Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

Eksperten fortalte, hvordan man forlænger livet til festlige kjoler

Disse tip sparer ikke kun tøj i god stand, men sparer også dine penge.

Eksperten fortalte, hvordan man forlænger livet til festlige kjoler

I den festlige sæson forbereder folk sig på at pynte sig til fester og output. Og mange ved ikke, hvordan man vasker dem, på grund af hvilke nogle tøj er forkælet efter en vask. Teknolog Tim Balfur delte råd om, hvordan man holder tøjet, der er vanskeligt ved at vaske i sin oprindelige form.

Først rengør pletterne

Det kan være for forførende at vaske tingene med det samme, når vi ser en plet for at slippe af med det. Men eksperter siger, at dette er kategorisk umuligt, hvis du vil redde dit tøj i god stand. ”Da det er vanskeligere at arbejde med disse materialer, skal du evaluere, om dit tøj skal være forsigtig med grundig rengøring, eller om hun bare har brug for at fjerne pletten. Hvis det kun kommer om stedet, skal du rense det punktligt og ikke vaske det hele. Den mest effektive måde at behandle pletter på er at udføre punktrengøring ved hjælp af blødt vaskepulver så hurtigt som muligt, da nogle pletter kan skade stoffet. Det anbefales at behandle stedet på den forkerte side af materialet, da hvis du behandler pletten på forsiden, kan det spise i stoffet endnu dybere.

Undgå for hyppig vask af delikat aften tøj

Ventilerer det i stedet. Tøj med gnister kan blive beskadiget, hvis du overfører dem i en skrivemaskine. Derfor rådgiver eksperter at begrænse antallet af vaske i skrivemaskinen – dette giver dig mulighed for at spare penge på grund af et mindre antal vaske.

Emerate delikate materialer manuelt i køligt vand

Ifølge eksperter er nogle stoffer bedre at vaske for hånd, fordi de er meget delikate og bløde. Manuel vask anbefales til delikate materialer som fløjl, gnister, blonder og atlas, da det er mere sparsomt for stof. Sæt tinget i køligt vand med dit valgte vaskemiddel og lad det være i 30 minutter. Massér om nødvendigt tinget, men ikke trite stoffer såsom blonder, som det kan gå i stykker. Skyl tinget godt, lad vandet gennem det, indtil det ophører med at være sæbe. Hvis du bruger dekoreret tøj, er det bedre at vaske manuelt for at forhindre en krympning og gemme smykker intakt. Det anbefales at bruge koldt vand, da varmt kan smelte det lim, som smykkerne er fastgjort med. Blød ikke i mere end et par minutter, da det kan skade perlerne. For varmt vand kan føre til dryss, blødgøring eller revner af smykker, og brugen af ​​en vaskemaskine kan simpelthen rive nogle af dem.

Eksperten fortalte, hvordan man forlænger livet til festlige kjoler

If Machine Washing er tilladt på etiketten af ​​tøj, læg den i en taske til vask

Kontroller altid etiketten for ting for at sikre, at den kan vaskes i bilen. I så fald skal du lægge den i en mesh -taske til vask eller pudebetræk for at beskytte tinget. For yderligere beskyttelse skal du vaske tingene separat i delikat tilstand. Til fløjlstøj skal du bruge en taske til vask for at forhindre, at villi er klæber til produktet. For satinmaterialer skal du placere en ting i en mesh -taske til vask eller pudebetræk for at forhindre aftørring, men for produkter med gnister – for ikke at skade perlerne. Med forkert vask kan satinmaterialer miste glans og blødhed, da stoffet er tilbøjeligt til dannelse af folder og strækning. Emerat lyse stoffer med et mønster og delikate materialer indefra og ud for at bevare farver og materiale.

Før vask, sørg for, at lynlåse er fastgjort, men lad knapperne ikke løsne

Hvis dit feriebeklædning er fastgjort med en lynlås, er det bedre at lukke det før vask, så tænderne ikke kobler materialet og ikke beskadiger lynlåsen. Det er bedre ikke at fastgøre knapper på aften toppe og kjoler, da dette kan føre til strækning af stoffet.

Eksperten fortalte, hvordan man forlænger livet til festlige kjoler

Avoid brugen af ​​aircondition, når du vasker delikate materialer

Brug af for meget vask af pulver eller klimaanlæg kan påvirke strukturen af ​​nogle delikate materialer såsom fløjl. Det samme gælder ting med gnister, blødgøringsmidler kan blande gnister, misfarvning af satinmaterialer og påvirke deres glans.

Avoid Pressende delikate materialer

Hvis du sletter dit tøj manuelt, skal du næsten automatisk skubbe det ud for at slippe af med overskydende vand og hjælpe det med at tørre hurtigere. Men dette kan skade tøj afhængigt af dets stof. Dette råd fungerer, og når det kommer til tøj med gnister eller dekoreret tøj, kan klemme føre til det faktum, at perler, smykker og gnister vil svækkes eller forsvinde. Efter vask, våd overskydende fugt med et håndklæde omhyggeligt med et håndklæde eller to håndklæder, der klemmer vand.

Lay ud delikate stoffer i luften

Når du tørrer delikate ting, skal du sætte dem på en tørretumbler eller hænge dem på en bøjle, så de tørrer i luften – dette vil undgå foldninger og bevare formen af ​​en ting. Sæt ikke tøjene på en ting, da de kan forlade spor. Undgå tørring i tromlen selv i tilstand for delikate materialer, da dette kan føre til krympning og skade på produktet. Hvis vi taler om satin ting, kan tørring i tromlen ødelægge materialets blanke overflade.

Eksperten fortalte, hvordan man forlænger livet til festlige kjoler

Læs også en interessant artikel: 10 goede redenen om mayonaise te kopen – zelfs als u het niet eet.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.