Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

5 vaner, der ødelægger sengelinned

Hvis dine pillowcases og ark hurtigt mister deres præsentable look og bliver ubrugelige, er den forkerte pleje af tekstiler mulig. Vi taler om de mest almindelige fejl, der hurtigt ødelægger sengelinned.

5 vaner, der ødelægger sengelinned

Vi fortæller dig, hvorfor strøelse kan forværres meget hurtigere, end vi gerne vil.

Linen er forkert placeret i tromlen

Så det sengelinned ikke er snoet og ikke forvirret i vaskemaskinen, skal det placeres korrekt i tromlen. Twisted undertøj er ikke kun en ekstra belastning til en vaskemaskine, der fører til for tidligt slid. Stoffet er revet hurtigere og strækninger, lagner og dyner bliver rynket og vasker værre. Korrekt placering af linned vil give fjernelse af høj kvalitet og skylning og beskyttelse af vaskemaskinen mod ubalance. Det er ikke nødvendigt at sætte sætene i perfekte bunker, men for frit at lægge dyne og ark vil ikke være overflødige. Sæt den mest tunge ned – det vil sige en dynehel, et ark på det og derefter pudebetræk, hvis der er to sæt, skal ordren være den samme: to dyner, to lagner og pudebetræk øverst på bunken. Tilføj kugler eller kuglekugler til tromlen, de vil også hjælpe med at opretholde balance.

5 vaner, der ødelægger sengelinned

Drum overbelastet

Hvis strøelse er dårligt vasket, kan grunden være i den overbelastede tromme. Det er bedre at opdele vasken i flere faser. Vaskemaskinernes kapacitet er forskellig, men den maksimale belastning er ikke altid den figur, du har brug for at blindt stole på. Et simpelt eksempel: Et komplet sæt linned vejer ca. 1,5 kg i tør form, og hvis den maksimale belastning af tromlen er 6 kg, viser det sig, at du i bilen samtidig kan vaske tre sæt på én gang. Det er usandsynligt, at det fungerer i praksis, så mange linned passer simpelthen ikke ind i tromlen, og også vådt linned vejer næsten dobbelt så meget. I moderne modeller af vaskemaskiner er der en vejningsfunktion, men der er en generel regel: Jo mere omfangsrig ting, jo mere vejer den, når den bliver våd.

5 vaner, der ødelægger sengelinned

Towels slettes med sengetøj

Mange mennesker sletter samtidig sættet af linned og Terry håndklæder, men hvis strøelse er dyrt og lavet af delikate stoffer, er dette ikke værd at gøre. Den ru overflade af håndklæderne fungerer som en svamp, under vask er der konstant friktion, hvilket fører til det hurtige slid af væv af væv. Den nemmeste måde at undgå for tidligt slid på er blot at vaske sengelinned separat.

Detergent passer ikke

upassende vaskemiddel kan også ødelægge sengetøj på forhånd. Oftest sker dette af to grunde: hvis du ikke observerer doseringen og tilsætter for meget pulver, og hvis selve produktet er for aggressivt til stoffer. Brug kun den anbefalede mængde værktøjer til modelleringsmaskinen, og læs altid omhyggeligt instruktionerne. Præference over for bløde gritgeler. De udvider levetiden for ark og dyner. En af de vellykkede muligheder er delikate midler for mennesker med følsom hud.

5 vaner, der ødelægger sengelinned

Namaberetnik bruges ikke

For mange mennesker forbliver en dramatisk og et pudebetræk stadig et nytteløst tilbehør, der ikke er værd at være opmærksom. Faktisk er dette en temmelig nyttig ting, der beskytter madrassen mod forurening, slid og tab af form, og forbedrer også egenskaberne ved absorberende fugtighed og justerer temperaturen under søvnen. En anden betydelig fordel ved dramaet er, at det beskytter undertøjet mod penetrering af støv ting, og du fra kontakt med disse mikroorganismer.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Citrus specerijen: 5 planten met citroenaroma voor de tuin en thuis

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.