Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Valley Tree eller Balley er en elegant sjældenhed. Voksende, landing og pleje. Foto

Lundy Tree er en af ​​de smukkeste blomstrende repræsentanter for træagtige planter. Og på samme tid – en af ​​de sjældneste. Smukke galiær (Halezia) betragtes som en kultur, der er helt egnet til at vokse i en mellemstrimmel. Men hun har typer og sorter, der tilpasser sig godt selv til et hårdt klima. Som enhver eksotisk vil kabysse kræve omhyggelig pleje, men alle bestræbelser vil naturligvis betale sig. Når alt kommer til alt koster luksuriøs delikat blomstring af yndefuld dal træ alle problemer.

Valley Tree eller Balley er en elegant sjældenhed. Voksende, landing og pleje. Foto
 • Udsøgt blomstring af celias af sjælden skønhed
 • Typer af Galezia egnet til den midterste strip
 • Funktioner ved brugen af ​​Galezia i dekorativ havearbejde
 • Betingelser, der er nødvendige for kabyssen
 • Plantning af dalen træ
 • Calm Care
 • Zimovka Galezia
 • Bekæmpelse af skadedyr af kabysse og sygdomme
 •  Forplantning af daltræet

Exquisite Bloom of Celias of Rare Beauty

Når Galezia kaldes utroligt smukke, utroligt spektakulære og uforlignelige – er alle disse høje epitter overhovedet ikke en overdrivelse. Galezia (vi bruger ofte navnet Chalesia), anlægget modtog sit botaniske navn til vores ære til ære for biologen Stefan Khale. Men mere poetiske epitter er meget mere populære – Snowy Drops (Snow Drop Tree), vores Valley Tree og det engelske Silverbell Tree – “ Tree of Silver Bells “. Sådanne navne er virkelig meget bedre at formidle arten af ​​denne fantastiske eksot

Galezia (Halezia) -Halesia eller Valley Tree-Beautiful blomstrende eksotisk fra Nordamerika. Denne plante hører til styraklerne og udvikler sig i form af ret store løvtræer eller buske. Det er sandt, at det er umuligt at nyde skønheden ved blomstring af et 20-30 meter træ i lande med barske vintre: Galezia når aldrig den maksimale højde, oftest begrænset til 3-5 m. Pyramidal, bred og pæn krone.

I vores haver udvikler Galezia (Chalesia) oftere sig i form af en stor busk. Dette er en hurtig -voksende race, der kun udvikler sig i de første år. Løvet i kabyssen er meget smuk, med en elliptisk indsnævret form med en skarp spids, længden af ​​arkpladerne op til 15 cm. Som regel under blomstring). Derefter erstattes den lyse lysegrønne af mørkegrøn.

Blomsterne i kabysse er store, hængende, klokkeformede. Corolla består af 4 kronblade. Anlægget modtog sit kaldenavn “The Valley Tree” for det faktum, at strukturen af ​​blomsten og pediceller virkelig ligner dalen. Men Galezia tiltrækker opmærksomhed, allerede før blomsterne blomstrer: lyserøde knopper, som endnu ikke er blevet frigivet fra grå nyreskalaer, skinner på grene. Udseendet af blomstrende celias virker snehvide, selvom kronbladene selv kan være både sne-hvid og hvidlig lyserød farve.

blæser af Galezia, ellers kan du ikke kalde den ædle. Det er usædvanligt, men ikke med hensyn til iørefaldende begjær, men takket være udsøgt sofistikering og ekstraordinær elegance. Galezia blomstrer i maj-juni, og selv hvis selve perioden varer kun 2 uger, er det umuligt at glemme synet af et blomstrende daltræ. Og ud fra det faktum, at et slående syn udspiller sig på baggrund af ikke længere en tom have, og i de bløde farver i foråret i fuld farve virker skønheden i daletræet endnu mere blændende, og formen på blomsterstandene er utroligt rørende, smykker.

Vi skal forberede os på det faktum, at bolter blomstrer ganske sent, fra 6-8 år. Ja, og rigelig blomstring er ikke et årligt fænomen. Jo stærkere frosts, vinteren er ustabil, jo højere er sandsynligheden for skader på blomsterknopper. Derfor, i sæsoner med mellemstore og stabile vintre, vil kabysse blomstre utroligt smukt, og med ekstremt hårde vintre frigiver det muligvis ikke en enkelt blomst overhovedet eller blomstrer næppe.

Valley Tree eller Balley er en elegant sjældenhed. Voksende, landing og pleje. Foto

Types af Galezia egnet til den midterste strip

Det korrekte valg af en række kabysse er nøglen til succes i dens dyrkning. Uden undtagelse bliver al Galezia (Chalesia) over tid mere hårdfør, deres vinterhårdhed øges. Men for regioner med barske vintre skal du vælge de arter, der har “original” frostbestandighed ganske god. Kun to typer celias betragtes som egnede til vores forhold – Caroline og Mountain. De modstå frost op til -28 ..- 29 grader.

Galezia (Halezia) Caroline ( Halesia Carolina ) – Høje buske, der blomstrer uregelmæssigt og stort set afhænger af vejret: i barske vintre kan de fryse og ikke blomstre, i Normal udvikler sig voldsomt og bliver til smukke, kraftfulde, attraktive buske. Denne kabyss danner lige, fortykkede, lysebrune og kraftfulde kufferter og pyramidale, brede kroner. Bladene er elliptiske, når op til 10 cm i længden og er placeret på skuddene på sin side.

Galezia blomstrer først i slutningen af ​​maj og i den kolde forår – i begyndelsen af ​​juni. På det tidspunkt, hvor blomstringen er afsluttet på planten, blomstrer stadig lysegrønne, lyse unge blade. Snehvide klokker med fire kronblade når 1,5 cm i længden, hæng på de fineste pedunkler blandt bladene. Der er Caroline Galezia med en delikat lyserød farve af blomsterstande. Varigheden af ​​blomstring overstiger aldrig 15 dage.

På trods af det faktum, at celias betragtes som eksotik, formår de at danne fire -svingede frugter, selv i regioner med svære vintre. I slutningen af ​​august modnes store, meget smukke sølvfrugter op til 3,5 cm lang på grenene, som ser ud til at skinne på grene.

Ud over det grundlæggende anlæg har Caroline Halezia også dekorative sorter:

 • ‘Mollis’ med mere storslået og groft løv, ikke langstrakt elliptisk, men en bred, med en smuk kant på undertiden;
 • Rosea -sort med lyserød, som akvarelsynet om blomsterstande;
 • Form ‘meehanii’ med lysere, mættede grønne blade, hvor overfladen ikke er glat, men rynket og dybt dissekerede indfald af blomsterstande, erstattet af to-vingede frugter;
 • Form ‘Dialpetala’ med en næsten hel klokkeformet blomsterpisk.

Galezia (Halezia) Mountain ( Halesia Monticola , i dag er kvadratet i typen Halesia Tetraptra, men vi sælges under det gamle artsnavn) – A Mere sjældent træ, der vokser i naturen op til 30 m, men i en kultur en begrænset 3-4 m. Mørkere blade. Frost -resistent, men blomsterskud lider oftere af frost end Caroline Galezia, og træet blomstrer meget mindre stabile. Bladene er bagud, med en spids kant, blomsterne er større, også hængende, samlet i børster.

Valley Tree eller Balley er en elegant sjældenhed. Voksende, landing og pleje. Foto

Features af brugen af ​​Galezia i dekorativ havearbejde

Lundy Tree er en plante, der kun bruges i en status – en lys accent, solist, samlingen af ​​samlingen. Det er kronet med dekorative grupper, blomsterbed og kompositioner, brug, så planten straks fanger øjet og er et “højdepunkt” af design af haven. Det går godt med Rhododendron og Hazel, andre dekorative buske.

Galezia begynder at blomstre meget sent. Og deres vinterhårdhedsarter, der er egnet til at vokse i den midterste bane, når kun i en betydelig alder. På grund af dette anbefales Valley Wood at blive købt enten i en alder af ældre end 3-4 år, eller i begyndelsen af ​​at vokse som et karbad med overvintring i rummet.

Valley Tree eller Balley er en elegant sjældenhed. Voksende, landing og pleje. Foto

Conditions nødvendige for kabysse

Det er bedst at placere daltræerne i en undervækst i haven på steder, der er beskyttet mod træk og vind med et mere stabilt klima, hvor frost er lettere at bære. Denne plante vil ikke opgive nærheden af ​​store træer, der vil tjene som naturlig beskyttelse og miljø i form af buske. Men på samme tid skal det huskes, at Celias (Halesia) skal være forsynet med et lyst, kun lidt skraveret sted, og bedre solplaceringen, for med utilstrækkelig belysning blomstrer planten praktisk talt ikke.

For Valley Wood skal du vælge frugtbar, høj kvalitet, dybt udarbejdet jord. Denne plante er bange for kalkjord. Jordens tekstur skal rettes for øget opmærksomhed: Valley -træet vil kun vokse i lys, løs jord, med let fugtighed.

Landysh Tree Landing

Balance i regioner med barske vintre kan kun plantes om foråret, efterårslanding for denne kultur er uacceptabel. Den bedste måned er april. Ved plantning af celias skal en klump jord omkring rhizomen bevares fuldstændigt uden at ødelægge.

Størrelsen på plantehulene bestemmes af størrelsen på jordens koma. Når du plantes i tung eller moderat, lerjord i bunden af ​​plantningsbundene, er det nødvendigt at lægge et højt lag af dræning – et lag med udvidet ler eller brudt mursten op til 15 cm høj, sørg for at falde i søvn på toppen med stort sand. Niveauet for uddybning af rodhalsen i celias bevares af det samme. Umiddelbart efter plantning skal planterne vandes rigeligt og mulch. Desuden kan kun tørv bruges som mulch.

Valley Tree eller Balley er en elegant sjældenhed. Voksende, landing og pleje. Foto

Calling for galezia

Så daletræet bliver den største stolthed i din have, skal det være omhyggeligt omhyggeligt. Denne plante vil ikke være mulig for blot at ”plante og glemme”: faktisk afhænger af træets dekorativitet og dets evne til at overleve under atypiske barske forhold direkte af plejekvaliteten.

En af forudsætningen for den normale udvikling og modning af dalen er kunstvanding. Til dette træ er det nødvendigt at tilvejebringe systemiske, regelmæssige procedurer, der opretholder let jordfugtighed. I tørre, varme uger med vanding kan gøres hyppigt og rigeligt, med et tilstrækkeligt niveau af nedbør, kan du udføre dem mindre ofte end 1 gang om ugen. Vanding er af særlig betydning i efteråret og før vinteren: så galiæren (Halezia) overvintrer med succes, skal du give næring af fugtigheds rødder.

For Galezia introduceres to topdressing pr. Sæson: Umiddelbart efter at have trimmet rundt om buskene skal du opdatere mulching med en tørv. Den anden og vigtigste topdressing introduceres af komplet mineralgødning, før blomstring, når knopper vises. For dalen træ er nitrofosk i en dosering på 30-40 g pr. 1 kvadratmeter jord perfekt.

En obligatorisk foranstaltning for daletræet er en sanitær beskæring. Galezia har ikke brug for dannelsen af, fordi de hvert år giver meget gode vækster af grene og uafhængigt, og udbruddet af dalen er meget pæne. Men fjernelse af tørre, beskadigede, frosne skud så hurtigt som muligt i foråret giver busken mulighed for at komme sig hurtigere og blomstre mere rigeligt. Gentag sanitærrensning som nødvendigt på ethvert tidspunkt af året.

På trods af det faktum, at frugterne af kabysse ser attraktive ud og holder sig indtil det næste forår, er det bedre at fjerne dem fra planten umiddelbart efter binding. Frø i regionerne med barske vintre modnes stadig ikke, men kun af hensyn til at dekorere kræfterne i dalen er ikke det værd. Fjernelse af frugter fra anlægget giver dig mulighed for mere effektivt at distribuere ressourcer, lad skuddene vokse op.

Lundy Wood Trunks er bedre til at hvide op til 3 gange om året.

Når man vokser i containere, udføres vanding regelmæssigt, da det øverste jordlag tørrer, er topdressing lavet fra maj til 1. september på 2 uger med universel gødning.

Valley Tree eller Balley er en elegant sjældenhed. Voksende, landing og pleje. Foto

Zimovka Galezia

Forberedelsen af ​​et ungt daltræ til overvintring skal begynde i efteråret. Regelmæssig vanding og løsning af jorden vil bedre forberede sig på den kolde periode og nærende fugtighedsrødder. I påvente af koldt vejr gentages sanitærrensning på planten og fjerner alle tørre skud. En uventet unge kviste er også bedre at afskære med det samme, fordi de stadig ikke kan vinteren. Forberedelsen er afsluttet ved at kapre buskene på buskene. Men det direkte husly begynder kun, når svære frost begynder: Galezia er meget bange for spin, og det tidlige husly kan være ødelæggende for det.

Kronen på planten er indpakket til vinteren med ikke -vævet materiale eller landbrug, ikke for stramt og stramt, med huller til ventilation. Så snart den første sne falder ud, skal den druknes i dalen, og hele vinteren er det bedre at fortsætte med at kaste og trampe det hvide sengetæppe så langt som muligt.

Voksne træer med en højde på mere end 1,5 m pakker ikke op, hvilket begrænser sig til biking og klassisk forberedelse.

Når man vokser i en containerkultur, fjernes maver med fremkomsten af ​​den første afkøling, og overfører beholderen til værelserne med en temperatur på 12 til 15 grader.

Combating skadedyr af kabysse og sygdomme

Lundy Tree er helt modstandsdygtigt over for skadedyr og sygdomme. På forkert valgte jord lider undertiden af ​​chlorose.

Valley Tree eller Balley er en elegant sjældenhed. Voksende, landing og pleje. Foto

Propagation of the Valley Wood

En af grundene til, at galezia forbliver uerfarne planter, betragtes som vanskeligheder med reproduktion. Landysh Wood er kendetegnet ved både lav rodfæstning og dårlig spiring af frø. Men forsøg på at få Valley Tree koster uafhængigt af alle bestræbelser: Voksne frøplanter er meget dyre, og det er ekstremt vanskeligt at finde dem.

Metoden til reproduktion ved stiklinger betragtes som optimal for betingelserne for den midterste strimmel. De semi -fortjente skyder om sommeren, efter ætsning i løbet af dagen i IMK (indolilly mild syre), giver rødder i 68 % af tilfældene. Fronning udføres i henhold til standardteknologi i et nærende lyssubstrat under en film eller cap. Nogle gartnere efter syrebehandling holder stiklinger simpelthen i vand. I dette tilfælde udføres plantningen af ​​rodfæstede stiklinger i jorden i september eller det tidlige forår. Når man skærer mindst 1 vinter, dyrkes planter i en beholder.

Galezia frø (Halesia) i den midterste bane modnes ikke helt, så kun købte frø kan bruges. Deres spiring er ca. 62 %. Frø er vanskelige at rengøre fra frugtvæv, de er dårligt åbnet. I Valley Tree er frø kendetegnet ved en meget lang hvileperiode, der kan vare 2-3 år. Hvis du købte frø, der allerede er klar til landing og har passeret hvilestadiet (studerer producentens anbefalinger), involverer strategien for deres dyrkning en enkelt stratificering.

spiring af sådanne frø kræver enkel tre-måneders stratificering ved en temperatur på 4-5 graders varme. Det er bedre at afkøle efter såning: frøene er begravet i en blanding af tørv og sand i lavvandede containere og derefter placeret på stratificering under filmen eller glas og understøtter jordens konstante lysfugtighed. Efter 3 måneders afkøling flyttes afgrøder til lys belysning og varme. Udseendet af frøplanter tager 1,5-2 måneder.

Når de køber almindelige frisk konventionelle frø, skal de sås enten i kasser eller direkte i åben jord. Ved såning i jorden bevæger frøene sig først efter den anden eller tredje vinter, og det er umuligt at arrangere kunstig stratificering til dem. Kasser med frø er tilbage i haven faktisk i fuldstændig hvile, kun i den varme sæson, der understøtter jorden lidt fugtig. Efter fjernelse i haven er det kun at vente, indtil der som et resultat af 2-3 vintre og naturlig skifte af varme- og frostperioder giver spirer. Derefter transplanteres unge planter til containere i efteråret og sættes i rummet i det mindste til den første vinter.

Den opnåede ikke-selv-galesi skal enten dyrkes som et rum og kadiumplante indtil næste forår og risikere plantning i jorden eller i 2-4 år for kun at overføre til et nyt sted. Du kan dyrke en kultur som en rent beholder og som et rum.

Pacific Holy Bells har brug for et lyst, solrigt sted, regelmæssig topdressing under aktiv vækst ved hjælp af universel gødning med en frekvens på 2 uger en gang hver 2. uge. Planter udføres kun til frisk luft til sommeren, hvilket gradvist øger fristerne på gaden for gradvis tilpasning. Vanding til celiating skal være moderat, vedligeholde let fugtighed uden tørke eller vandtælling.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.