Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Sommerbehandling af haven med biologiske produkter fra skadedyr

Midten af ​​sommeren er at komme nærmere, og mere vedvarende skadedyr angriber vores haver. Toppen af ​​arbejdet i haven efterlader lidt tid til havepleje, men her kan du ikke gå glip af tiden. Hvis antallet af skadedyr går ud over tærsklen for det epifytotiske, kan kampen ende med nederlaget for ejeren af ​​haven.

For at forhindre, at dette sker, er det nødvendigt om vinteren at bringe information om skadedyrene i din havedagbog, der påvirker flere typer haveafgrøder, fasen af ​​deres våben og maksimal skade. Derefter kan du “en Fell Swoop – Seven slået” (husker du et sådant børns eventyr?).

Sommerbehandling af haven med biologiske produkter fra skadedyr

Pests af den første halvdel af sommeren

I slutningen af ​​maj – begyndelsen af ​​juni begynder deres rejse for mad til vagabonds – larverne af temmelig dovne, stillesiddende forældre på skjoldene . Californiens skjolde og falske skjolde (drue, blomme, hagtorn, æble, akacia) er især skadelige. De er farlige, idet de bogstaveligt talt er altetende. De påvirker alle frugtafgrøder, befolker de fleste frugt- og bærbuske og endda nogle af de urtepladser. Falske og skjolde hører til sugende skadedyr og suger plantesaft. De er også farlige, fordi de spiser, de frigiver en stor mængde væsker, som svampe bosætter sig på. Planter begynder at blive syge af svampesygdomme. Under den fælles virkning af skadedyret og sygdommen kan planten dø.

Den anden skadedyr, der ødelægger Harry og Chernshine næsten fuldstændigt – kirsebærflue (Rhagoletis crasi). Frugten blev mørkere, og indeni var en hvid larve – dette er resultatet af infektion af frugterne med en kirsebærflue. Små insekter med sort mave og bryst, skinnende i solstrålerne og et gult hoved, de udvikler deres ”aktivitet” i syd i april og i den midterste bane – før og efter blomstring. Foruden kirsebær og kirsebær er en flueskade kaprifol og barbaris.

Den næste omnivorøse skadedyr er forskellige typer bladlus , inklusive gall. Rød, rødlig-gul oppustethed på ripsens blade er ikke en sygdom, men resultatet af handlingen af ​​galdephus, der sætter sig ned i bunden af ​​ripsblade. Kampen med alle typer bladlus skal begynde i fasen af ​​nyreåbningen, men hvis tiden går tabt, så når ledbehandling af haven med en tankblanding af medikamenter, disse skadedyr, især galdepaner.

Sommerbehandling af haven med biologiske produkter fra skadedyr

Andre skadedyr spises også intensivt og multiplicerer i juni, inklusive frugt -gruce , indlægsseddel , forskellige typer bønner , kobbervejledninger < /Strong>, flåter . Det er ikke nødvendigt at forklare, at kampen med specielle stoffer mod hver skadedyr er separat meningsløs. Nu tilbyder den kemiske industri et bredt udvalg af midler med et udvidet spektrum af virkning på flere skadedyr. Imidlertid kan kemikalier ikke bruges derhjemme. De har i mindst 20 dage, og ingen vil garantere, at barnet, kæledyret og voksne ikke vil orm i tidlig bær eller frugt.

I private små haver og i dachaer skal alle typer planter derfor beskyttes mod skadedyr, men ufarlige biologiske lægemidler tilberedt i tankblandinger. Med en så kompleks løsning kan du lindre masseskader i 1-3-behandling og i fremtiden til slutningen af ​​vækstsæsonen for at støtte haven, bær og have i staten ren fra skadedyr.

Preparation og brug af biologiske produkter

Alle biologiske produkter fremstilles på grundlag af levende mikroorganismer, som er naturlige fjender af skadedyr. De er ikke så effektive til engangsbrug som kemisk, men ventetiden for dem er 1-5 dage i stedet for 20.

Fra biologiske produkter er fundet for gartnere actophyte (synonym Akarin). Dette bioinsekticid er ikke vanedannende for lægemidlet og fungerer som tarm og kontakt gift for skadedyr. Med en systematisk introduktion af et hul på 10-12 dage ødelægger det hurtigt og effektivt alle typer mol, frugthandel, foldere, blomsterlinjer, bladlus, flåter, savere og jordnematoder, når de behandler jorden. Når du bruger Akarin, er ventetiden 2 dage, det vil sige efter 2 dage, rent vaskede frugter og bær kan spises uden konsekvenser. For nybegyndergartnere, der ikke ved, hvordan eller ikke har tid til at forberede tankblandinger, er aktofyten et fund. Det anbefales især at bruge Akarin på multi -column -kulturer, hvis afgrøder gradvist modnes i en bestemt tid.

Sommerbehandling af haven med biologiske produkter fra skadedyr
Sommerbehandling af haven med biologiske produkter fra skadedyr
Sommerbehandling af haven med biologiske produkter fra skadedyr

Under insekticider, inklusive acarin, bruger effektivt i tankblandinger. Da de kun handler på visse grupper af skadedyr, med fælles introduktion forbedrer de deres effektivitet.

Bioinsekticider kombinerer de systemiske og kontaktvirkninger på skadedyr, hvilket fremskynder sidstnævnte død. Disse inkluderer en sommerbosiddende, Phytoverm, Bitoxibacillin, Lepidocide, Verticilli, Boovery og andre.

Af ulemperne kan lægemidlet (1-2-3 uger) kaldes en kort varighed af lægemidlet, hvilket kræver gentagne behandlinger. Men den bevarede sundhedsmæssige refunderer en stigning i tid, der bruges til arbejde i haven. I dette tilfælde er tankblandinger, der reducerer antallet af behandling med den samtidige ødelæggelse af et stort antal skadedyr, en stav i dette tilfælde.

Sommerbehandling af haven med biologiske produkter fra skadedyr

Hvordan for at forberede en tankblanding

Ofte i anbefalingerne til brug af blandinger er der et udtryk “før madlavning for at kontrollere for kompatibilitet.” For begyndere kan det være nødvendigt at forklare, hvad kompatibilitet betyder, og hvordan man kontrollerer det.

eksempel . Det er nødvendigt at fremstille en blanding af 2-3-4 biologiske produkter mod skadedyr og sygdomme. For at gøre dette er det nødvendigt at forberede i overensstemmelse hermed anbefalinger til hver løsning separat (1 L). Bland derefter 50-100 g, tilsæt en ingrediens til den originale løsning. De hældte i en 2 opløsninger på 50 g, omrørte grundigt og forlod 5-10 minutter. Hvis blandingen ikke har ændret sine synlige egenskaber (bundfaldet er vist sig, er farven ændret, opløsningen er blevet gellignende osv.), Hvilket betyder, at lægemidlerne er kompatible. Hvis opløsningen er ændret, er det sidste lægemiddel udelukket fra blandingen og gentag hele proceduren med følgende. Hvis de nødvendige biologiske produkter er kompatible, forbereder vi hvert krævet beløb (3-5-10 L) separat og dræner først sammen, blandes grundigt og behandler kulturer. Hvert lægemiddel er forberedt i henhold til anbefalingerne.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Decoratieve bes is bloedrood. Beschrijving, variëteit, teelt en zorg. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.