Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvad skal man gøre, hvis lejligheden lugter af gas?

Vi fortæller dig, hvordan du skal handle, hvis du lugtede gas i indgangen, lejligheden eller på gaden eller er bange for, at huset har fungerende gasudstyr.

Hvad skal man gøre, hvis lejligheden lugter af gas?

Gas er det mest almindelige brændstof i vores land. På gasovne er mad tilberedt, private huse og lejligheder opvarmes med gas, og biler tankes. Med korrekt drift er gas sikker, men i nyhederne hører vi ofte om husholdningsgaseksplosioner i boligbygninger og forgiftning på grund af lækage. Lad os finde ud af, hvordan husholdningsgassen lugter, hvordan man bemærker en lækage i tiden, og hvad du skal gøre, hvis du har mistanke om, at der er noget galt med gasudstyr i huset.

Hvordan lugter gas?

Faktisk lugter naturgas ikke som noget. Det har hverken lugt eller farve, derfor for vores sikkerhed udfører den specielt sin lugt. En specifik lugt, der ligner lugten af ​​rådne æg, gives til gas, som i de fleste tilfælde bruger en ethylmercaptan, methylmercaptan eller propilmercaptan en farveløs væske som lugtstof. Den skarpe lugt fortæller beboerne, at der var en lækage.

Men det sker også, at der ikke mærkes en udtalt lugt af gas. I dette tilfælde er det muligt at forstå, at gasudstyr er defekt af andre tegn. En fløjtende støj eller en gasbrænder brænder muligvis ikke med en blå, men gul eller rød flamme.

Hvad skal du gøre, hvis du lugter gas i lejligheden?

Det vigtigste er at handle roligt og klart i henhold til instruktionerne. Hvis du følte en mistænksom lugt:

 • Tænd ikke lyset og brug ikke elektriske apparater. Selv en lille gnist, når man tænder på, kan provokere en eksplosion ved en høj gaskoncentration i lejligheden. Hvis lugten af ​​gassen er stærk, skal du trække vejret gennem vådt stof for at undgå forgiftning.
 • Åbn vinduerne for at give adgang til frisk luft ind i rummet. Medbring alle beboerne fra lejligheden og forlader rummet, lukker tæt på døren til lejligheden, men uden at lukke nøglen. Da arbejdet med opkaldet også kan provosere en gnist, skal du banke på døren. , ring til nødsituationen og forvent redningsmænd på gaden.

  Why kan der opstå en gaslækage?

  Den mest banale årsag er det kogende vand fra gryden, der oversvømmer pladen. I dette tilfælde vil gassen stoppe med at brænde og kommer direkte ind i lejligheden. Ovnen skal slukkes med det samme, blokere hanen og vent, indtil brænderen afkøles. En af de mest effektive forebyggende foranstaltninger i sådanne tilfælde har længe været installationen af ​​en moderne gasovn udstyret med funktionen af ​​auto -off. En lækage kan også forekomme på grund af forkert installation af udstyr, hvis pladen for eksempel koster for langt fra gasrøret, gasslangen er for strakt eller snoet, presset med fremmede genstande osv. Slangen kan have defekter, der ikke er synlige for øjet.

  Årsagen til lækagen kan være slid af røret eller hanen. Oftest forekommer en gaslækage ved ventilen. For at kontrollere, om der er en lækage, kan du lave en løsning fra en væske til vask af retter og vand – så tykke skumformer, påføres skum på et gasrør, og hvis det begynder at boble, skal du ringe til specialister.

  Det er værd at huske, at den primære installation af gasplader med dine egne hænder er strengt forbudt. Det kan kun udføres af certificerede specialister. Det anbefales også stærkt, at udskiftning af en enhed til en anden skal stole på af de gasservicepræsentanter, der er forpligtet til at kontrollere den korrekte installation og foretage ændringer i dokumenterne på registreringen af ​​enheden. Hvis Gazmiers under den planlagte revision finder ud af, at pladen blev installeret uafhængigt, kan lejeren have administrativt ansvar i form af en bøde. Gastjenester leveres med inspektionen mindst en gang om året, og beboerne er forpligtet til at tillade dem til lejligheden på ethvert tidspunkt af dagen til inspektion og reparation af gasledninger og gasenheder.

  Where at ringe, hvis det lugter af gas?

  I alle regioner i Rusland er antallet af Unified Rescue Service 112 og nødopkaldsnummeret for gastjenesten 104 . Operatøren kræver dine kontaktoplysninger samt oplysninger om, hvad der skete, når du lugter gas og den nøjagtige adresse på hændelsen.

  Glem ikke, at ansvaret for sikker brug af husholdningsgasenheder tildeles derfor:

 • Oprethold renheden af ​​gasovne, kedler og vandvarmere.
 • Tør ikke linned og hæng ikke fremmede genstande på gasrør.
 • Overlapper gasforsyningskranerne, hvis du forlader lejligheden mere end for en dag. Udstyr, der er designet til kontinuerlig drift og er udstyret med automatisering af sikkerhed, er også afbrudt i fravær af i lejligheden i to eller flere dage.
 • Kontroller regelmæssigt hættenes arbejde og tvinger boligtjenester for at rengøre ventilationen.
 • Følg tilstanden af ​​den fleksible slange ( Det er ikke det, der skal røre ved de elektriske apparater, presses med møbler, snoede eller stærkt trækkes). Intensitet og kvalitet af trækkraft.
 • Med hensyn til sikkerhedsformål skal du installere gassensorer med gaslækage. De underretter ikke kun lækagen, men også måder at automatisk blokere for gas til lejligheden til lejligheden.

  Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: 6 binnenplanten die gemakkelijk uit stekken te krijgen zijn. Hoe snijd je het? Maak een lijst met foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.