Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Fire mindre kendte fakta om Wi-Fi

Hvad skal man sige, men Wi-Fi er en af de mest efterspurgte teknologier i verden, uden hvilken det er svært at forestille sig livet i dag. Men det viser sig, at mange mennesker ikke kender en række fakta om denne teknologi. Vi tilbyder dig at lære de mest interessante ting om Wi-Fi:

Fire mindre kendte fakta om Wi-Fi

Wi-Fi-teknologien blev skabt på Hawaii

Forløberen for Wi-Fi var ALOHAnet. På det tidspunkt var det et innovativt computernetværkssystem skabt af University of Hawaii. Denne teknologi var i 1971 med til at lave den første offentlige demonstration af trådløs pakkedatatransmission. Tyve år senere blev WaveLAN-teknologien opfundet af NCR Corporation og AT&T. Og det er allerede denne teknologi, der af de fleste anses for at være den sande forgænger for Wi-Fi. Og allerede i 1997 så verden den allerførste version af den trådløse protokol IEEE 802.11(+p).

Oprindeligt var det IEEE 802.11, og først derefter blev det Wi-Fi

Enheder kommunikerer med hinanden takket være bestemte standarder og protokoller. IEEE 802.11 er en af de standarder, der definerer datatransmission i trådløse lokalnetværk. Og til din information betyder forkortelsen »IEEE« Institute of Electrical and Electronics Engineers.

Men alle indså, at navnet »IEEE 802.11« slet ikke er passende, da navnet viser sig at være kedeligt og slet ikke klart.

Derfor begyndte firmaet Interbrand allerede i 1999 at promovere Wi-Fi-teknologi. Det samme firma udviklede det så berømte officielle Wi-Fi-logo, hvor grundlaget er Yin- og Yang-tegnet. Symbolsk set informerer logoet om kompatibiliteten af alle produkter, der er certificeret til at arbejde med Wi-Fi-teknologi.

Fire mindre kendte fakta om Wi-Fi

Hvad Wi-Fi står for

Mange hjemmesider og selv Wikipedia er fulde af oplysninger om, at Wi-Fi kommer fra det engelske udtryk Wireless Fidelity. Den bogstavelige oversættelse til russisk af denne sætning lyder som »trådløs kvalitet«, og mange oversætter det som »trådløs troskab«. Men det er ikke sandt.

Denne misforståelse opstod på grund af et tidligt reklameslogan, der lød nogenlunde sådan her: »Wireless Quality Standard«. For en god ordens skyld: Ordet Wi-Fi betyder absolut ingenting. Og som krævet af Wi-Fi Alliance-standarderne bør ordet Wi-Fi kun staves på den måde. Ingen andre stavemåder som wifi, Wifi, WiFi er godkendt af alliancen.

Radiobølger får Wi-Fi til at fungere.

Det er radiobølger, der får Wi-Fi til at fungere. Og som vi alle ved, betyder det en eller anden form for elektromagnetisk stråling. Sådanne bølger er kendetegnet ved deres længde, og blandt dem er radiobølger, gammastråler, synligt lys, ultraviolet stråling og røntgenstråler.

Det, der sker, er som følger – adaptere oversætter information til radiosignaler og bruger en antenne til at udsende dem (+p). Efterfølgende modtager den trådløse router disse radiobølger. Og selve routeren omdanner de modtagne radiobølger og sender dem derefter til internettet allerede via en kablet forbindelse. Wi-Fi er også meget forskellig fra andre trådløse teknologier.

Mange mennesker står over for det problem, at der ikke er nok wi-fi-rækkevidde. Denne artikel beskriver en original måde at løse dette problem på.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.