Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Voksende citrontræ derhjemme. Foto

Lemontræ er en flerårig plante, der elsker varme og tilstrækkelig fugt. Under naturlige forhold vokser det i et subtropisk klima og når en højde på tre meter (dværgsorter) til otte. På grund af dets uhøjtidelige og kærlighed til varme, kan et citrontræ meget godt dyrkes under forhold i almindelig bylejlighed eller derhjemme.

Voksende citrontræ derhjemme. Foto

citrontræer dyrkede huse, med korrekt afgang, giver passende frugter til et runde år. Det er sandt, at sådanne træer begynder at bære frugt i en alder af 7-10 år fra landingens øjeblik. Plantning kan udføres på to måder: fra et simpelt frø af citron, købt i enhver butik eller stiklinger og frøplanter. Citrontræer, der dyrkes fra frø, vokser mere aktivt, de er sundere og mere uhøjtidelige end dem, der er vokset fra frøplanter eller stiklinger, men sidstnævnte begynder at bære frugt meget hurtigere

For at dyrke citrontræ fra frøet skal du vælge pæne, modne og velformede citroner i butikken uden spor af skader. Frø ekstraheres fra dem, hvis bedste prøver bruges til plantning. Det skal gøres umiddelbart efter udtrækning af frø fra citroner.

Frø plantes i små gryder eller kasser med en afstand af fem centimeter fra hinanden. Til plantning er jord blandet fra tørv og blomsterplads i lige store aktier egnet. I bunden af ​​gryderne skal der være en dræning af udvidet ler eller små sten. Frø plantes til en dybde på 1 centimeter.

Voksende citrontræ derhjemme. Foto

Du kan ikke tillade, at jordtørringen er, men overdreven oversvømmelse med vand er ikke tilladt. Frøplanterne på citrontræet vises allerede et par uger efter plantning. Blandt de spirer, der er vist, skal kun den stærkeste vælges, og de øges, indtil der vises flere rigtige blade. Dyrkning fremstilles ved at dække citronspirerne med en krukke og placere på et lyst sted. I dette tilfælde er det nødvendigt at undgå direkte sollys. Én gang om dagen stiger banken i kort tid, så anlægget får adgang til frisk luft.

Når bladene vises, transplanteres de mest kraftfulde skeletter af citrontræ til separate små gryder med jord fra blomsterplads og humus. Et lag af dræning er lagt i bunden af ​​gryden. I denne gryde skal citronspirer være placeret, indtil omkring tyve centimeter når en højde, hvorefter de transplanteres til en større beholder. Vand de yngre citroner to gange om ugen. Jordfugtigheden skal være afbalanceret: uden udtørring eller vandtælling.

Voksende citrontræ derhjemme. Foto

For dyrkning af citron med stiklinger skal du tage en gren, der har en tykkelse på fem millimeter og en længde på cirka ti centimeter. Den afskårne stilk anbringes i vandet i flere dage, hvorefter grenen skal plantes i en lille gryde eller kasse.

Jorden til rodfæstning af en sådan frøplante skal bestå af sand, blomsterplads og humus, der tages i lige store aktier. Grenen er begravet i jorden til en dybde på cirka tre centimeter. Jorden er godt fugtet (uden påfyldning), og selve planten sprøjtes dagligt med vand fra sprayen. En måned senere – en halv -tværhoede rødder, kan planten transplanteres i en gryde.

Voksende citrontræ derhjemme. Foto

For et permanent sted, hvor en gryde med et citrontræ vil være placeret, skal du vælge et let rum, hvor direkte sollys ville have adgang til en voksen plante. Citrontræ kan ikke lide at bevæge sig rundt i huset, så det er bedre at straks finde det et passende sted, hvor planten vil være hele tiden. Det er kun tilladt at dreje forskellige sider af planten lidt til lyset for at danne en ensartet krone. Ja, og dette skal gøres omhyggeligt og gradvist dreje citrontræet på et lille hjørne.

Årligt skal citronen transplanteres i en beholder med et lidt større volumen, hvilket forsigtigt bevæger rødderne og den gamle jordskår i en ny gryde. Derefter hældes en ny jord i gryden i gryden. Når størrelserne på gryder, der bruges til at transplantere citrontræ, nås 10 liter, kan du begrænse dig selv til at opdatere det øverste jordlag og almindelig topdressing. Også en gang om ugen er det nødvendigt at sprøjte citron fra sprøjten. I opvarmningssæsonen skal dette ske dagligt.

Voksende citrontræ derhjemme. Foto

For at danne en smuk tæt krone skal de øverste skud af citrontræ fastgøres. Takket være dette vil planten producere sidegrener og derved give en densitet.

Når planten begynder at blomstre, skal den pollineres med en bomuldspind eller børste, hvor pollen er pænt overført fra anthers til en klæbrige stamens. Dernæst begynder det aktive bånd af frugterne. For at undgå udtømning af træet med for meget modne frugter fjernes nogle af dem med rigelig æggestokk bedst.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:Daikon is een “gigantisch” plezier. Beschrijving, teelt, landingstijd. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.