Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Usædvanlige beslutninger, når du planter frugt, som helt sikkert vil være nyttig for dig. Foto

Dette er kun alle Pitonovicovs: Her er kvartalet af æbletræer af en sådan en række forskellige, en anden, alt i linealen, jævnt belyst og fugtet. Og for gartnere på hvert specifikt sted – en søgen. Find et passende sted til frøplanten i parametre, give ham det rigtige miljø, tilpasse sig lokale forhold, skubbe også et utroligt volumen af ​​plantemateriale til et begrænset beløb på acres.

Usædvanlige beslutninger, når du planter frugt, som helt sikkert vil være nyttig for dig. Foto

Dette stimulerer opfindsomheden i høj grad og skubber til at se efter originale løsninger.

Artiklen vil være næsten de originale beslutninger, når man planter frugt – i modsætning til upassende forhold til at vokse, hvad du vil

Ablaking

Usædvanlige beslutninger, når du planter frugt, som helt sikkert vil være nyttig for dig. Foto

Vaccination er generelt en meget praktisk måde at spare på plantemateriale på. Det er især godt, hvis haven allerede har voksne store træer, der er egnede som en proces. Ved at indføre nye sorter i skeletgrene kan du diversificere sortimentet uden at øge området. Operationen er enkel og på frøene (æbletræ, pære), forårsvaccinationer er næsten altid mulig. Benben er mere fanget, der skal du vælge kompatible arter. Dets udseende, for eksempel, kirsebær på en kirsebær eller kirsebær på kirsebær, lykkes godt, som giver dig ikke mulighed for at lede efter et sted i haven for en variation, men blot at indpasse det i en krone.

Dette handler om podning med stiklinger, hvilket er praktisk og billigt – stiklinger er billige, en standardstikling klipper ca. 3 eller endda 4. Mine naboer og jeg samarbejder og poder alle mulige ting på vores grunde og grønne områder.

Usædvanlige beslutninger, når du planter frugt, som helt sikkert vil være nyttig for dig. Foto

Der er en anden interessant mulighed. Hvis du f.eks. har købt to blommeplanter af forskellige sorter (eller kirsebær eller æble eller hvad som helst – det vigtigste er, at de er af samme art), kan du plante dem i samme plantegrube og forbinde dem ved ablaxation. Ablactation er en tæt podning, hvor man i dette tilfælde faktisk splejser to stammer til én plante. Ved klassisk ablaxing skæres den ene plante af fra rødderne, så den bliver til en almindelig podning. Men hvem siger, at man skal gøre det?

Princippet er ganske enkelt:

 • To frøplanter plantes tæt på hinanden;
 • I zonen for at røre ved stænglerne er de samme sektioner af cortex med en del af træet afskåret indtil ca. 5×0,5-1 cm, afhængigt af tykkelsen af ​​trunks;
 • Webstederne er forbundet på en sådan måde, at lagene af cambium falder sammen (et grønt lag mellem det mørke bark og let træ);
 • Begge tilsluttede kufferter er tæt indpakket med tape klistret side udefra.

Hvis operationen udføres for første gang, er det bedre at kombinere frøplanter med ablap, selv før plantning, da det uden tilstrækkelig erfaring er problematisk at forbinde de oprensede områder, så lagene af cambium falder sammen. Vi forsøgte ikke at rense platformene, men blot at fjerne barken og lidt genert cambium på begge frøplanter for at stimulere uddannelsesprocesser. Derefter blev disse garvede steder forbundet, indpakket med et elektrisk lag udad og plantet. Det tredje år vokser de sammen, syntes visuelt at være vokset sammen, men specielt trak vi ikke for at tjekke.

Det er Cambius, der aktivt danner voksende celler, som vil forbinde to planter til en. Dette er den nemmeste mulighed, men ikke den mest effektive. Du kan øge scoop -området, hvis du allerede før plantes, skal du forbinde stilken med ablap “med en tunge”. Denne metode vil også beskytte frøplanter mod mulig gensidig forskydning.

Nogle gange gennembegynder forbindelseszonen for pålidelighed gennem tynde kobbermøbler nelliker. Vaccinationszonen for at røre op og plante alt dette design på det valgte sted.

Næste år skal viklingen fjernes, se hvad der skete, hvis forbindelsen ikke ser ud til at være særlig pålidelig, for at forbinde igen, det er kun bedre at indånde et åndedrætsmateriale – for eksempel et bandage. Du kan ikke forlade en vikling i lang tid – aktivt dyrkning af træer i området med viklingen kan normalt ikke øge bredden og danne tilstrømningen.

Den nemmeste måde at træne med æbletræer er, at de overhovedet vaccineres. Og så kan du gå til andre kulturer.

Naturligvis tilrådes det at pre -refresh på pindene. Ablokeringsbetingelser er de samme som vaccinationen – åbne sektioner bør ikke forblive i luften i mere end 20 sekunder. Før de havde tid – skal du opdatere klippet’ Det bedste værktøj er efter vores erfaring en bred papirkniv.

Arboskulptur

Usædvanlige beslutninger, når du planter frugt, som helt sikkert vil være nyttig for dig. Foto

Denne teknik bruges normalt i dekorativ havearbejde og indendørs blomsterbrug. Planter med kufferter i form af pigtails, gitter, hjerter – dette er alle elementer af arbostur. Det bruges som regel på hurtige planter med temmelig fleksible unge stængler. Af frugten er de gode til forskellige manipulationer af et æbletræ, kirsebær blomme, blomme. De er hårdfør og vokser hurtigt.

Et træ-arka-træ med to kufferter eller en træbor med flere-helt realiserede muligheder og ikke så besværlige som træer. Færdigheder kræves i spinding af stængler, dannelse, bøjning af grene.

I øvrigt er bøjning af grene – proceduren generelt i haven meget nyttig, det giver dig mulighed for at tilskynde den bøjede gren til at tage frugt til den næste sæson.

Først kan du prøve at dyrke en hytte fra Willow. Børn, som regel, er glade for at deltage i dette.

  • Lang (1,5-2 m) pilestænger klæber skråt rundt om omkredsen af ​​cirklen på et sted, der ikke tørrer meget ud. Glem ikke at forlade åbningen til indgangen.
  • Toppene er tæt bindede. I den første sæson skal du vande de plantede stiklinger godt for at slå rod.
  • Så snart grenene begynder at vokse, kan du begynde at danne tætte vægge, vævede unge skud med hovedrammen. På samme tid skal du skære alt det overskydende.
  • På en hytte til at bruge de grundlæggende teknikker til fusion og form. Fortsæt derefter til frugten.

Du kan plante tre unge frøplanter i en landingsgrop, for at dyrke kufferter, bøje toppe i forskellige retninger og danne et tre-trins træ-bowl. På samme tid skal du danne en højde “for dig selv” – hvordan det vil være praktisk at behandle og samle.

Det er bedre i dette tilfælde at plante træerne ikke i nærheden, men en trekant i en afstand af 25-30 centimeter fra hinanden, så de udvides. Fleksible øvre dele til at kombinere og vokse, danner derefter en skål.

Usædvanlige beslutninger, når du planter frugt, som helt sikkert vil være nyttig for dig. Foto

Det smukke navn “ArboSculptura” blev kaldt en sådan teknik i det forrige århundrede, men i århundrede før sidst var Nikolai Gosher, en vidunderlig gartner-praktiserende, engageret i figurdyrkning af frugt. Han har udviklet adskillige og mest forskellige måder at danne frugt på. Hans grundige arbejde “Guide til frugtopdræt for praktikere til Gauche” anbefales stærkt at læse for alle gartnere på tysk. Faktisk beskrives de vigtigste teknikker, der anvendes af Arbostruptura, der i tilstrækkelig detaljer. Træer i form af skåle, juletræer, Candelabra, gitter, spiraler og mange flere interessante former – dette er alt sammen Gaucher. Inklusive forskellige muligheder for snor.

Arbostur er en ikke -delingsproces, det tager flere år at dannes, men meget imponerende. Teknologien kræver regelmæssig tilsyn med afdelinger, justeringer i hele vækstsæsonen.

Horizontal Landing

Usædvanlige beslutninger, når du planter frugt, som helt sikkert vil være nyttig for dig. Foto

Planter, inklusive frugt, er meget plast og kan vokse i forskellige former – både i form af et træ og i form af en busk, afhængigt af omstændighederne.

Gartnere, der har mestret den vandrette plantning af tomater, kan let klare en lignende plantning af frøplanten. Frøplanter bruges af vaccineret, ikke ældre end to år og godt forgrenede.

Grillen graves op med en dybde på 20-25 centimeter, en frøplante med rødder er vandret lagt, grenene fjernes, alt er dækket med jord. Resultatet er ikke et træ, men en busk, der tidligere vil gå ind i frugt. Der er flere frøplanter vandret i linjen, du får frugthæk.

Grener kan bøje sig i de rigtige retninger og danne et praktisk design
Denne form for dyrkning er især praktisk for zoner med en høj vindbelastning, tørre og bjergrige områder.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.