Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Fire gode grunde til aldrig at vaske ting ved en temperatur på 40 grader

At vaske selv ved en lav temperatur på 40 grader kan være ubrugelig eller ikke på den bedste måde at påvirke dit tøj på. Og det er derfor.

Fire gode grunde til aldrig at vaske ting ved en temperatur på 40 grader

Normalt, før vi vasker, tjekker vi etiketterne på tøj, og hvis der er tilladt en temperatur på 40 grader der uden tøven, læg det på en skrivemaskine og nedsænket linned der. Faktisk skal du ikke gøre det. Hvorfor er vask på 40 grader spild af tid eller endda skade?

Во-первых, несмотря на то, что это не очень горячая вода и подходит для большинства видов ткани, для того чтобы отстирались все пятна, придётся стирать на больших оборотах или брать больше порошка. Den første vil føre til slid af ting, og den anden er ikke for økonomisk.

For det andet skal det overskydende pulver udsættes yderligere, og dette fører igen til nye udgifter og slid af ting. For det tredje ødelægger vask ved 40 grader ikke bakterier: dette kræver højere temperaturer. For det fjerde er mange pletter ikke lagt til vask under sådanne forhold, så der kan være behov for en anden cyklus, og dette er igen uøkonomisk og dårligt påvirker tøjet.

Fire gode grunde til aldrig at vaske ting ved en temperatur på 40 grader

Derudover anbefaler eksperter ikke at vaske hver gang i hurtig tilstand. Oftest er det også designet til 40 grader. Hvis du skifter bluser, skjorter og t -shirts dagligt, før de begynder at lugte eller pletter vises på dem, er dette vidunderligt. Den hurtige vasketilstand er designet til linned med minimal slid.

Hvis du har brug for at fjerne de væsentlige ting, er det bedre at bruge den fulde vaskcyklus og vælge en højere temperatur. Dette skyldes, at aktiviteten af ​​vaskemidler direkte afhænger af temperaturen. Jo varmt vand, desto mere effektiv opstår vasken.

Når du vasker sengetøj og håndklæder, anbefales det altid at vælge en fuld cyklus og en temperatur på mindst 60 grader Celsius. Dette er vigtigt, da i koldere vand kan støvmider og mikrober forblive i live, hvilket kan føre til allergiske reaktioner med dig eller dine familiemedlemmer, især hvis familien har ældre mennesker eller børn.

Fire gode grunde til aldrig at vaske ting ved en temperatur på 40 grader

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Citrus specerijen: 5 planten met citroenaroma voor de tuin en thuis

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.