, hvis øjnene er kløende: 8 folkemidler, der vil lindre irritation

Oftest vil jeg ridse det indre hjørne af øjet

te eller spiseskefulde hjælper også med kløe. Koldt indsnævrer blodkarene omkring øjnene og reducerer derved kløe, rødme og hævelse. Nedre fire spiseskefulde rustfrit stål i et glas med isvand, og når de cofiled, påføres øjnene. Så snart skeerne bliver varmere, skal du udskifte dem med dem, der forbliver i et glas vand, og sætter det brugte igen i vandet.

Aloe vera

Hvad skal man gøre, hvis øjnene er kløende: 8 folkemidler, der vil lindre irritation

Hvis du koger juice derhjemme, skal den koges i to til tre minutter

Du kan også bruge en almindelig aloe vera gel. Og frosne isterninger fra aloe juice vil hjælpe med at berolige forskellige hudirritationer, herunder solskoldning og insektbid.

Warm mælk og honning

Fra honning med varm mælk kan du gøre en god beroligende komprimering. Bland lige store dele af honning og varm mælk, indtil der opnås en homogen masse, fugt to bomuldspuder i den og påfør på lukkede øjenlåg. Hvil i ca. 10 minutter for at berolige din kløe og lindre irritation.

Frozen brød

En anden meget enkel mulighed for at fjerne betændelse – læg et stykke brød i køleskabet, og når det bliver køligt, skal du lægge det på øjenlågene.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Tweede geboorte. Metasecia

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.