Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Sommeropbevaring af pærer. Betingelser for grave og landing. Opbevaringsbetingelser. Foto

Blandt sommeropgaver for gartnere af en af ​​de vigtigste er rettidigt grave af bulbøse planter. Efter afslutningen af ​​blomstring og modningsperioden af ​​pærerne i graven til sommeren, de vigtigste “stjerner” af foråret – tulipaner og primroses med små – overtræder. Ikke alle planter grave årligt op, men det bevarer i de hotteste måneder uden for jorden, der giver dig mulighed for at redde de bedste sorteringsprøver i de fleste forårsknusede “stjerner” og opnå den mest spektakulære blomstring. Teknologien til opbevaring af pærer om sommeren har sine strenge regler og betingelser. Processen med at grave og modne uden for jorden tilgir ikke uagtsomheden, især i henhold til parameteren for udvælgelsen af ​​betingelser.

Sommeropbevaring af pærer. Betingelser for grave og landing. Opbevaringsbetingelser. Foto

Why Dig -pærer til sommeren

Næsten alle forårstjerner fra den bulbøse familie efter blomstring forlader haven, forsvinder endda deres løv gradvist. Tulipaner, påskeliljer, hyacinter, krokus, som andre tidlige blomstrende pærer, efter afslutningen af ​​blomstringspas til scenen med modning af pæren og derefter i en fuld periode med hvile. Under det er alle de foretrukne stjerner i foråret ekstremt sårbare over for overskydende fugtighed, temperaturændringer og andre lækkerier ved ustabil sommer i regioner med barske vintre.

Som et resultat af fordelingen af ​​gnavere på stedet, der elsker pærerne, fugtige og rådne, forsvinder dannelsen af ​​for små børn, der ikke kan overleve i jorden og modstå vinteren, nogle af planterne forsvinder uundgåeligt /p>

Den eneste måde at garantere, at du vil se din yndlings bulbous den næste forår, er deres graving til sommeren. Det har brug for planter, der ikke er med den samme frekvens, men selv de mest uhøjtidelige pærer før eller senere har brug for det.

Digging er også en nøgle til luksuriøs blomstring: processen med at lægge blomsterknopper og stimulerende blomstring i alle pærer kræver et strengt udvalg af forhold på hvilestadet. Og i åben jord er det umuligt at kontrollere temperaturen og tilvejebringe den krævede tørhed

Frequency of Summer Digage of Bulbal:

 • Narcissus eller muscars graver kun, hvis de vil udbrede planten med vegetative metoder og få en afgrøde af høj kvalitet af farver med tegn på blomstrende forværring med en frekvens på 1 gang til 3 år til 1 tid på 5- 7 år;
 • Crocuses forlader et sted op til 5 år;
 • Tulipaner gravede enten årligt til moderne hybrider eller en gang hvert 2-3 år for gamle sorter;
 • Den samme frekvens er velegnet til Hazel Grouse til kejseren;
 • Hyacinths har brug for en årlig graving;
 • Mere sjælden hvidfarve, bundter, snedækker, kanoner, chionodoxes gravet med en frekvens på 4-5 år.
Sommeropbevaring af pærer. Betingelser for grave og landing. Opbevaringsbetingelser. Foto

Deviations til at grave ud løg

Begyndelsesgartnere synes ofte, at det er meget vanskeligt at vælge det perfekte tidspunkt til at grave ud af bulkplanter. Faktisk er dette et af de enkleste trin i processen med at opretholde pærer. Cirka en måned efter blomstring i bulbøse planter begynder bladene at blive gule og gradvist tørre ud. Denne proces er det vigtigste signal om, at du kan begynde at grave pærer med tidlige blomstringsbetingelser. Der er ingen ekstreme frister for at grave, men det udføres ikke tidligere end gulning i det mindste et par øvre blade og nødvendigvis før der ikke er spor af grønne omgivelser.

Hvis vi tillader visning af alle blade, kan du overhovedet ikke finde placeringen af ​​pærerne eller skade dem, når du graver “tilfældigt”. Den eneste undtagelse er påskeliljerne, som kun forventes ved starten af ​​bladene på bladene, og krokus, der kan graves op hele sommeren, selv efter løv visne (steder er skitseret på forhånd).

Forskellige pærer graver på samme tid. Første gang til at vokse op krokuserne, efterfulgt af tulipaner (fra tidlige sorter i slutningen af ​​juni til sene sorter i juli), efterfulgt af hyacinter og hasselrype, derefter snedropperne. Muskler og påskeliljer gravede det sidste (undertiden i anden halvdel af august). Sommergravningen begynder i begyndelsen af ​​juni og varer ikke kun hele juli, men kan også fortsætte i august for planter, der planlægger straks at overføre til et nyt sted.

Den nemmeste måde at bestemme det nøjagtige tidspunkt for at grave for tulipaner. Disse løg foretrækker at grave på dannelsesstadiet omkring pæren ved en tæt beskyttelsesskala, hvilket indikerer afslutningen af ​​modningsprocessen. Og du er nødt til at fokusere på graden af ​​visne af bladene, det er passende – det øjeblik, hvor de øverste blade bliver gule i tulipaner. Du kan ikke vente på, at løvet tørrer komplet. Et af tegnene på, at det er tid til at grave ud tulipaner, betragtes også som muligheden for at pakke stammen omkring to fingre – fleksibiliteten i skyderen.

Hvordan til at grave pærer om sommeren?

Dimples af alle pærer til sommeren har deres egne universelle regler:

 • Grav tulipaner og andre planter kan udelukkende være i tørt vejr.
 • Under graven skal du arbejde omhyggeligt og grave planter med en reserve af jord og forsøge at minimere selv små rødder.
 • Digger udføres med en bajonet med en bajonet eller gaffel, der poderer jorden i afstand fra planter og dybere end bulkniveauet.
 • Fra jorden skal du vælge ikke kun store, men også de mindste pærer, der omhyggeligt kontrollerer, om du har forladt planter i jorden.
 • Hvis jorden er for våd, sidder tæt på pærerne, skal du ikke fjerne underlaget umiddelbart efter graving. Umiddelbart efter at have taget planterne fjernes kun lys, tør jord fra jorden. Du kan ikke fastgøre pærerne.
 • Den endelig rengøring af pærerne udføres først, når de går gennem tørringstrinnet på et mørklagt sted i den friske luft eller i et rum med konstant ventilation. Standardvarigheden af ​​proceduren er 2-3 dage for tulipaner og krokus, 5-7 dage for hyacinter, 15-20 dage for påskeliljer. Uanset hvilken plante der diskuteres, bør pærerne ikke lægges i flere lag og for tæt. Denne placering øger ikke kun sandsynligheden for spredning af rådne, komplicerer inspektionen, men skaber også et gunstigt miljø for spredning af skimmel. Ved tørring skal du sprede pærerne i et lag, det maksimale – i to. Det er mest praktisk at tørre pærerne i net og kurve.
 • Diggingsprocessen afsluttes ved den endelige rensning af jordens rester og adskillelse af alle pærebukser fra moderplanter. Skynd dig ikke med at fjerne rødder, peduncle, rengør pærerne.
  Sommeropbevaring af pærer. Betingelser for grave og landing. Opbevaringsbetingelser. Foto

  Sorting og endelig rengøring af pærerne

  Sortering er den samme vigtige betingelse for den korrekte bevarelse af gravpærer om sommeren såvel som udvælgelsen af ​​ideelle forhold. Under ingen omstændigheder bør ikke sendes til opbevaring til de ikke -valgte pærer. Den tid, du sparer på udvælgelsesprocessen, bliver til store pligter i plantesæsonen eller en krænkelse af dekorative kompositioner.

  I orden for at udføre sorteringen af ​​dem, der har behov for sommerens pærer, har du brug for:

  • Vælg straks beskadigede, rådne, for små ikke-levedygtige pærer (de mindste børn skynder sig ikke at smide væk, men de bliver nødt til at blive påvirket af individuelle grupper i 3-5 år, så de kan frigive blomsterpilen) ;
  • Sorter på størrelsen, der kombinerer pærer med store, mellemstore og lille diameter i separate grupper;
  • Fuldfør sorteringen af ​​analysen af ​​plantemateriale ved farvelægning af blomster eller sorter.

  Efter afslutningen af ​​sorteringen af ​​hver løg, lindrer omhyggeligt de døde skalaer, støv, peduncle og rødder.

  Efter rengøring som en forebyggende foranstaltning tilrådes det at modstå pærerne i 30 minutter i en svag opløsning af kaliumpermanganat eller fungicid. Efter desinficering skal de tørres på et skraveret og godt ventileret sted.

  Hvad skal man opbevare løg?

  Mange betragter trækasser som en ideel beholder til opbevaring af gravpærer. Helt frugtkasser eller containere, der er lavet af stativer eller krydsfiner, er perfekte, ligesom andre naturlige, “vejrtrækning” containere, kasser og kasser og endda papir- eller lærredsposer. Nogle butiksløg i suspenderede gitter og endda strømper.

  Sorteret og tilberedte pærer, læg ud på udvalgte containere eller træbokse og placeres øjeblikkeligt i de nødvendige betingelser for korrekt opbevaring af hvert enkelt anlæg.

  Sommeropbevaring af pærer. Betingelser for grave og landing. Opbevaringsbetingelser. Foto

  Conditions, der skal oprettes til gravpærer

  Til sommeropbevaring af pærer skal du bare hente komfortable parametre. Det vigtigste, der ikke bør tillades, er høj luftfugtighed eller dens ekstreme tørhed (optimale parametre – fra 45 til 60 % fugtighed) og overdreven lave temperaturer.

  Pærerne skal trækkes på et mørklagt sted med en temperatur på 20 til 30 grader af varme. Den optimale temperatur er 23-25 ​​grader, stabile indendørs indikatorer. Men specifikke parametre er altid bedre at afklare for individuelle planter og kontrollere anbefalingerne for hver sort og type. Så påskeliljer foretrækker seje forhold på 17-18 grader i de første 2 uger og kun 8-10 grader i fremtiden.

  Hyacinths elsker først at være under varme forhold (fra 25 grader) og efter 2 uger til en temperatur på 17-18 grader. De kan arrangere hærdning ved 10-12 grader i 2 uger før plantning. For tulipaner anbefales dyrkning ofte til konservering uden for jorden i løbet af juli og august ved en stabil temperatur, og derefter et gradvis fald i temperaturen til 12-15 grader af varme.

  Et sådant fald i lufttemperatur før efteråret plantning bidrager til en mere effektiv produktiv proces med både tilpasning og fremstilling af planter til vinteren. Men en sådan teknik er slet ikke påkrævet, selvom den virkelig øger udholdenhed af kulturer.

  En af de vigtigste betingelser for den vellykkede bevarelse af pærerne inden efterårsplantning er god ventilation, hyppig ventilation af lokalerne. Stagnationen af ​​luft er farlig for alle løgplanter, der er opbevaret om sommeren uden for jorden i samme omfang som øget fugtighed, hvilket fører til tidlig spiring, spredning af skadedyr eller sygdomme.

  Men for andre parametre for sommerferien skal dine yndlings bulbøse planter også være opmærksomme:

 • Temperaturen på løgens løg skal være stabil og kontrolleret. Inden for rammerne af skitserede intervaller er det bedre at opretholde et stabilt miljø uden skarpe udsving.
 • Løg skal opbevares på et skraveret sted, de skal beskyttes mod lys belysning.

  Status check – Success’s Key

  I hele lagringsperioden skal du sørge for at sikre regelmæssige inspektioner af Bulbous og deres betingelser. Det er nødvendigt at omhyggeligt inspicere hver løg, vende dem om, kontrollere tilstedeværelsen af ​​skader eller tegn på sygdomme, straks skubbe beskadigede prøver fra andre planter. Uden konstant overvågning er det umuligt at sikre opbevaring af pærer.

  Sommeropbevaring af pærer. Betingelser for grave og landing. Opbevaringsbetingelser. Foto

  Storage- og landingsperioder

  Tulipaner, hyacinter og andre pærer opbevares fra det øjeblik, hvor grave til efterårsplantning i mere end 2 måneder. Det tilrådes ikke at holde påskeliljer uden for jorden i mere end tre uger, og Snowdrops, Muscari og udstrømningen er bedre at blive plantet umiddelbart efter tørring og sortering. Anden lille -overtrædelse (krokus, hionodox, kanoner, hvidblomster) kan efterlades i 1 måned eller indtil planter i september.

  Loukica -ellivition svarer også allerede til vekslingen af ​​planteudviklingscyklusser og gentager praktisk talt rækkefølgen af ​​grave. Tulipaner begynder at plante fra slutningen af ​​august, krokus – fra begyndelsen af ​​september, hyacinter og påskeliljer – først i slutningen af ​​september.

  Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:10 belangrijke regels voor het groeien van komkommers op open terrein. Zaaiende datums, zorg. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.