Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvad skal jeg gøre, hvis du ville sove ved rattet?

Driverens træthed er en af ​​de mest almindelige årsager til bilulykker. Hvis du kører bag rattet, er det bedst at bare stoppe og sove lidt for at gendanne styrke. Men der er andre tip, der vil hjælpe med at muntre op.

Hvad skal jeg gøre, hvis du ville sove ved rattet?

Cirka en tredjedel af chaufførerne indrømmer, at mindst en gang faldt de i søvn ved rattet, og oftest i sådanne tilfælde var træthed en samtidig faktor. Ifølge statistikker er de farligste timer for kørsel 24: 00-6: 00 om morgenen, og chauffører uden passagerer, der bevæger sig langs motorvejen eller landdistrikterne i en særlig risikozone. Først og fremmest råder eksperter bilister til at bede sig selv og går på en tur: Kan jeg med sikkerhed lede en bil? Har hun hvile nok, er han sund? Har du taget medicin, der kan påvirke min koncentration? Hvis du svarede “ja” på alle spørgsmål, har du ret til at køre. Hvad skal jeg gøre, hvis du stadig ville sove på vej?

Hvis du føler pludselig døsighed under kørsel, er det bedre at stoppe med at bevæge sig, stoppe på det nærmeste tilladte sted og prøve at falde i søvn i 15-20 minutter. En sådan drøm skal juble dig op. For ikke at falde i søvn, er det bedre at altid have noget at tygge i bilen, men husk, at du ikke kan være bag rattet i mere end 12 timer, så planlægger du under alle omstændigheder din styrke og opdeler vejen i flere Områder, hvor du kan slappe af og haster.

Kategorier af chauffører, der ofte lider af konsekvenserne af utilstrækkelig søvn eller er i fare på grund af døsighed bag rattet:

  • Drivere af trækbiler, semi -trailere eller tunge lastbiler;
  • Sjove arbejdere, der arbejder om natten;
  • Mennesker, der lider af søvnløshed;
  • dem, der tager medicin, der forårsager døsighed;
  • Hvis du har en lang vej, skal du gå tidligt om morgenen og dagen før gå i seng indtil 24:00.
  • Lad ikke passagererne sidde på den forreste lænestol falde i søvn. Udsigten til en sovende person fanger ubevidst føreren i søvn. Derfor, hvis det er det, er det bedre at plante en passager bagfra og tvinge ikke kun til at støtte samtalen, men også for konstant at overvåge øjnene på føreren i bagspejlet. og hvile hver to til fire timer. Du kan ikke sidde bag hjulet kontinuerligt. Hvis du ikke kan falde i søvn i 10-15 minutter, kan du bare sidde i en bil med lukkede øjne. Men under ingen omstændigheder skal du bygge planer om at heroisk køre halvanden tusind kilometer ad gangen. Det er bedre at straks skitsere flere punkter for afslapning, hvor du kan tage en lur eller få en bid.
  • Drik vand, snyder noget velsmagende, åbent, gør et par klapper. Alt dette vil hjælpe dig med at muntre op. Cryups, tyggegummi, nødder, barer, frø, med et ord, vil hjælpe alt, hvad der vil hjælpe med at blive distraheret. Det er meget bedre ikke at spise, for efter at have spist måske vil du sove endnu mere. Og under alle omstændigheder er dette en ekstra belastning på kroppen.
  • Lars Hansen

    Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.