Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Medicinsk ukrudt: Hvad ukrudt har nyttige egenskaber. Foto

Herbal Therapy dukkede op for tusinder af år siden og har stadig ikke mistet relevansen. En af dens fordele er, at vi mødes med medicinske planter overalt, det er ikke nødvendigt at gå til apoteket for dem. I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du bruger ukrudtsmedicinske planter, der ofte kan findes i dit område.

Medicinsk ukrudt: Hvad ukrudt har nyttige egenskaber. Foto

Det er værd at huske, at selv om de anførte planter virkelig har nyttige egenskaber, er en konsultation med en læge nødvendig, før du bruger råvarer til medicinske formål.

For alle beskrevne blade og urter tilberedes infusionen i henhold til en teknologi :

  • Medicinske råvarer koges i et vandbad i 15 minutter;
  • Insister 45 minutter ved stuetemperatur;
  • Forholdet mellem den tørrede plante og vand skal være 1:10.

1. Mælkebøtte medicinal

Hver af os er bekendt med denne plante, men de fleste af os opfatter det som et irriterende ukrudt eller bare en lys fjederblomst. Nogle bruger det til mad, tilsætter blade til salater og andre retter. Men det vigtigste i denne plante er rødderne. De indeholder harpikser, inulin, fedtolie og andre forbindelser. Takket være disse stoffer har en afkogning af underjordiske organer en koleretisk virkning, øger appetitten, forbedrer sekretionen af ​​gastrisk juice.

Medicinsk ukrudt: Hvad ukrudt har nyttige egenskaber. Foto

Det skal huskes, at enhver plante ikke kun kan medføre fordele. Kontraindikationer er mavesår i maven og duodenum i forværringsstadiet, gastritis, akut pancreatitis, gallesten, hypersekretion af gastrisk juice, graviditet, amning, børns alder op til 12 år.

Rødderne høstes i foråret, i begyndelsen af ​​planten vokser (april-tidlig maj) eller i efteråret (september-oktober). Rødderne indsamlet om sommeren vil være for sløret, og råmaterialet, der er indsamlet i foråret og efteråret, er bedre.

arbejdsemneprocessen er ganske enkel :

  • Dug rødder rystes fra jorden og afskærer ovennævnte del,
  • Rhizomer og tynde laterale rødder, vask straks i koldt vand.
  • De vaskede rødder er tappet i åbent luft i flere dage, indtil seponering af frigivelsen af ​​mælkeagtig juice under snit.
  • Derefter tørres de på lofter, under baldakinerne eller i godt ventilerede værelser. For at gøre dette er råmaterialerne lagt med et tyndt lag (3-5 cm) på stoffet eller papiret og omrøres med jævne mellemrum. I godt vejr tørrer råvarer ud på 10-15 dage.
  • Der er en hurtigere mulighed for at tørre i en temperatur på 40-50 °.
  • Butik tørrede rødder på et tørt sted i ikke mere end 5 år.

For korrekt forberedelse af afkogningen er det nødvendigt at koge knuste rødder i et vandbad i 30 minutter, derefter lader det brygge i yderligere 10 minutter ved stuetemperatur. For en del af plantematerialer er der behov for 10 dele vand

2. Highlander Bird

Denne plante findes også overalt. Men få mennesker kender dens navn og endnu flere medicinske egenskaber. Highlander indeholder en stor mængde ascorbinsyre, vitamin K og provitamin A (caroten) såvel som andre biologisk aktive stoffer. Infusion fra græsset fra en fugl af fugle forhindrer dannelse af urinsten (urater), har antimikrobiel, anti -inflammatoriske og astringent egenskaber.

Medicinsk ukrudt: Hvad ukrudt har nyttige egenskaber. Foto

Anlægget skal ikke tages under graviditet, amning, under 12 år, såvel som i nærvær af sten i urinområdet på mere end 6 mm.

Highlander kan indsamles hele sommeren, mens det blomstrer og skærer ovennævnte del med et rent værktøj. Dens tørring er enklere end for rødderne af en mælkebøtte: i dette tilfælde kræves der ingen forberedelse og gulp. Det er nok til blot at lægge råmaterialerne ud med et løst lag på loftet, under en baldakin, i skyggen eller godt ventileret rum. Under tørring drejes råmaterialer 1-2 gange. Som det forrige plante kan du fremskynde processen ved hjælp af kunstig tørring ved en temperatur på 40-50 °. Opbevar græs i et tørt rum i ikke mere end 3 år.

3. Yarrow

En anden plante, der er kendt for mange af os. Yarrow-græs indeholder essentielle olie, flavonoider, tanniner, organiske syrer, vitamin C og K, makro- og sporstoffer og andre biologisk aktive stoffer. Infusionen af ​​Yarrow har en hæmostatisk, anti -inflammatorisk og antispasmodisk effekt.

Medicinsk ukrudt: Hvad ukrudt har nyttige egenskaber. Foto

Anlægget er forbudt at bruge gravide, børn, såvel som mennesker med øget blodkoagulation.

Græsset opsamles under blomstringen, der varer fra juni til første halvdel af august. De blade toppe af skud er skåret til 15 cm uden uhøflige, blottet for blade af baserne på stænglerne. Ligesom andre planter skal Yarrow indsamles i tørt vejr, når de er dug.

Du kan tørre denne plante på lofter, under baldakinerne eller udendørs og sprede et lag på højst 5-7 cm på papir eller stof. Lejlighedsvis skal du blande. I godt vejr tørrer råvarer ud på 7-10 dage. Med kunstig tørring opvarmes græsset til 45-50 °. Klar -fremstillede råvarer opbevares i et tørt rum i højst 2 år.

4. Fem -lobed morwort

Denne plante findes ikke så ofte blandt senge, den vokser ved hegn og huse, på græsplæner, i kløfter. Tilladelsesgræs indeholder essentiel olie, tanniner, flavonoider, ascorbinsyre, caroten, makro- og sporstoffer og andre biologisk aktive forbindelser. Infusionen af ​​Motherwort bruges som et beroligende, hypotensivt middel. Det reducerer også rytmen og øger styrken af ​​hjertekontraktioner.

Medicinsk ukrudt: Hvad ukrudt har nyttige egenskaber. Foto

Infusionen af ​​denne plante kan ikke tages af gravide kvinder (men kan ammes) og børn.

Morworts græs samles i juni-august, indtil blomstringen af ​​de nedre blomster blomstrer. Når de opsamles, er de blomstrende toppe af stænglerne op til 30-40 cm lange skåret, stænglerne høstes ikke tykkere end 5 mm. Som andre planter udføres samlingen i tørt vejr efter dug på dug.

Der er ikke noget usædvanligt ved tørring af Motherwort, det kan også udføres på loftet eller under baldakinerne, der spreder råmaterialet med et tyndt lag, med jævne mellemrum vending. I godt vejr tager det 5-7 dage at tørre. I kunstige tørretumblere kan du tørre ved 50-60 °. Det er værd at huske, at planten er stikkende, så det er bedre at udføre alt arbejde med det i handsker. Tørråmaterialer opbevares op til 3 år.

5. Plantain big

Sandsynligvis anvendte alle mindst en gang i barndommen plantenet på såret. Men dette er ikke den eneste måde at bruge denne medicinske plante på. Store planteblade indeholder slim, bitter, tanniner og andre biologisk aktive stoffer. Takket være dette har plantenet anti -inflammatoriske og mucolytiske effekter, stimulerer frigivelsen af ​​gastrisk juice og øger dens surhedsgrad.

Medicinsk ukrudt: Hvad ukrudt har nyttige egenskaber. Foto

Plantain forlader infusion kan ikke tages af mennesker med øget surhed i maven, gastritis, mavesår. Det er muligt at bruge i graviditet og amning.

Medicinske råmaterialer af plantain – blade. De er skåret eller revet i tørt vejr efter dug. Tør det samme på loft eller under en baldakin med et lag på 3-5 cm, undertiden blanding. Når du bruger kunstig tørring, er det nødvendigt at indstille en temperatur på højst 50 °. Holdbarheden på det tørre plantain er 3 år.

Plantain har mange sorter, og ikke alle af dem er medicinske. Du kan skelne et stort plantain på bladene: De skal være næsten distrikt og glat uden pubescens.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.