Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Hvad har du brug for at vide om myg, gå til naturen?

Hvorfor bider nogle mennesker næsten ikke, mens andre ikke ved, hvor de skal skjule sig for dem? Hvordan slipper man af kløe og ødemer efter en mygbid? Hvordan lugter man og hvordan man klæder sig, så myg ikke viser interesse for dig?

Hvad har du brug for at vide om myg, gå til naturen?

Vi besvarer alle spørgsmål i orden.

Hvad er myggentræk?

Sved

Myg elsker lugten af ​​menneskelig sved og er i stand til at føle den i stor afstand. Duften for en person kan være helt umærkeligt, men myggen lærer et potentielt offer i en afstand af 50 m og vil begynde at forfølge den. Derfor er det ikke den bedste idé at spille sport et sted i en clearing i Tenka. Når vi træner, udsender kroppen også mælkesyre, hvilket gør sved endnu sødere. Dette gælder også for gartnere-heste: vi graver i senge, kropstemperaturen stiger, vi begynder at svede, og efter nogen tid bemærker vi, at myg er “brændende”.

Alkohol

Det viser sig alkohol, og duften af ​​ethanol tiltrækker også insekter, og under nogle undersøgelser var det muligt at finde ud af, at ølet er en favorit myg.

Carbondioxid

Myg som mennesker, der udsender en masse kuldioxid. En sådan gruppe inkluderer: mennesker mere end vægt og stor hudfarve, ældre, gravide kvinder, mennesker med hurtig stofskifte. Resultaterne af nogle undersøgelser beviser, at graden af ​​attraktivitet for myg bestemmes genetisk. Ligene af Odlovludy udtømmer de vedhæftede filer, som myg kan lide, mens andre producerer naturlige repellenter, der afviser dem.

Hvad har du brug for at vide om myg, gå til naturen?

Eau de toilette

Myg elsker skarp lugt. De kan især godt lide parfumer, der inkluderer moskus, men de tværtimod tolererer ikke mynte- og citrusfrugter.

Lufttemperaturen, hvor myggene aktivt angriber, fra +16 ° C til +26 ° C Hvis gaden er varmere, stopper myggene med at angribe.

Hvad skræmmer Komarov?

Yellow

Der er en almindelig opfattelse af, at myg ikke kan udholde gule nuancer. En kendsgerning, der er videnskabeligt ikke bekræftet, men hvad forhindrer dig i at sætte en gul t -shirt på en picnic og kontrollere din egen oplevelse?

Røg

Det antages, at lugten af ​​røg skræmmer blodsugere væk, men i virkeligheden er kun høj røg effektiv. Hvis for eksempel at ryge en cigaret, er det usandsynligt, at det hjælper med at beskytte mod myg.

Myg lever fra 2 uger til 4 måneder, og ikke en dag, som mange tror.

Hvad har du brug for at vide om myg, gå til naturen?

Hvidløg

blæser vampyrer, blandes med den naturlige lugt af kroppen og gør den ekstremt uattraktiv for insekter. Hvis du er bange for, at lugten af ​​hvidløg ikke kun vil skræmme myg, er det ikke nødvendigt. Du kan knuse hvidløg eller skære den i skiver og lægge den på bordet, hvor du skal spise middag.

Essentielle olier

Myg kan ikke lide mange plantearomaer: mynte, eukalyptus, tetræ, citroneella, cedertræ, nelliker osv. I essentielle olier er disse aromaer koncentreret, så det er nok at påføre et par dråber på huden, og for myg bliver du mindre attraktiv. Glem ikke stjernen Balza kendt fra barndommen. Han skræmmer perfekt myg.

Ethvert middel, hvad enten det er essentielt olie eller en speciel anti-monk-spray, har ikke mere end 2-3 timer. Så skal det anvendes igen.

Hvow at besejre ødemer og kløe fra myggestik

Skomars drikker blod, fordi det indeholder proteiner og jern, der er nødvendigt for at lægge æg. Hannerne lever af en blomsternektar og lever tre gange mindre end hunner.

Før hun drikker blod, introducerer kvinden sit spyt med antikoagulantia under huden, som forhindrer blod i crap. Spytmyg er giftigt for mennesker. Det er hun, der er den vigtigste årsag til kløe og ødemer, og i nogle mennesker klør både, og hævelse er meget stærkere og passerer længere end andre. Derefter, på stedet for bid, forbliver røde smertefulde kegler i lang tid, som mange kæmmer til blodet. Dette er en allergisk reaktion, der lidt af ca. 20 % af mennesker i hele deres liv.

Det antages, at den menneskelige krop er Spobel til at modstå omkring 400 myg uden udvikling af en toksisk reaktion.

Improved betyder, at lindring af kløe og ødemer

  • En løsning af drikke soda (en halv teskefuld pr. Glas vand);
  • En opløsning af ammoniak med vand i en andel1: 1;
  • Tinktur af Valocordin, Corvalola eller Calendula;
  • Våde teposer;
  • kefir eller creme fraiche;

Find ud af, hvad 10 naturlige aromaer ikke tolererer myg

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Davallia is een haasvoet. Zorg, groeien, reproductie. Soorten. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.