Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Sommer skadedyr i haven – hvordan kan man beskytte afgrøden? Plot, weevils, hindbærbille. Foto

juli marked i en lille Kuban by. På hylderne i hvad der ikke er! Der er også kirsebær, kirsebær, jordbær og abrikoser, der er allerede æbler, ferskner, nektariner, kirsebærplommer … sælgere kalder muntert køberne: ”Tag det! Jeg har uden “kød!” Nå, selvfølgelig vil købere ikke tage orm æbler. Og ingen har brug for beskadigede blommer heller. Derfor er i det mindste et dusin behandlinger af frugttræer fra sygdomme og skadedyr, der allerede er blevet udført for at bevare det smukke udseende og integritet af frugterne indtil juli. Uden dette er rene frugter i Kuban i den industrielle version næsten umulig at få: skadedyr fryser ikke. Ja, og nye vises ofte, marmorfejlen tilføjes nu. Generelt har bare tid til at afvise. Om hvilke foranstaltninger man skal tage for at redde frugterne, og denne artikel vil være.

Sommer skadedyr i haven - hvordan kan man beskytte afgrøden? Plot, weevils, hindbærbille. Foto

Hvad kan være foranstaltningerne til at beskytte afgrøden?

Hver gartner skal også være “spændende”, en slags Cesare Borgia, der effektivt bruger fjenden af ​​arter, attraktive agn, falske bevægelser og i ekstreme tilfælde dødbringende giftstoffer. Men omhyggeligt, så han ligesom Cesare ikke bliver et offer for forgiftning. Det vil sige, at foranstaltninger skal være komplekse og sikre for gartneren selv.

konsolidering med rovdyr. En række fugle, rovdyrbiller, rovdyrbugs, edderkopper, ryttere, firben, inklusive benfri – dette er alle assistenter i et vanskeligt tilfælde af udryddelse af skadedyr på alle faser, fra æg til Imago.

desorientering . De fleste skadedyr er orienteret af lugt. Monopassinger, rent fra ukrudt, inviterer sig selv skadedyr til festen. Men overflod af forskellige lugtende planter introducerer dem i en bedøvelse. Løg, der vokser rundt om rips, hvidløg, dild, basilikum, fløjler skaber en sådan kakofoni af lugt, at skadedyr mister deres orientering, og selvom de ser efter et foderanlæg, ser du, nogen vil spise dem.

agn. De er designet til at tiltrække skadedyr til fælder og ødelægge der. Valgmulighed: Planter-primmanni, for eksempel såning eller bodyar, som en feber vil være glad for at komme igennem. Du kan straks ødelægge ukrudtet og skadedyret.

krisecentre og forhindringer. Fælder på kufferterne kaldes for ikke at lade dem, der gemte sig i jorden eller falde af grenen.

intimidering. Dette sprøjter med ”flydende røg”. Duften af ​​røg er et kraftfuldt signal til alle levende ting at køre og skjule. Du kan bruge selve flydende røg og stoffet “oche”, dette er det samme. Sådan intimidering fungerer ikke på lagt æg og dukker.

skældende. fugle fra afgrøden er bange væk af fugleskræmsel såvel som skinnende og raslende genstande, pladespiller og insekter – stærk ubehagelig lugt, for eksempel infusion af tomattoppe, tobak, malbrand. Eller ved at lande i bagagerummet, der er ganske attraktivt for gartneren, men hadede for frugten -brænder pyrethrum.

hånd -to -hånd. mekaniske kampmetoder. En sjældent anvendt, men effektiv måde. I haven, som regel – ryster skadedyr på præ -spredt stof med deres efterfølgende ødelæggelse. Eller vaske bladlus med en stærk vandstrøm. Den manuelle samling af skadedyr henviser også her.

forgiftning. oftest forgiftet til døden af ​​insektskadedyr (og på samme tid heller ikke involveret i dem) med en række forskellige lægemidler, fra infusion af rød peber og ammoniak til pesticider. Men dette er et ekstremt tilfælde, der indikerer tidligere mangler.

Kampen får succes, når der konstant bruges en række metoder, ifølge situationen.

Sommer skadedyr i haven - hvordan kan man beskytte afgrøden? Plot, weevils, hindbærbille. Foto

Med hvem kæmper vi nu?

Have skadedyrene er permanente og velkendte, for eksempel bladlus og lejesoldater, som gartnere årligt kæmper med forskellige succesrammer. Der er sjældne, men forårsager fuldstændig ufattelig skade, for eksempel en ikke -silkebærer, der er renset af de mest løvtræer – her har der ikke truffet nogen foranstaltninger i haven.

Locust og silkeholderen er imidlertid force majeure, en slags naturkatastrofe, hvorefter kun konsekvenserne eliminerer. Derfor er det i den private have fornuftigt at “intriger” primært mod lokale, velkendte skadedyr.

Sommer skadedyr i haven - hvordan kan man beskytte afgrøden? Plot, weevils, hindbærbille. Foto

Fertogodozhorka

De mest åbenlyse skadedyr af frugter – mercantiles: æble, pære, blomme. Larverne, der sikkert snoede og skubbede ud om foråret, blev til sommerfugle, og nu vil hele sommeren lægge æg på blade og frugter. Nye larver vil klekkes fra disse æg, som vil forkæle afgrøden. Desuden kan disse glupske væsener ikke være tilfredse med en frugt: efter at have nået frøene og spise “fra maven” sammen med et æble (pære, blomme) falder fra et træ, vælg og gennemsøger bag en ny del. P>

Der er således flere mulige måder at kæmpe på på dette tidspunkt:

  • Squeezing så beskadigede frugter og larver ikke blot kunne kravle langs grenen fra foster til frugt. Saml frugterne i kompost.
  • Hindring – “Skørt” på tønden, der ikke lader larverne op for at fortsætte ”banketten”.
  • Desorientering – For at kaste tomatstepresons nær tønden stopper æbletræet med at lugte af æbletræet, omkring det stinker stærkt med tomattoppe, larver i en bedøvelse.

For den ældre generation, det vil sige sommerfugle, der vil parre og afskedige ægene om natten, har deres egne måder at vende processen på siden af ​​Sadovod – agn . Tanke med en gæret kompott, hængt i kronen, tiltrækker mange individer end parringsprocessen, og sommerfugle, Zakhmelev, drukner. Lyset tiltrækker hele natten sommerfugle, så hvis i et bassin med solbatteri i et bækken med solvand, findes der en masse drukne der om morgenen. Desværre, ikke kun skadelig, men også nyttigt.

Feromonus agn tiltrækker mænd meget godt og forhindrer dem i at parre sig med kvinder. Ulempen ved sådanne fælder er en stor handlingsradius, det vil sige, at alle nærliggende frugtfolk vil flyve her.

Raspberry Beetle

En anden meget ubehagelig skadedyr, som alle gartnere står overfor, er hindbærbille . Og han elsker Malina! Så meget, at det kun genkender det. Det vil sige, at i foråret, efter at have forladt dvaletildelingen, alt i træk spiser greener, ikke henter sult. Men han trak deres børn udelukkende op på hindbær. Kvinder lægger æg en ad gangen i blomsterne på en sådan måde, at larvaudgangen allerede danner en æggestokk, og hun vil have noget at spise af.

I dette tilfælde har et sæt foranstaltninger også behov for, startende med en enkel – klemme på en avis eller pap. Det er bedre at ryste hindbær om morgenen og aftenen, når billerne er inaktive, og det er lettere at fange og ødelægge dem. Du kan sprede pap med noget klistret, så løber det bestemt ikke. Som Hindringer er en god phytoporta -mesh eller tyndt ikke -vævet materiale, og til skældende tobakstøv, malurt eller marigolds, spredt under buskene.

Sommer skadedyr i haven - hvordan kan man beskytte afgrøden? Plot, weevils, hindbærbille. Foto

Weevils

De samme foranstaltninger er gode mod jordbærrappende weevil, som på det tidspunkt allerede er flyttet fra jordbær til hindbær.

kirsebæret har sin egen kirsebær weevil , såvel som kirsebærflue , der ødelægger frugter. For at fange disse skadedyr, agn : For fluer-med sød væske i den gule kapacitet (dette er sådan en eestens!), For weevils med design kan du lettere, men bedre kogte noget >

Intimidering er også ret effektiv: sprøjtning med fraskilt 1 til 10 flydende røg beder insekter om at skjule. Fluen flyver væk til naboerne, men weevil vil forsøge at gemme sig i jorden under træet, og her kan det være kalk ved at drysse overfladen med aske. Zola for kirsebær vil ikke være overflødig.

Sommer skadedyr i haven - hvordan kan man beskytte afgrøden? Plot, weevils, hindbærbille. Foto

Forebyggelse

Måske er et fremskridt en af ​​de vigtigste begivenheder for at sikre den fremtidige rolige søvn uden panik tanker om høsten spist af skadedyr.

Hvis insekticidale planter er smukt og varierede i de proksimale cirkler til skræmmende og desorienterende skadedyr, kan du mærkbart reducere deres antal: vinter i jorden, hvor for eksempel forskellige typer flerårige løg, skadedyr ikke går /p>

pyrethrum og hvidløg er gode til kampen mod æble, pære og blomme ubåd. Det er også godt Bitter Wormwood hvis det passer ind i designet.

Ekstremt smuk i farve og på samme tid særligt slået tagetes. plantet i bagagerumskredse, de tvinger skadedyr til at gå til vinteren et andet sted. Og en lang vej er en stor chance for at blive spist eller indpakket. Højhastighedstyper af tagetes, der er plantet mellem buskene af rips, vil ikke lade de kvindelige bladlus lægge æg på hendes skud i efteråret.

Forskellige typer mynte , salvie , timian , issop, monard, lavendel <///// Stærk> – Alle af dem er et sted i bagagerumcirklerne af træer og i buskene af hindbær. Efter efterårslåning er det bedre at skære stænglerne og forlade samme sted. Etårige med lugten kommer også godt med – basilikum alle typer, koriander , dill , perilla , <stærk > selleri .

Forresten giver stauder, der vokser i bagagerumcirklerne af træer . Desuden vil dynger af sten, et tykt lag af mulch fra naturlige materialer, også som et tilflugtssted for disse mange og uhyggelige væsener. Her vil de nøjes med lang tid.

Du kan desuden tiltrække ryttere , af rovdyrbugs , lille rovdyrbiller plantning forskellige paraplyplanter, nektar vil fodre. Derudover betyder det ikke noget overhovedet, dekorativt, at det vil være planter, mad, medicinsk eller ukrudt. Guds køer er lige så velsmagende på den vilde gulerod og på korianderen og på et dekorativt bad og på en blomstrende drøm.

Befolkningen af ​​skadedyr er godt “tyndere”, spiser larver og voksne insekter, benløse firben, spindel . De bor hos os under et lag af mulch fra græs under buske, de er våde, komfortable og tilfredsstillende – skadedyr kommer selv der i håb om at blive komfortabel om vinteren.

Men brugen af ​​giftstoffer skal være meget tankevækkende og rettet. Hverken i blomstringsperioden eller i frugtperioden er det bedre ikke at gøre dette. Og endnu mere, ikke for at vande alt med gift “bare i tilfælde af”, som regel, uskyldig og ikke -undersøgt lider af dette.

Når der er en masse skadedyr, er det bedre at udføre træets krone med insekticider i det tidlige efterår, hvilket reducerer antallet af individer, der går dvale eller om foråret, når de forlader der. Tidligere for at spørge om sårbarhedstilstandene for deres områder.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:Decoratieve achtergrondverlichting voor binnenplanten. Typen, apparaten. Waarvoor planten. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.