Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvad kan ikke gøres, mens luftfugteren fungerer: 5 vigtige regler

Tør luft i huset er en ægte satellit af mange sygdomme, det kan føre til forkølelse, tør slimhinder, en mangel på ilt. For at bekæmpe det blev en luftfugter opfundet, men det er værd at huske, at der er nogle regler for håndtering af denne enhed.

Hvad kan ikke gøres, mens luftfugteren fungerer: 5 vigtige regler

På grund af tør luft kan de nyligt fremstillede reparationer forværres: malingen skal åbne, møblerne er revnet, og tapetet bevæger sig væk fra væggen. Her kommer selvfølgelig en luftfugter til at redde. Det vigtigste er at vide, hvordan man bruger det korrekt. Først skal du kontrollere, om enheden er forseglet. Hvis det flyder, er det umuligt at bruge det – vand og elektricitet er en meget, meget dårlig kombination.

Læs omhyggeligt instruktionerne for befugter af orden. Brug ikke teknisk vand til enheden, urenheder vil score filtre. De fleste befugtere kan ikke flyttes, mens de arbejder, da vand kan komme til kontakter. Tænd ikke på enheden, hvis den har for lidt vand.

Producenter anbefaler at installere en luftfugter i en højde af mindst en halv meter fra gulvet og ikke sætte dem tæt på genstande, der ikke kan lide øget fugtighed. Det er værd at bruge kun rent, filtreret eller flaskevand, så overskydende urenheder ikke falder i luften.

Hvad kan ikke gøres, mens luftfugteren fungerer: 5 vigtige regler

Med en fungerende fugtighedscreme skal du ikke ventilere rummet. Hvis du åbner et vindue på dette tidspunkt, vil luften mættet med fugt bare forlade rummet. Så det er bedre at ventilere, før du tændte for enheden.

En korrekt fungerende luftfugter af luft arbejder praktisk talt mirakler: det er i stand til at øge immuniteten, fordi ikke overtrukne slimhinder i næsen og øjnene bedre beskytter kroppen mod vira og bakterier. I et hus, hvor der er en befugter, støvmider, pollen, uld og andre allergener, der er bosat på gulvet hurtigere og ikke påvirker mennesker med øget følsomhed over for disse irritanter. Forkølelser tolereres også meget lettere og passerer hurtigere – kroppen behøver ikke at bruge styrke på at gendanne tilstrækkelig fugt af slimhinderne. Den optimale fugtighed i lejligheden påvirker huden og håret godt.

For at forstå, om du har brug for en luftfugter, kan du bruge et hygrometer-idealt, fugtighedsniveauet skal være 40-60%. Ikke alle i huset har denne enhed, men på moderne smartphones kan du finde en applikation, der vil hjælpe med at måle denne indikator.

Hvad kan ikke gøres, mens luftfugteren fungerer: 5 vigtige regler

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Tweede geboorte. Metasecia

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.