Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Sommer topdressing af frugthaver og bær

Flerårige frugtafgrøder og bær har en god funktion. De kan gøre uden topdressing i flere år. Det er nok for dem at fremstille den vigtigste gødning (NPK) under landing og i de følgende år med forårslagt og efterårsgødning. For gartnere er lidt tid gratis til haveafgrøder og høst af sårende frugtafgrøder og bær.

Sommer topdressing af frugthaver og bær

indhold:

Hvad gødning bruges til sommer topdressing?

unge frøplanter, der har modtaget nok gødning under landing, i de næste 2-3 år har ikke brug for sommertopdressing. Hvis jorden udtømmes af næringsstoffer, er unge frøplanter fra træernes andet træplanter op til 3-5 år befrugtet midt om sommeren med fosforgødning. Fosfor i denne periode stimulerer væksten og udviklingen af ​​den unge generation.

bær er i opdræt i 2-3 år. For at få store bær, har de i modsætning til frugttræer brug for mindre gødning med hyppigere introduktion, startende fra det andet leveår.

Med begyndelsen af ​​frugt til alle haveafgrøder (bær, knogler og frø) er fosfor og kaliumtuki nødvendig. Den mest populære er superfosfat og fra kalium – kaliumsulfat, hvor der ikke er nogen natrium og klor, der generelt virker generelt for udviklingen af ​​frugter og dets smag.

For at reducere forberedelsestiden for en gødningsblanding er det bedre at bruge komplekse gødning, der indeholder, ud over de vigtigste sporeelementer (nitrofosk, nitroammophos, Kemira, krystallinske og andre). Den optimale topdressing er organisk gødning (møkkeskylling, kyllingebør, humus, kompost).

Sommer topdressing af frugthaver og bær

Methods til at lave top dressing

Hos voksne frugttræer er rodsystemet designet ved hjælp af kronens diameter og overstiger undertiden dens størrelse. Sugrødderne er som regel placeret langs kanten af ​​kronen og ligger i det øverste 15-20 cm lag. Så den øverste dressing når rødderne hurtigere, der er flere måder at komme ind på:

  • I huller eller borede brønde rundt om træet,
  • I rillerne omkring kronens omkreds,
  • afvæbning til vanding,
  • Flydende gødning under forseglingen i jorden eller mulching.

Hvis træet er ungt, er det bedre at grave hullerne med en spade på 7-12 cm, lav topdressing, luk hullerne og hæld træerne.

For voksne, især tinnede haver, bores kroner rundt om kronen på kronen 2-3 brønde til en lineær meter med en afstand mellem rækkerne med brønde 0,4-0,7 m og falder i søvn eller hældes forberedt topdressing. Vand, du kan drysse. Hvis jorden ikke er vippet, Mulched.

I stedet for huller og brønde, kan du grave en krone rundt om kronen omkring kronen eller skære under en knogle 10-14 cm og under frø Vedhæft gødning, du kan forudopløses. Efter absorbering af næringsopløsningen er furen lukket med jorden, vandet, mulched.

Oftest bruger gartnere en spredt metode. De er jævnt spredt under kronen på den valgte gødningshastighed, vandet under et lille tryk fra slangen eller dryss, mulched.

Organisk gødning indeholder et rigt sæt sporelementer, især nødvendigt for planter under blomstring, bånd af frugter. Humus og kompost er lavet til en lav tætning med efterfølgende vanding og mulching, og gødning og fugledråber er i form af en næringsopløsning.

For at forberede opløsningen er beholderen fyldt med gødning og hældes med vand. Rør og insister på 2-4 uger. For at reducere den ubehagelige lugt, når der er gæret organiske stoffer, tilsættes en løsning “Baikal EM-1” eller “Harmformet ECAMIC”. En 100 liters tønde er nok 0,5 liter af en arbejdsopløsning. Ved fodring af den koncentrerede opslæmning er gødning fortyndet i 6-8 liter, og en fugledråber i 8-10 liter vand. Organisk topdressing er lavet på en spand med 3-4 m fure.

Sommer topdressing af frugthaver og bær

Doses af topdressing til frugttræer om sommeren

Når der tilslutter sig frugttræer efter blomstring, påføres komplet mineralgødning, det er bedst nitrofosk (50-60 g/kvadratmeter) eller superfosfat og kaliumsulfat, henholdsvis 30-40 og 20-25 g/kvadratmeter. m og tilsæt 5-10 g urinstof til en blanding. Det er bedst at fodre træer med flydende organisk gødning, som beskrevet ovenfor.

I denne periode har frugtafgrøder brug for sporelementer, der øger råvarekvaliteten af ​​frugter og bidrager til ophobning af organiske stoffer i vævene i planter. Mikroelementer, 5-6 dage efter jordtopdressing, introduceres i form af sprøjtning af ikke-kredsløb. En tankblanding af 10-20 g borsyre, 5-8 g kaliumpermanganat, 2-5 g kobbersulfat, 4-5 g zinksulfat pr. 10 liter vand fremstilles. Forbruget af blandingen pr. Træ afhænger af alderen og udviklingen af ​​kronen og kan svinge fra 1 til 3 spande pr. Træ.

Hvis mængden af ​​arbejde i haven er stor, kan du købe en klar -lavet mikroelensammensætning og sprøjte træerne. Den mest acceptable metode til ikke-cirkus topdressing er brugen af ​​træaske: 2-3 kopper insisterer på 2-3 dage 5 liter vand, filter, fortynd til 10-12 liter og sprøjter træerne eller trækker under roden igennem riller eller huller.

Efter blomstring – i begyndelsen af ​​væksten af ​​frugt æggestokke, kan du sprøjte træerne med en opløsning af kobbersulfat, opløste 1 g i 10 L vand (0,1% opløsning). Sprøjtning vil øge råvarekvaliteten af ​​frugter.

I begyndelsen af ​​modningen af ​​frugter (juli-august) kan du igen fodre træerne med dobbelt superphosphat med kalium og askesulfat. En blanding af gødning påføres henholdsvis på 30 og 20 g og et glas aske pr. Kvadratmeter. m firkant.

Om sommeren kan du gøre med en topdressing eller slet ikke fodret træer, hvis topdressing blev udført i foråret. Men dette betyder ikke, at haven ikke behøver at befrugtes. Du kan så sektorer i gangene, bruge dem som grøn gødning eller med urter til at lægge dem ned og derefter kun bruge brændstoffodring efter blomstring eller i begyndelsen af ​​frugterne.

Direkte under træerne skal jorden konstant være under færgen, det vil sige uden at dyrke grøntsagsafgrøder eller sider.

Sommer topdressing af frugthaver og bær

Feeding bær om sommeren

Vagtsystemet er overfladisk i buske. Hovedparten af ​​sugeødderne er placeret i 10-20 cm zone. Forords under buskene påføres ved at grave bushen omkring omkredsen med en lav rille (fure) eller oftere med efterfølgende tætning, vanding, mulching.

, inden jorden foretager flydende fodring, er jorden lidt rystet lidt for bedre absorption af næringsopløsningen, derefter efter absorbering, tæt med løsning. Sørg for at hælde for at genforbinde næringsopløsningen igen for at undgå en forbrænding af rødder, mulch. Til fodring skal du bruge 1-2 l/sq. m firkant.

Normalt om sommeren fodres bær (undtagen hindbær) en gang med en kompleks mineralgødning-nitrophois, nitroammophos, Kemira eller andre flere nye former på 30-40 g pr. Kvadratmeter. m område eller 20-30 g pr. Lineær meter i furen.

Det bliver advaret af blad topdressing med mikroelementer. I butikken køber de et klar -lavet sæt eller udgør en tankblanding af mikro- og makroelementer på egen hånd. Fodring kan kombineres i en tankblanding med medikamenter fra sygdomme og skadedyr, der kontrollerer komponenter for kompatibilitet. Det er mere praktisk at insistere på 1-2 kopper aske, filtrere, fortynde op til 10 liter og sprøjte buskene.

Under hindbær, stikkelsebær, indføres rips langs spanden med møkkeslynger til furer på 8-10 cm dybde fortyndet med vand 1: 3-4, og kyllingedråber 1: 10-12. I stedet for organisk gødning kan du introducere Mineral Tuki -score til løsning med efterfølgende vanding og mulching. For at fremstille blandingen skal du bruge 15-20 g ammoniak og 50-60 kaliumnitrat. På den udtømmede jord er koncentrationen af ​​blandingen pr. 1 kvadrat. M af området øges med 10-15%.

En hindbær kan fodres med fosfor-potassiumgødning efter 1-2 høst. De resterende frugtbuske fodres en anden gang efter en komplet høst (til Raspberry 3. topdressing), hvilket er nødvendigt for at forberede planten til overvintring og lægge den fremtidige afgrøde.

Hvis planterne mangler mikroelementer i henhold til eksterne tegn, udføres brændstoffodring (undtagen forår) med en opløsning af sporelementer. Blandingen er normalt fremstillet af bor, mangan og molybdæn, zink og magnesium. En opløsningskoncentration er ikke mere end 1,0-1,5%.

Artiklen giver de mest almindelige typer og normer for gødning, en blanding af topdressing (hovedsageligt for nybegyndergartnere). Hver gartner kan dele deres oplevelse og tilbyde sine originale metoder og tid til fodring af frugtbær og træer.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: DAVALLI – De meest elegante indoor varen. Zorg thuis. Fot

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.