Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

At skinne: 10 måder at rengøre smykker på uden særlige midler

Det er ikke nødvendigt at købe dyre professionelle løsninger til rengøring af ædelmetaller, hvis du har disse tilgængelige midler derhjemme.

At skinne: 10 måder at rengøre smykker på uden særlige midler

Sølv, guld, smykker og perler – Vi har arbejdstips til alle typer smykker.

Sølv

Sæt på bunden af ​​en dyb glasbeholder et ark madfolie rullet flere gange. Hæld 1 tsk på den. Lille salt og 1 tsk. soda. Læg på toppen af ​​sølvsmykker (helst uden sten), og hæld dem med kogende vand. Vent 10-15 minutter, og skyl derefter metallet i rent vand.

Guld

For at returnere glansen til smykker lavet af guld (uden indlæg med ædelsten), gnid dem med en klud, der er fugtet i øl. Til denne metode er enhver række øl egnet undtagen Dark Ale. Efter fjernelse af den mørke plak skal du polere metallet med en tør klud eller papirhåndklæde uden at vaske det i vand.

A ring med en diamant

For at få stenen til at skinne som den første dag efter købet “indløse” ringen i badet fra vinduerne til vask af vinduer med tilsætning af 2-3 dråber af enhver flydende sæbe. Et par minutter – og diamanten glitrer med alle regnbuens farver! Og hvis metallet omkring stenen falmede stærkt – rengør først ringen med en blød børste med tandpasta.

At skinne: 10 måder at rengøre smykker på uden særlige midler

Perler

ædelsten kan som metal være kedeligt og dækket med pletter. For at returnere den indledende glans til diamanter, rubiner, safirer og smaragder, blødgør smykker til natten i sodavand.

Decorative Jewelry

Metallegeringer, hvorfra der fremstilles smykker, kan indeholde partikler af sølv og kobber. I kontakt med luft og hudfedt oxideres de, og de er på det grimme raid af grøn eller rød farve. Du kan fjerne det ved hjælp af citronens essentiel olie.

Tag en dyb beholder og fyld den med 1/3 med vand. Tilsæt et par dråber essentiel olie til væsken. Sæt smykker i det og lad det være i 5-10 minutter. Derefter polerer metallet med en blød tandbørste (fortrinsvis allerede brugt mange gange af dets tilsigtede formål) og et fiberhåndklæde. Efter en sådan procedure vil dekorationer se meget bedre ud – selvom det i tilfælde af smykker er umulig at garantere, at det vil skinne som nyt.

Billig metalsmykker kan også “opdateres” ved hjælp af en kridtopløsning. Fortynd 2 spsk. l. Kerne i 100 ml vand, sænk smykkerne i væsken i 2-3 minutter, og poler derefter overfladen med en tøjbørste med en blød bunke. Skyl resten af ​​mælen under rindende vand.

Crystals swarovski

Swarovski smykkekrystaller kræver en meget omhyggelig holdning. Stones tolererer ikke deres fingre, eksponering for kosmetik, havvand, husholdningskemikalier og sollys. Hjemme kan lunefulde krystaller vaskes med en opløsning af flydende sæbe til krystal og tørres med en blød klud.

Med omhyggelig pleje har krystaller ikke brug for særlig pleje og bevarer den originale glans i lang tid. Det er nok til at sprænge støvoverfladen fra deres overflade og lidt polsk med en blød klud.

At skinne: 10 måder at rengøre smykker på uden særlige midler

Any ædelmetal

Denne opskrift er universel og velegnet til smykker, uanset metaltypen. Opløs en teskefuld hvidt tandpasta i vandet og blød smykkerne i den i 15-20 minutter. Derefter polerer overfladen med en blød børste eller en mikrofiber klud og skyl i rent vand.

Der er en anden effektiv måde. Rent sølv eller guld fra pletter, og holder dem i 10 minutter i en opløsning bestående af 0,5 kopper ren ammoniak og 1 kop varmt vand. Tør derefter metallet med en blød tør klud.
Men: Denne metode er ikke egnet til smykker med perler – ammoniak kan skade det øverste skinnende lag.

Perle

Naturlige perler – Materialet er ret lunefuldt, og det er ikke let at rengøre det fra plak derhjemme. Eksperter rådgiver ikke at gnide perler ved hjælp af aggressive vaskemidler eller slibemidler.

For at returnere perlerne til den originale glans skal du lægge den i en Kapron -sok og skyl i vand med et barns shampoo opløst i den (sådanne produkter indeholder et minimum af kemi). Slib perlerne forsigtigt og forsigtigt med fingrene gennem Kapron, og skyl derefter sokken med en dekoration i rent vand.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: 10 soorten kool, die het meest nuttig zijn voor onze gezondheid. Beschrijving en foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.