Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Sommer topdressing af vegetabilske afgrøder i åben jord. Hvilken gødning skal man lave om sommeren? Foto

For fuldt ud at møde sommeren og hjælpe planter med at danne en fuld afgrøde afgrøder, er det nødvendigt at udføre det nødvendige forberedende arbejde om vinteren:

  • Kontroller havepapacy og køb manglende mineral tuki, inklusive komplekse gødning med mikroelenetilsætningsstoffer;
  • Separate mikroelenadditiver, mens de stadig er ukonventionelle i vegetabilsk dyrkning – jod og borsyre, drikke soda; Til fodring kræves naturlig gær nogle biologiske produkter (Baikal EM-1, udbytte og andre); Siden efteråret skal du forberede en reserve af aske fra brændende træaffald og andet organisk affald.
Sommer topdressing af vegetabilske afgrøder i åben jord. Hvilken gødning skal man lave om sommeren? Foto

Du skal også se layoutet af grøntsagsafgrøder i havekulturen. For at allokere faserne og tidspunktet for fodring, hvor kulturfaserne falder sammen (for eksempel: den spirende fase er det første årti af maj, er æggestokkens fase det andet årti af juni).

Alt forberedende arbejde vil frigøre sommeren direkte til at udføre det planlagte arbejde, hvis tid er mere tilrådeligt at planlægge i weekenderne (så det er muligt at “skynde sig langsomt”).

Den vigtigste gødningsprogram er i efteråret og foråret

Som regel anvendes den vigtigste dosis og gødningstyper til efterårsforberedelse eller opdelt i efterår og før -enhed/før -svingende forår. Men disse næringsstoffer er muligvis ikke nok planter, især danner stor biomasse og afgrøde. For ikke at forarmere jorden, omdannelse af den over tid til en hvidlig brummer, skal jorden returneres til de nærende stoffer. Desuden skal afkastet udføres i form af organiske stoffer, som visse grupper af jordmikroorganismer nedbrydes til chelatformer af salte, der bruges af planter.

Types topdressing i vækstsæsonen

I vækstsæsonen bruger de hovedsageligt rod og blad topdressing. Root -topdressing udføres normalt med vandopløselig kompleks gødning i fast eller opløst form og blad – kun arbejdsløsninger.

Under rodfodring med flydende gødning skal vasken af ​​opløsningen fra planter behandles for at forhindre en forbrænding af ovennævnte masse. Root -topdressing udføres i første halvdel af sommersæsonen inden lukningen af ​​rækker og gang, og skiftede derefter kun til dårskab i grønne planter.

Fundbar topdressing udfører hele vækstsæsonen.

Sommer topdressing af vegetabilske afgrøder i åben jord. Hvilken gødning skal man lave om sommeren? Foto

Types gødning til topdressing

Under topdressing skal planterne modtage fuld ernæring med elementer, der er mest nødvendige i en bestemt udviklingsfase. Det bedste til topdressing er ammoniaknitrat, kaliumsulfat, kaliumnitrat, dobbelt superfosfat, urinstof, mikrofuering, Kemira-Universal.

Mineralgødning produceres i øjeblikket med kravene i visse afgrøder. Så Kemira er produceret i form af Kemira -grøntsag, kartoffel, til tomater landbrugsnet, til agurker – agurk, til bønner, ærter med indholdet af kalium, molybdy, magnesium, bor, til rodafgrøder – grøntsager og andre. P>

Hvad kan ikke fodres?

I perioden med forberedelse til sommersæsonen er det nødvendigt at registrere, hvad topforbindelsen vil blive udført (rod, blad), hvor faser og en omtrentlig liste over gødning til tankblandingen.

I sommerperioden bruges ikke topdressing til grøntsagsgrøn eller krydret skimafgrøder . For dem er der nok grundlæggende gødning (radiser, løg på en grøn fjer, dild, persille, salater, sorrel og andre).

Phases of Top Dressing in Open Ground

Traditionelt udføres rodfodring i følgende faser:

  • De 10-12 dage med massefrøplanter af afgrøder,
  • 2 uger efter plantning af frøplanter i åben jord,
  • I fasen af ​​spirende – begyndelsen på blomstring,
  • Efter blomstring,
  • I fasen af ​​væksten af ​​æggestokke,
  • Med flere høst (agurker, tomater, sød peber, aubergine) – efter den næste fjernelse af frugter.

Fundbar topdressing udføres som regel 5-6 dage efter roden.

Urgent brændstoffodring udføres med åbenlyst faste af afgrøder, som bestemmes af tilstanden af ​​overjordisk masse, især forlader.

Den bedste periode med plantebehandling er morgenen på op til 10 timer og eftermiddag – efter 15 timer.

Anbefalede topdressingssystemer for grupper af kulturer er rådgivende i naturen, hovedsageligt for begyndergartnere. Erfarne ejere har som regel deres egne resultater i perioder og metoder til fodring.

Traditionel System of Top Dressing

I fasen af ​​masseplanter af vegetabilske afgrøder udføres topdressing af ammoniakgødning med en hastighed på 8-12 g/lineær meter. Gødning indføres i midten af ​​rækkerne, dækket med et lag jord med efterfølgende vanding. Hvis jorden er lavfrugt, er det mere praktisk at fodre nitrofoska i den samme dosis.

Frøplanterne af vegetabilske afgrøder i åben jord føres for første gang af nitroammofoos-normen på 10-15 g/lineær meter med den efterfølgende vanding og mulching af jorden.

Fodringsplanter udføres i de næste faser af planteudvikling i henhold til de tilsigtede faser. Den største mængde næringsstoffer, grøntsagsafgrøder kræver under spiring, væksten af ​​ovenstående -jordmasse og i fasen af ​​frugtvækst. I disse perioder er topdressing bindende, inklusive blad. Nedenfor er fodring af planter fra grupper af afgrøder om sommeren.

Sommer topdressing af vegetabilske afgrøder i åben jord. Hvilken gødning skal man lave om sommeren? Foto

Feeding af græskarafgrøder i sommerperioden

M Resten af ​​græskaret. Du kan fortynde Nitroammofoska eller Kemir. I 10 liter vand skal du opløse 25-30 g gødning og hæld fra en vanding kan under roden 1,5-2,0 L/kvm. M landinger.

Den anden topdressing udføres i den spirende fase, bedre end aske i gangen eller en løsning af organiske stoffer. Hvis jorden er 70-80% lukket med grøn masse planter, skal du insistere på 2 kopper aske i 10 liter vand i 2 dage og hælde fra vanding kan uden dyser og forsøge at komme under bushen. Lægemidlet “ideal” eller et andet indeholdende sporelementer kan føjes til infusion af aske. Hvis der er organisk gødning, fortynder 0,5 kg gødning eller kyllingedråber i 10 liter vand, insisterer 1-2 dage og hældes under roden. Efter topdressing er det bydende nødvendigt at vaske den resulterende foderløsning fra bladene.

Efter blomstring i fasen af ​​massevækst af æggestokke befrugtes græskar med nitrofois, en blanding af urinstof med kaliumtuki ved anvendelse af et sulfat af kalium. På apt. m tilsættes 6-10 g gødning. 4-6 dage efter hver rodfodring kan du udføre bladopløsninger af mikroelementer i henhold til anbefalingerne til forberedelse af løsningen.

Reflowing Gødninger

Tomater, sød peber og aubergine i alle de faser, der falder i maj-juni-juni, fodres med nitrofom eller anden kompleks gødning. I denne periode udføres brændstoffodring nødvendigvis af en opløsning af Kemira med tilsætning af borsyre eller lægemidlet “gigar”. Gode ​​resultater leveres ved topdressing af gynger eller kyllingestrømning, når de opløste henholdsvis 8-10 og 12-15 liter vand.

For nylig, på siderne af anbefalinger, har resultaterne af brugen af ​​ikke -traditionelle løsninger vist sig, der har en gunstig effekt på Nightshade. I 10 liter vand, 30 dråber jod, opløses en teskefuld uden toppen af ​​borsyre og en dessertske uden toppen af ​​drikke soda. Du kan tilføje en spiseskefuld ammoniumnitrat. Tankblandingen omrøres grundigt, og planter behandles. Fra juli fodres nattskygge med fosfor-potassiumgødning (tør) og fylder dem i en række på 30-40 g/lineær meter eller 40-60 g/sq. m firkant. Fodring med en opløsning af naturlig gær (100 g pr. 10 L vand) er effektiv. Forbruget for bushen er 1,0-1,5 L af opløsningen.

Feeding kartofler

Kartofler kan ikke lide frisk organisk gødning og mest i vækstsæsonen, og dannelsen af ​​afgrøderne har brug for fosfor og især kaliumgødning.

Kartofler påføres hele den nødvendige dosis gødning fra efteråret eller direkte til landing af knolde. Den bedste gødning er Kemira-Cartofel eller Kemira Universal. I deres fravær påføres nitrofosk under plantning af kartofler. Anvendelsen af ​​dosis er 60-80 g/kvm. m firkant. Hvis den direkte påføring af gødning af gødning anvendes, er normen 15-20 g pr. Hul. Gødning blandes i hullet med jorden. Efter 3-4 uger fodres de af Nitrofoska eller Kemira i en dosis på 30-40 g/kvm. m.

Sommer topdressing af vegetabilske afgrøder i åben jord. Hvilken gødning skal man lave om sommeren? Foto

Formation af bælgfrugter

Vegetabilske ærter, bønner, bønner – kulturer, der forbruger en stor mængde næringsstoffer pr. Enhedsdannelse af høsten. Derfor befrugtes de normalt af hele vækstsæsonen efter 15-20 dage med komplet gødning (Nitrofoska, anden kompleks gødning). Lægemidlet “kæmpe”

påvirker denne gruppe af planter godt.

bælgfrugter kræver tilstedeværelsen af ​​tilstrækkeligt kalium i jorden, som bruges af kultur til levering af næringsstoffer til den nye høst. Det kan bruges til blad topdressing i en blanding med sulfat (1-2 spsk pr. Band vand). Efter blomstring kan du også bruge Ash eller Ash Hood til topdressing.

Cross -belief fodring

Hvidkål, farve og andre arter har brug for øgede mængder næringsstoffer, startende fra fasen af ​​dannelsen af ​​hovedet.

Tidlig kål fodres ikke. Midt og sent fodres 10-15 dage efter nitrophois med tilsætning af sporelementer i åben jord. 3-4 spiseskefulde gødning fortyndes i 10 liter vand og vander det grundlæggende område langs plantens kontur. Dernæst udføres vanding og mulching. Det er bedre at udføre den anden i fasen af ​​den krøllede krølle med organiske stoffer eller grøntsager, men nødvendigvis med tilsætning af 20-30 g superfosfat pr. Bucket med Mullein-opløsning eller fugledråber.

Organics fortyndes i et forhold på 1 gødning til 10-15 dele vand. Med en sekvens efter 3-4 uger udføres 2 brændstoffodring med phosphor-potassiumgødning ved anvendelse af vandopløselig superfosfat og kaliumsulfat på 20-25 g pr. Bucket vand. Den nemmeste måde at fodre kålen af ​​Kemira Universal, Crystalline eller Crystallon. Disse gødninger indeholder ud over de vigtigste elementer bor, mangan, molybdæn, zink, magnesium, nødvendigt til dannelse af et fuldt fladt hoved.

Sommer topdressing af vegetabilske afgrøder i åben jord. Hvilken gødning skal man lave om sommeren? Foto

Hvordan for at bestemme, hvad anlægget mangler?

Nogle gange forbedrer topdressing ikke planternes betingelser. I dette tilfælde mangler kulturen af ​​sporelementer sandsynligvis. Deres ulempe er let at bestemme ved hjælp af luftmassen.

  • Ulempen ved mangan manifesterer sig i gulning af kanten af ​​bladrekorder fra de gamle blade til de unge,
  • Mangel på jern, tværtimod, forårsager gulning af arket mellem venerne; Farveændringen begynder med unge blade og anvender gradvist gellowness ovenfra fra unge blade til de ældre, der ligger nedenfor langs plantens stilk,
  • Generel chlorose af bladet (arkplade af en unaturligt lysegrøn farve) afslører en mangel på nitrogen,
  • Magnesium ulempe er let at bestemme ved gulning af kanten af ​​en bladplade med en rød-violet farvetone; Efterhånden bliver arket plettet og falder af,
  • Mangel på fosfor manifesterer sig i form af en bronzeskygge af blade og kalium-lilla-blå; Anlægget begynder at hænge bag væksten fra resten af ​​de sunde buske i den tilsvarende kultur,
  • Mangel på zink nedtrykker udviklingen af ​​stammen; Bush er underudviklet af internoder, bush bliver til en “stikkontakt”,
  • Mangel på calcium forårsager død af et vækstpunkt; Og nogle gange er det bevaret, men æggestokkene falder,
  • Faldende af æggestokkene observeres også med en mangel på bor.

Efter at have bestemt manglen på et eller et andet element i planten, det mest korrekte, til at kontakte det nærmeste laboratorium og udføre jord- og planteanalyse. Hvis dette ikke er muligt, skal du behandle 1-2 planter med en opløsning af mikroelementer og spore plantens reaktion. Hvis skiltene går væk, er dette ikke nok denne mikroelen.

Forbered løsningen i henhold til anbefalingerne og sprayede planterne eller lav en løsning under roden. Husk, at en krænkelse af forholdet mellem elementerne i gødning også fører til en krænkelse af deres indtag til anlægget. Derfor er det bedre at bruge Ready -Made Complex Gødning til topforbinding.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: DAVALLI – De meest elegante indoor varen. Zorg thuis. Fot

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.