Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

For ikke at blive vejet og stået i lang tid: Hvordan kan man redde en buket af roser, der er frisk i lang tid?

Hvilke sorter af roser er de længste? Hvad skal man være opmærksom på, når man køber, og hvordan man plejer en buket i en vase, så den bevarer friskheden længere?

For ikke at blive vejet og stået i lang tid: Hvordan kan man redde en buket af roser, der er frisk i lang tid?

Din buket er samlet fra de farver, der er dyrket og afskåret med din egen hånd eller købt i den nærmeste blomsterbutik, jeg vil stadig have, at den skal forblive frisk så længe som muligt og ikke falme. Klip roser kan stå op til to uger og forblive frisk – det vigtigste er at vælge de rigtige blomster og huske, at de selv i en vase har brug for pleje. Vi fortæller dig, hvordan du gemmer en buket af roser, der er frisk i lang tid, og hvordan du vælger de rigtige skårne blomster, så de ikke bærer længere.

Hvordan man vælger roser til en buket

Hvis du dyrker roser i din have og planlægger at skære dem ud for buketter fra tid til anden, kan du vælge sorter på forhånd, som varer den længste bevarelsesfreshness. Alle andre ting er ens, det er værd at foretrække sorter, der:

 • Bestandigt over for sygdomme og skadedyr;

Hvis du vælger roser i butikken, skal du først og fremmest være opmærksom på oprindelseslandet og forskellige farver. Så ecuadoriske roser betragtes som de mest vedvarende: frihed, for evigt ung, mondial kan leve i en vase op til 16 dage. På andenpladsen er kenyanske, sorter af Magadi og Blizzard, deres maksimale levetid i snit – 12 dage. Hollandsk (de mest vedvarende sorter – Red Naomi, Tiara) og russiske (sorter af Red Naomi, Taleya, Jumil) vil stå fra 7 til 11 dage.

Når du vælger roser til buketten, skal du være opmærksom på farven (jo mere mør og lettere skyggen, jo mindre roser i buket Blomsterne forbliver friske).

Hvow at redde en buket af roser frisk?

For ikke at blive vejet og stået i lang tid: Hvordan kan man redde en buket af roser, der er frisk i lang tid?

Hvis blomsterne ikke stod i vandet (de blev skåret før købet eller transporteret og opbevaret på en tør måde, når stænglerne simpelthen er indpakket i papir), skal de forberedes:

 • Opdater sektionerne på stænglerne (sørg for at gøre det under rindende vand, så luftboblerne ikke blokerer for stænglerne);
 • Fjern forsigtigt de nedre blade og pigge;
 • Forlad i en eller to timer.

  Hvilken vase at vælge til roser?

  For ikke at blive vejet og stået i lang tid: Hvordan kan man redde en buket af roser, der er frisk i lang tid?

  Vasens højde skal være tilstrækkelig, så to tredjedele af længden af ​​stænglerne er i vand – ellers vil blomsterne mangle fugt og hurtigt tørre. Men sørg for, at bladene ikke falder i vandet, ellers kan de begynde at rådne og ødelægge vandet.

  Det er bedre, at det materiale, som vasen er lavet af, er uigennemsigtig, for eksempel keramik: det vil beskytte vand mod sollys og hjælpe det med at opretholde friskhed i længere tid.

  Hvow at passe på klippede roser?

  For ikke at blive vejet og stået i lang tid: Hvordan kan man redde en buket af roser, der er frisk i lang tid?

  Det er bedst at bruge forsvaret vand ved stuetemperatur. Men hvis din buket har en masse ikke -adresseret eller halvt frigivet knopper, og du vil forsinke deres åbning, hæld koldt vand i vasen -det vil bogstaveligt talt “fryse” blomster; Vasen dagligt, hver gang vasker stænglerne under rindende vand og når du opdaterer sektionerne med 1-2 cm; Om natten kan blomster udstilles i et køligt rum, for eksempel til badeværelset eller balkonen (hvis det tillader temperaturen); ; Sørg også for, at roserne ikke står i udkastet; midt i knoppen; Du kan også købe et floristisk konserveringsmiddel; For at gøre dette skal du tilføje 1-2 dråber ammoniak eller let ethylalkohol til vandet (en teskefuld pr. 2 liter vand); af stænglerne i meget varmt vand og skærer derefter hurtigt blomster i koldt vand. Læs også: Sådan får man tulipanerne til ikke at vikles

  Hvordan forlænger man en bukets levetid i en vase? Hvilke metoder fungerer virkelig

  Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Davallia is een haasvoet. Zorg, groeien, reproductie. Soorten. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.