Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto

I de senere år er sommervejr i de fleste regioner uforudsigeligt, hvilket er især negativt påvirket af udviklingen og afgrøderne af have- og haveafgrøder. For at beskytte din økonomi skal der startes beskyttelsesforanstaltninger i efteråret året før, og de reduceres først og fremmest til landbrugsteknikker. Haven og bæren, der er lagt af distriktsorter, rettidig rengjort af ukrudt og andet affald, rettidig udvandet og toppet, vil modstå invasionen af ​​sygdomme med en skarp ændring i vejrforholdene (langvarige regn, afkøling, epifytotisk infektion osv.).

Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto

Juni er forbundet med væksten af ​​æggestokke, dannelsen af ​​afgrøden og begyndelsen på modningen af ​​tidlige bær- og frugtafgrøder. Derfor øger overskyet og regnfuldt vejr i denne periode risikoen for skader ved forskellige sygdomme. I juni-juli udvikles ikke-neopsi og smitsomme sygdomme hurtigt.

Ikke -afbrudt er sygdomme, der ikke henvender sig til andre planter og kulturer. Når man slipper af med sygdomskilden, kommer planterne sig uden forbehold over for andre afgrøder. De vigtigste årsager til ikke -neopoiske sygdomme er manglen på basale næringsstoffer, sporstoffer, bestråling af kunstvandingsregime og andre.

Infektiøse (smitsomme) sygdomme er kendetegnet ved evnen til at skifte til andre planter, undertiden med en ændring i værter, hurtigt avl, påfører flere afgrøder, der påfører planterne selv og afgrøden, der er dannet af dem.

General tegn på svampesygdomme

Svampesygdomme er forårsaget af forskellige grupper af negative svampe, der trænger ind i de indre organer af planter og erstatter dem, deres naturlige funktioner i fysiologiske processer, der forårsager deres død. Svampetvister formeres, som spirer med mycelium gennem de indre organer af planter. Udad manifesterer sygdommen sig selv i form af bladbladets sorte, udseendet af tuberkler på arkoverfladen og unge skud, individuelle pletter i forskellige farver, som gradvist smelter sammen. Bladene bliver gule, bore, efterår. Den avancerede sygdom når den største udvikling i juni-juli. Det påvirker alle plantens organer, inklusive frugter. Om sommeren spreder det sig med conidios i langvarig rå vejr, regn.

Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto
Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto
Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto

Berry Svampesygdomme inkluderer reelle og falske pulverformige meldug , sfærisk (amerikansk pulverformet meldug), septoriose (hvid plet), anthracnosis < /Strong>, cherkosporosis (brun plet) og andre svampe- og bakteriesygdomme.

Det meste af bæret med anthracnosis, kirke spurose, septeriose, reel og falsk pulveragtig dug og andre svampesygdomme påvirkes af røde rips, stikkelsbær, hindbær og brombær. Et karakteristisk træk ved svampesygdomme i den indledende udvikling er læsionen af ​​bladene i form af grøngul og senere brune og andre pletter. Efterhånden overføres sygdommen til petioles og stilke. Bladene forbliver kun i enderne af kviste. Grønne skud er dækket med brune sår.

Frugtafgrøder (æbletræer, pærer, ferskner, kirsebær og andre) påvirkes af parshoy , phillosticosis , cocketing instrument , <stærk > Moniliose (frugtrot), pletter af blade , pulveragtig forsinkelse , rust , almindelig kræft og andre svampesygdomme.

Eksterne manifestationer af sygdommen begynder med nyrer, blade, skifter til unge skud, frugter. De syge organer ændrer farven på bladene, dækket med en fnug på det nedre, og derefter vises oversiden af ​​bladpladerne, spotningen af ​​bladene vises, først i form af separate små pletter med forskellige farver og grænser, efterfølgende fusionerer til et sted. Blade falder. Frugterne er mumificeret eller rådne.

Alle disse ændringer på bær- og frugtafgrøder indikerer en svamp eller bakteriesygdom og behovet for plantebehandling.

Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto
Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto
Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto

Measures for at bekæmpe svampesygdomme

Kemikalier

Kontakthandlingsmedicin, der kan bruges til behandling af 25-30 dage før høstning, fungerer effektivt på svampesygdomme. Forberedelserne fortyndes i en tankblanding i henhold til anbefalingerne og sprøjtes ind i de faser, der er angivet på emballagen eller i den ledsagende dokumentation: Abiga-Pic, Preventin, Bourgogne Fluid, Topaz, Oxich, Profit.

For nylig har stoffer optrådt på markedet for kemiske lægemidler til behandling fra svampesygdomme, der ud over beskyttende, anti-dannende effekter-arrestation, profitguld, Acrobat MC, Skor, Previkur og andre.

Kemiske lægemidler kræver forsigtighed i brug, da de har en negativ effekt på menneskers sundhed, dyr, fugle og insekter. Lægemidler kan bruges på presserende afgrøder (hindbær (hindbær, rips, stikkelsbær, IRGA, tidlige kirsebær og andre) først om foråret, før blomstringen.

Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto

Biological Preparations

Det er mere tilrådeligt i landet eller tilstødende sted at bruge biologiske medikamenter fra sygdomme i forskellige etiologier. De er lavet på et opholdsbasis, der ikke er kontraindiceret i den menneskelige krop. Ventetiden overstiger ikke 3-5 dage, og nogle lægemidler kan bruges, selv under høsten med dens gradvise modning.

Naturligvis har biologiske midler til plantebeskyttelse mod sygdomme en kortere eksponering for infektion og kræver genbrug, men evnen til at opretholde sundhed og få miljøvenlige produkter betaler fuldt ud tid til flere plantebehandling. Det skal bemærkes, at langt de fleste biologiske produkter (biofungicider og bioinsekticider) blandes i tankblandinger, hvilket reducerer antallet af behandling.

af biologiske produkter, svampe og bakterielle biofungicider har vist sig godt. I regioner med kølig og fugtig sommer er biofungicid “Fitodoktor” effektiv, når man beskytter frugtafgrøder mod bakteriekræft, spalt, koks -cocketing, rodrot. Haven First -Waid Kit kræver bakterielle biofungicider “bagtofit”, “phytocid”, “planin”, “pseudobacterin” og det universelle biologiske produkt “gaupsin”, der kvalitativt beskytter mod bakterielle og svampesygdomme, bær, vineyards, felter, bauchevi, haver. Gaupsin ødelægger ikke kun sygdommen, den har stadig en spostilliserende egenskab.

Sommersygdomme i bær og frugtafgrøder. Foto

Viral sygdomme

Virussygdomme Udvid årligt cirklen med deres negative indflydelse på bær- og haveafgrøder: krøllet og mosaik af blade , voksende , <stærk > Mycoplasma -sygdom (heksehold) og andre er praktisk talt ikke tilgængelige for kemisk ødelæggelse. Beskyttelse mod virussygdomme reduceres til den fysiske ødelæggelse af syge planter.

Blandt biologiske lægemidler blev Pentafag-S-biologisk produkt modtaget på salg. Det indeholder virioner af bakterievira og ødelægger ikke kun svampe- og bakteriesygdomme, men også virale. Dette stof, ligesom andre biologiske produkter, er sikkert for mennesker, bier og varmeblodede dyr. Ovenstående stoffer er allerede testet og har bevist sig i kampen mod sygdomme i haveafgrøder og bær.

Hvert år vises nye midler til at beskytte frugt- og bærafgrøder mod læsioner mod sygdomme på det biologiske produktmarked. Du kan blive bekendt med dem i årlige kataloger over tilladte stoffer for at beskytte planter mod sygdomme.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Decoratieve bes is bloedrood. Beschrijving, variëteit, teelt en zorg. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.