Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Plantebeskyttelse mod bladgruvearbejdere. Blad minedrift mol. Metoder til kamp. Foto.

En af de alvorlige sorter af skader på pladerne af planter er den skade, der er forårsaget af larver af minefluer og mol eller bladgruvearbejdere. Kvinder af disse skadedyr er bevæbnet med en bagagerum, hvorpå de gennemborer plantevæv for at sutte mad eller lægge æg.

Skadedyrene i sig selv er gullig hvide eller brunlige larver 2-3 mm lange. Disse larver i flere dage gnager i bladene typiske udvindede bevægelser, og derefter hvalper de inde i bladene eller på deres overflade.

Plantebeskyttelse mod bladgruvearbejdere. Blad minedrift mol. Metoder til kamp. Foto.

Dukken varer fra 8 til 14 dage, derefter klækker en voksen insekt ud fra den. I alt tager udviklingen af ​​et voksent insekt fra ægget kun tre uger.

De kvindelige minearbejdere, der piercerer epidermis på arket, er i stand til at overføre patogener af plantesygdomme, for eksempel, såsom viraerne i soja, tobak, selleri og vandmelon

Symptoms af skade på planter med bladgruvearbejdere

Afhængig af minearbejderes type, kan bevægelserne, der er sprøjtet med larver, findes på den nedre eller overside af bladene. De fleste arter er specialiserede i visse planter, andre miner en række planter. De påvirker dekorative planter, grøntsager og buske.

Det første tegn på nederlaget er lille fossa på bladene – spor af punkteringer efterladt af kvinder.

Plantebeskyttelse mod bladgruvearbejdere. Blad minedrift mol. Metoder til kamp. Foto.

Methods of Combating Leaf Miners

Metoder til bekæmpelse af minefluer og bønner i forskellige udviklingsstadier af disse insekter er forskellige.

æg ødelægges af paraffinholdige midler. Larverne har mange naturlige fjender. Disse er først og fremmest ryttere, der lægger deres æg i larverne af minearbejdere. De kan dog bruges nøjagtigt og målrettet kun i drivhuse. Effektivt og genanvendelig sprøjtning af planter, der indeholder pyrethrums.

imago (sidste fase af udvikling) af minearbejdere kan fanges ved hjælp af klæbrige planker eller produkter, der indeholder pyrethrums. Det skal huskes, at minearbejdere hurtigt får modstand mod alle pesticider.

Plantebeskyttelse mod bladgruvearbejdere. Blad minedrift mol. Metoder til kamp. Foto.

Natural Wrestling Methods

Fjern de berørte blade. Kontroller, om der er gnagede bevægelser og spor af punkteringer på planter. Skær bladene og ødelægger.

Dæk et ikke -vævet lærred. Voks grøntsager og blomster under et ikke -vævet lærred, så minearbejdere ikke kan lægge deres æg på dem.

Spray fjederolie. Olie kan kun bruges til planter med stærke blade.

Lad rytterne ind i drivhuset. Du kan købe dem i specialiserede butikker til gartnere.

Methods of Struggle ved hjælp af insekticider

Hvis du finder en minedrift eller møl, kan du ikke straks bruge insekticider. Brug dem kun i tilfælde af et særligt alvorligt nederlag. Gælder effektivt for at sprøjte produkter, der indeholder pyrethrum. Sprøjtning skal dog udføres flere gange i træk. Spray fra fem til seks gange med et interval på tre til fem dage.

Fluer og møl dør efter en kun sprøjtning. Imidlertid er deres larver mere modstandsdygtige. Insekticider påvirker ofte ikke dukkerne, for i nogle typer hvalpefase forekommer det i jorden. En bestemt succes med meget stærke læsioner bringer vanding af jord med midler, der indeholder pyrethrum.

Assected Plants

frugttræer:

 • Kirsebær, pære-symptomer: Minedriftfluer og møll efterlader på blade de revne bevægelser fra lysbeige til brune farver. Hjælp: Fjern de berørte blade; Hang gule planker til fiskeri minearbejdere.
 • Apple Tree – Symptomer: Minedriftfluer og møl efterlader de opvarmede bevægelser på en slange, rund og bobleform. Hjælp: Fjern de berørte blade; Hang gule planker til fiskeri minearbejdere.
Plantebeskyttelse mod bladgruvearbejdere. Blad minedrift mol. Metoder til kamp. Foto.

buske :

 • Rhododendron-symptomer: spor af og bladene af bladene med gulgrønne larver i Azalia Moth, der når 1 cm i længden. Hjælp: Fjern de berørte blade; Spray med et pyrethrum; Hang gule planker.
 • Padub Ostrofid – Symptomer: Blade minedrift fluer forlader i bladene på punktet fra punkteringer; Minitiserede bevægelser efterladt af larver. Hjælp: Fjern de berørte blade; sprayfjederolie; Hang gule planker.
 • Rose – Symptomer: Lyspunkter fra gennemboring og snoede gnagede bevægelser, der er tilbage i bladene på en lyserød minedrift. Hjælp: Forsvarlige blade Fjern regelmæssigt; Spray med et pyrethrum; Hang gule planker.

blomster :

 • Zinnia-Symptoms: Leafy Mining Fluer forlader på bladene lys beige gnagede bevægelser eller pletter.
 • Chrysanthemum – Symptomer: Leafy minedrift fluer forlader i bladene lyse, meget snoede gnagede bevægelser.
 • Violer – Symptomer: Hvidlige prikker og gnagede bevægelser vises på bladene.

assistance: Fjern lige de berørte blade, spray med stoffet indeholdende pyremum.

Plantebeskyttelse mod bladgruvearbejdere. Blad minedrift mol. Metoder til kamp. Foto.

grøntsager :

 • Salat – Symptomer: Hvidlige prikker fra punkteringer vises på bladene og gnagede bevægelser, der opstod, når minedriften fluer er beskadiget.
 • Tomat – Symptomer: Hvidlige punkter og gnagede bevægelser vises på bladene.
 • Agurk – Symptomer: Hvide prikker fra punkteringer vises på bladene og sporene med at gnave med minefluer.

Hjælp: Lad rytterne ind i drivhuset; Hang gule planker.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:Decoratieve achtergrondverlichting voor binnenplanten. Typen, apparaten. Waarvoor planten. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.