Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvad skal man gøre, hvis der er en ubehagelig lugt i bilindretningen?

Drivere maskerer ofte lugt, hængende aromatiske “juletræer” i kabinen. Fra en sådan forklædning kvæler passagererne kun endnu mere, og turen bliver til en rigtig tortur.

Hvad skal man gøre, hvis der er en ubehagelig lugt i bilindretningen?

Vi taler om de mest almindelige kilder til ubehagelig lugt i bilen, så du først kan håndtere grundene til deres udseende og derefter handle.

General regler for fjernelse af lugt fra kabinen

Hvis det er vanskeligt for dig at identificere, hvor den tvivlsomme lugt kommer fra, er det bedre at straks søge professionel hjælp og gå til en biltjeneste. En ekstern lugt kan være et signal om, at der skete en sammenbrud, og nogle muligheder for udvikling af begivenheder kan være farlige for chaufføren og passagererne. Vi finder ud af, hvor de mest almindelige lugte i bilen kommer fra: fra forbrænding og gas til tobak og rådne, og vi fortæller dig, hvad du skal gøre med dem.

Lugten af ​​benzin

Lugten af ​​benzin er måske den farligste, fordi det kan betyde brændstoflækage, et problem med en benzinslange eller en brændstoftank
Sluk for motoren og se, om der er spor af brændstof på asfalten
I så fald skal du tage bilen til diagnosticering, fortrinsvis på en bugsering.

Lugten af ​​rådne æg

Dette er lugten af ​​hydrogensulfid. Det kan betyde, at den katalytiske neutralisator ikke behandler hydrogensulfid i svovldioxidet i udstødningen, det kan også ske på grund af det resulterende brændstoffilter, problemer i brændstofsystemet og af mange andre grunde. Hvis lugten er konstant, er det værd at diagnosticere køretøjet.

Sweet lugt af sirup

Normalt lugter lugter af noget sødt, og måske strømmer bilen med en flydende kølemaskine. Se, hvis vandpytter og pletter under bilen er synlige? Duften af ​​frostvæske siver ret hurtigt i det indre, og undertiden på gulvet i salonen kan du finde pletter af den olieagtige væske af lyserød eller grøn.

Lugten af ​​brændende

Årsagerne kan også være meget forskellige: dette er indtrængen af ​​vand i udstødningssystemet, hvis du f.eks . Hvis lugten er konstant, skal du gå til hundrede.

Lugten af ​​brændt gummi

Problemet kan være i bremseskive eller funktionsfejl i puderne. De kan kontrolleres ved forsigtigt at røre ved din håndflade, hvis de brænder-dette er et tegn på en slags funktionsfejl. Hvis du følte en skarp lugt efter at have glidet eller fejl, når du skifter gear, kan problemet være i koblingen. Gå til servicestationen, hvor eksperter kontrollerer koblingen og finder en fejl.

Musty Mold Lugte

Det sker normalt, når klimaanlægget er tændt og er et åbenlyst tegn på, at det er tid til at besøge tjenesten til behandling af klimaanlægget. Klimaanlægget repareres, og et nyt salonfilter installeres.

Lugten af ​​uaktuelle sokker

Dette er akkumuleret fugt. Om vinteren på grund af sne, våde tæpper og beskidte sko, og om sommeren kan det skyldes slidte gummiprodukter af vinduer og døre (fugt kommer ind i salonen). En af de mest almindelige kilder til ubehagelig lugt er våde tæpper, som vand eller sne falder på. Om vinteren er tæpper næsten konstant rå, og så snart opvarmningen tændes, og lufttemperaturen stiger i kabinen, begynder bunken at udstråle en ekstremt ubehagelig sjæl. Vask, tør eller bedre ændrer det til nyt og gummi. Fugt kan også samle sig under polstring af sæder og under tæppet på gulvet. Lugt er især forbedret ved at opvarme kabinen eller på en varm solskinsdag.

Smell af en røget salon

Årsagen er klar for alle, men det er usandsynligt, at du kan eliminere lugten af ​​tobak på egen hånd. Hvis føreren af ​​bilen ryger i kabinen konstant, spises tobak ganske hurtigt i plast eller stof. Her har du brug for renseri og hjælp fra fagfolk. I nogle tilfælde vil det også være nyttigt at erstatte salonfiltre.

Lugten af ​​rådne

Den mest åbenlyse lugtkilde er affald og mad glemt i salonen. Se efter lugtkilderne i lommerne i polstring, under sæder og tæpper og i dørafdelingerne. Også blandt chauffører er der en rædselhistorie om en spildt mælk i en salon. De siger, at hvis du spilder noget mælk i bilen, og det kan ikke kun være mælk, men også morgenkaffe med mælk, en børneblanding eller en mælkecocktail, vil lugten være uudholdelig. Den spildte mælk starter i hårdt -at få steder, trænger ind i sæderne og under hylden af ​​kabinen, og efter tiden vil den begynde at nedbrydes der. Næsten intet kan gøres med dette, ifølge ofrene selv.

Hvordan at slippe af med en vedvarende ubehagelig lugt i kabinen?

Mange bilejere mener, at det er muligt at eliminere problemet med lugten med en konventionel vask eller forklædning med en “tør tåge”. Dette hjælper ikke så. Nogle gange, efter vask, kan lugten kun intensiveres, så den første ting at gøre er at finde kilden til den ubehagelige lugt og eliminere eller lokalisere den, det vil sige, at den ikke spreder sig over hele kabinen. Ikke sikker på, at du kan håndtere det på egen hånd – udfør tørrensning. Hvis tørrensningen ikke hjalp, er der en yderligere procedure – ozonation eller ozoning.

Hvad er en ozonation af et bilinteriør?

Hvis kilden til den ubehagelige lugt har formået at absorbere i gulvet eller siddepladser, skal du ikke prøve at vaske den selv, da du kun kan gøre det værre. Prøv ozonationsproceduren, der inkluderer behandling af ikke kun kabinen, men også klimaanlægget og ventilationssystemerne. Ozon maskerer ikke, men eliminerer lugt: tobaksrøg, udstødningsgasser, brændstof, skimmel og fugtighed, biologiske aktivitetsprodukter og meget mere. Til ozoning bruges specielt udstyr – ozonator. Denne enhed udsender ozon, som destruktivt påvirker bakterier og mikrober. Gassen har ingen lugt og forbliver absolut neutral, og i kabinen efter proceduren vil den lugte som før regnen.

Har du allerede brugt ozonationstjenester? Ja, jeg brugte det. Ikke imponeret, ja, jeg brugte det. Fremragende resultat! Jeg har ikke brugt det endnu

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Citrus specerijen: 5 planten met citroenaroma voor de tuin en thuis

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.