Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Sommerbeskæring af frugttræer. Hvad er der nødvendigt til? Grundlæggende teknikker. Foto

Alle gartnere ved godt, at beskæring af frugttræer er mere passende og sikrere at udføre nøjagtigt om foråret, normalt slutningen af ​​februar og marts, når der ikke er mere alvorlige frost, men også ganske langt før vækstsæsonen . Faktisk er det ud over forårsbeskæring meget muligt at udføre sommerbeskæring, det ofte udføres i forhold til unge træer, og det består i deres dannelse. I denne artikel vil vi tale om reglerne og teknikkerne til sommertrimning af frugttræer.

Sommerbeskæring af frugttræer. Hvad er der nødvendigt til? Grundlæggende teknikker. Foto

indhold

Hvad er en sommerbeskæring til?

Skæring af frugttræer, der udføres om sommeren, kan bringe perioden med frugt, danne en fuldt udviklet krone, fremme modningen af ​​unge skud og deres mere fulde dæmpet formation.

Meget ofte udføres sommerbeskæring i forhold til frosne planter. I tilfælde af frysning af individuelle grene er det ekstremt vanskeligt at skelne dem fra det tidlige forår fra sunde skud. Under blomstringen af ​​nyrerne kan de frosne skud hænger bagud i udviklingen. Hvis nyrerne blomstrer på dem senere, kan sådanne skud ikke røres, men hvis nyrerne overhovedet ikke blomstrer, skal sådanne skud skæres i ringen. Forstå, hvilke skud der er meget frosset, og hvilke der ikke er, du kan kun vente til begyndelsen af ​​sommeren, så kan du fjerne dem.

Pushing nyrer

Nyrerne på frugttræer kan være både vegetative og generative eller blandede, men alligevel dannes en flugt fra nyrerne. Planten har brug for unge skud, nogle gange er de placeret med succes, og nogle gange vokser de dybt ind i kronen, tykner den eller vokser lodret opad, og vender sig ind i toppen, hvorpå der ikke er frugter.

Du skal vide, at jo større vinkel på grenen fra tønden, jo bedre med hensyn til produktivitet og vice versa, jo mindre er grenens vinkel fra tønden, jo værre er det værre for produktiviteten. I tilfælde af at nyrerne er placeret på en sådan måde, at når skuddene vises i fremtiden, skal disse samme skud fjernes, så er det bedst at straks fjerne denne nyre. Nyren fjernes på skuddet med en almindelig havekniv. Nyren med en kniv skal afskæres omhyggeligt, og det sted, hvor det var, skal du sørge for at dække med en have VAR.

Det skal være kendt, at basen i hver nyre har yderligere, så -kaldte sovende knopper, normalt to af dem, og efter den vigtigste nyre død vågner de op og rører ved deres vækst, så de skal fjernes. Du skal fjerne nyrerne med et lille stykke af barken, men det er vigtigt ikke at røre ved de cambiale lag, kun i dette tilfælde overgår såret hurtigt.

Fjernelse af nyrerne ud over åbenlyse fordele vil bringe indirekte: næringsstoffer vil blive rettet til mere succesrige placerede knopper. Teknikken til blinding af nyrerne er tilladt at bruge nøjagtigt på unge planter i to eller tre år. Det er i sådanne planter, at skud normalt dannes fra nyrerne, og i flere voksne planter med den resulterende krone for at forstå, hvilken nyre der skal fjernes, og hvilke der skal være tilbage. Derudover bliver du nødt til at fjerne et stort antal unødvendige nyrer, hvilket er meget vanskeligt, så det er bedre ikke at udføre en sådan teknik på voksne træer.

Stepsoning

Denne teknik er konsonant med operationer udført på vegetabilske afgrøder. I forhold til frugtkulturer ændres selve essensen af ​​operationen praktisk talt, det er også en hytte eller beskæring af grønne vækster, det vil sige unge skud før deres lignificering. Normalt udføres en sådan operation om sommeren, det er tilladt at udføre både på unge planter og voksne.

Først skal du beslutte om vækstretning og behovet for deres tilstedeværelse i kronen. I tilfælde af at skyderne vokser på en sådan måde, at de helt sikkert vil tykkere kronen i fremtiden, kan de enten bryde ud helt, hvis de går fra hovedflugt, eller fjerne de grønne tip af eksisterende skud. Steder for fjernelse af grønne skud skal isoleres med havemaling eller have var.

Sommerbeskæring af frugttræer. Hvad er der nødvendigt til? Grundlæggende teknikker. Foto

At klemme

M flugt er ret lang.

Denne teknik vil stoppe væksten i skyderen i længden og vil stimulere dens modning og fortykning. Som et resultat kan flugt fra efteråret nødvendigvis lellies og blive stærk, modstå klæbningen af ​​våd sne og vil ikke bryde i fremtiden under afgrødens vægt. Bygning bruges af både gartnere og store landmænd.

Denne teknik er enkel, men det giver dig mulighed for effektivt at regulere udviklingen af ​​knoglelener af unge frugttræer. Ud over at forbedre dens egenskaber bidrager også ud over at forbedre dens egenskaber til en mere harmonisk udvikling af kronen. Oftest vokser de skud, der udsættes for klemme, på den sydlige side af kronen, de er længere end skuddene, der vokser på nordsiden af ​​kronen, og denne teknik giver dig mulighed for at udjævne længden af ​​skud, der vokser på begge sider af Kronen.

udfører manuelt ved hjælp af en saks eller en sekatør. For at forhindre transmission af infektion fra inficeret træ til et sundt træ, skal du efter afslutningen af ​​arbejdet med et træ af coaterbladet eller have sakse tørre med en kludfugtig i alkohol.

Harshes af shoots

Denne teknik består i at bryde eller skære ud af kronen på frugttræet af unge årlige skud, der vokser i en akut vinkel til kronen, ulve vokser strengt lodret eller unge skud, der udvikler Kronen, der vil blive udført i fremtiden for hendes fortykning.

Hvis du udfører denne operation i juni, er skuddene ekstremt lette at fjerne med havesaks eller endda manuelt, kan du bruge en sekatør. Når de fjerner sådanne skud i juli, kan de have tid til delvist at ligne, og du bliver nødt til at skære dem i en ring med en skarp træner. Det er farligt at bryde de halvt fortjente skud ud, dette kan føre til bålene i barken. Efter at have fjernet skuddene af sektionerne i nedskæringerne, er det nødvendigt at dække med haven varierer eller havemaling.

Normalt kan du starte klipningen eller hytten af ​​skud, når du når længden af ​​fem centimeter. Allerede i denne periode med udvikling af skud kan man let forstå, om de er nødvendige eller ej.

Sommerbeskæring af frugttræer. Hvad er der nødvendigt til? Grundlæggende teknikker. Foto

Bending grene

Denne teknik bruges både på unge frugttræer og på flere voksne. Dets nødvendighed dikteres af det faktum, at på lodrette skud og skud, der strækker sig fra kufferterne i en akut vinkel, dannes det mindste antal frugter, eller de ikke dannes overhovedet. Bøjning af sådanne skud til maksimale hældningsvinkler fra tønden vil føre til afgrøden, der er dannet på dem, og de vil blive fuldt fladede frugtgrene.

Bøjning af skud er mest passende til at udføre om sommeren. På dette tidspunkt er skuddene så leveret som muligt, og pauserne på stedet for svinget af flugt vil blive udelukket (eller i det mindste risikoen for deres forekomst vil være minimal). Optagelserne er normalt bøjet ved at fastgøre en garn, et stærkt reb eller ledning til dem. På samme tid er det nødvendigt at lægge et stykke gummi under stedet for fastgørelse af ledningen til skuddet.

Dernæst skal ledningen eller garn fastgøres til den nærliggende mere kraftfulde gren eller til tønden for at opnå den ønskede vinkel på grenen fra tønden. Det er tilbage at fikse ledningen og sørge for, at der ikke er nogen hasseler på stedet for at røre ved ledningen eller rebet og skyderen.

Normalt, efter fire eller fem måneder, tager grenen den holdning, som den gives ved bøjning. Efter denne tid kan spændingen på rebet eller ledningen løsnes og se på resultatet – hvis grenen forbliver i den position, som rebet gav det, kan rebet eller ledningen være helt løsnet.

konklusion. Her er eksempler på de mest almindeligt almindelige teknikker til sommerbeskæring. Hvis du udfører alt, som vi beskrev, minimeres risikoen for negative fænomener. Generelt bør sommerskæringen ikke være bange for, som regel, i denne periode er planterne smidige for beskæring, og fjernelse af grønne skud vil fortsætte med at påvirke væksten og udviklingen af ​​kronen på frugttræet. P>

I øvrigt, hvis vi taler om påvirkningen af ​​sommerbeskæring og forår på et frugttræ, bemærkes det, at frugttræer er endnu mere lette end forårskæring.

Fra dette kan vi konkludere, at sommerbeskæringen er både sikker og nyttig for planter, og det er ikke værd at forsømme det.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Durnic Land is een werkstuk en toepassing. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.