Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Lifehacks

10 uventede steder i køkkenet, hvor skimmel kan skjule

Øget fugtighed i køkkenet skaber gunstige forhold for udseendet og udviklingen af ​​skimmel. Og selvom det ser ud til, at det perfekte renlighed hersker i dit køkken, kan lumske svampe skjule sig for dig på de mest uventede steder.

10 uventede steder i køkkenet, hvor skimmel kan skjule

Skimmelsvamp kan vises selv i banker med tørt korn!

On et køkkenforklæde

Indrøm, at du heller ikke vasker køkkenfordet hver gang efter madlavning? Og meget forgæves! Fugt og partikler af fedt er netop, hvad svampe har brug for for deres yderligere vækst. Hvis der ikke er tid til grundig rengøring, skal du i det mindste bare tørre forklædet med et serviets fugt i noget fugt eller desinfektionsmiddel.

In vegetabilsk rum

Vegetabilske rum er et meget attraktivt sted for skimmel. Det er vådt, ikke for koldt her, og i det mindste et næringsmedium-især hvis du glemmer de modsatte frugter i en uge eller to. For at undgå udseendet af skimmel i køleskabet, en gang hver anden uge, skal du se på indholdet af kassen og skyl den med en varm sodavand (1 tsk. Der vil være nok vand til et glas vand). Og for at reducere fugt og opretholde renlighed, skal du dække bunden af ​​kassen med papirhåndklæder.

In banker med korn

Det ser ud til, hvor skimmel kommer fra i en hermetisk forseglet bank? Risikoen er virkelig lille – men kun på betingelse af, at selv en dråbe vand ikke kunne komme ind i beholderen. Ellers vil alle dine reserver snart blive dækket med en grønlig fnug. For at undgå skader skal du skylle containere til korn med varmt vand med sæbe eller eddike og tørre dem godt i luften, før du placerer korn i dem.

10 uventede steder i køkkenet, hvor skimmel kan skjule

On køkken tilbehør

Skulderbladene og andre køkkenprodukter er sikre til retter med en delikat belægning og er meget praktiske at bruge. Materialet rengøres let og hurtigt – men først ved første øjekast. Over tid dannes et tyndt klistret lag på silikonen, som bakterier og svampe elsker at slå sig ned.

For at udvide levetiden for køkkentilbehør skal du altid rydde op fra dem selv de mindste rester af mad ved hjælp af en hård overflade af svampen. Vask dem i varmt vand med specielle produkter eller i en opvaskemaskine (hvis muligt) og tør godt i luften.

I mikrobølgeovnen

Hvis du tror, ​​at mikrobølgebølger er i stand til at neutralisere bakterier eller ødelægge skimmel, er tvunget til at forstyrre dig: De har det godt i ovnkammeret. For at desinficere mikrobølgeovnen skal du lægge en glasbeholder med eddike i den og tænd for enheden i 1-2 minutter. Åbn derefter døren og lad kameraet tørre helt.
Tip: For at undgå skimmeludseende inde i mikrobølgeovnen, hver gang efter opvarmning eller madlavning, skal du lade døren være åben i flere minutter.

In en opvaskemaskine

Det er vanskeligt at tro på dette, men skimmel kan virkelig vises i opvaskemaskiner – selvom de dagligt udsættes for damp og varmt vand. Oftest skjuler svampe sig i foldene af gummisætninger. For at forhindre skimmel skal du altid lade døren være åben efter afslutningen af ​​cyklussen. Kameraet skal tørre godt og ventilere på en naturlig måde.

UNDER ET KITTAK SINK

Hvis du bemærker, at skimmelens udseende på og i vasken stadig er mulig, er det vanskeligere at detektere det på overfladerne, der er skjult fra øjnene. Men disse steder er ekstremt populære blandt svampe – især hvis du har en sifon eller rør. Ring ind i et skab under et køkkenvask oftere og kontroller værket af VVS.

10 uventede steder i køkkenet, hvor skimmel kan skjule

In våde håndklæder

Skift køkkenhåndklæder så ofte som muligt. Selv hvis de synes rene for dig på grund af overflod af fugt, vises skimmel hurtigt i dem, som du derefter overfører til dine hænder og retter.

Under køleskabet

Hvor ofte vasker du gulve under køleskabet? Vi er sikre på, at dette sker meget sjældent. Det er af denne grund, og også takket være kondensat, der vil afrime den teknik, som du ikke kan forestille dig et sted for skimmel. For at vaske gulve under køleskabet, uden at flytte tungt udstyr, skal du pakke en våd klud på en tynd lineal eller stiklinger fra en moppe og tørre alle tilgængelige steder. Og for at bekæmpe skimmel skal du bruge klorholdige opløsninger eller bordeddike.

In aircondition

Aircondition i køkkenet kan markant gøre elskerindeens liv på varme sommerdage – men komplicerer også, hvis du bruger den teknik, som skimmel startede. Forsøm ikke den professionelle rengøring af klimaanlæg, som skal udføres mindst en gang om året. Ellers kan sundhedsmæssige problemer ikke undgås!

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.