Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Lyubka er en Love Potion. Lubka er to -blade, grøn -farv. Beskrivelse. Foto

Se, hvilken skønhed – en lang udsøgt børste af sne -hvide blomster stiger på en slank stilk og ligner overraskende sommerfugle. Ved basen er stammen dækket af brede stiklinger af to store, modsatte skinnende elliptiske blade. Dette er vores indfødte orkidé – Lyubka, der engang var udbredt i Europa, i Kaukasus, Asien, Sibirien, Mongoliet og nu opført i de røde bøger i forskellige regioner og forsvandt helt nær store byer.

Lyubka er en Love Potion. Lubka er to -blade, grøn -farv. Beskrivelse. Foto

Det russiske navn på planten skyldes det faktum, at engang Lyubkas knolde blev betragtet som en kærlighedsdrik. I nogle lande kaldes denne plante en sommerfuglorkidde. Der er også en masse andre folkeavne på planten: Natfiolet, vild balsam, gøg tårer, kærlighedsrod, natparfume, skift, der stødes

Lyubka to -blade

Den mest almindelige type slægt Lyubka er lubka er en to-blad ( platanthera bifolia ) Dette er en langvarig græsklædt plante med to underjordiske æg og spindel- formede, lysebrune knolde. Stammen er lige, med en højde på 20-60 cm, bladene er basalfilm, stængler har to store ark.

Lyubka er en Love Potion. Lubka er to -blade, grøn -farv. Beskrivelse. Foto

Hendes elegante blomster syntes at være lavet af porcelæn – deres tætte og saftige kronblade. Tre af dem er foldet med en hjelm, og to er bøjet til siderne. Næsten dobbelt så mange andre blomsterblade er en lang lineær læbe rettet ned. Dens base er placeret en meget lang, tynd, bøjet og spids spin i slutningen. Blomsterne er opsamlet i en strejfende cylindrisk blomsterstand 10-25 cm lang.

Strøm blomsterne store nat sommerfugle, som tiltrækkes af aromaen, der intensiveres om aftenen.

Vi har en to -blad -lubka vokser i alle skovområder, men forekommer sjældent. Derfor er vores opgave at etablere kontrol over tilstanden for dens befolkning og at uddanne mennesker med en omhyggelig holdning til en så storslået plante.

Lyubka grøn -farve

Ud over de to -bladede lubka er der også grøn -farver eller Lyubka grøn -flowered ( platanthera chloraantha ). Blomsterne er grønlige uden lugt. Den vokser i fyrretræ, løvfældende og blandede skove i Mermer, Opelia og Mountain Krim, sjældnere – på Polesie og i skoven -Steppe. Meget sjældent – i steppeområderne langs floddalene. Lyubka Zeleno -farve er også beskyttet af loven.

Lyubka er en Love Potion. Lubka er to -blade, grøn -farv. Beskrivelse. Foto

Usful Properties of Lyubka Two -leaf

Anlægget siden gamle tider er blevet brugt i folkemedicin. Knoldeafkogningen blev brugt til tandpine, feber, kvindelige sygdomme, abscesser, til forgiftning af giftstoffer, sygdomme i mave -tarmkanalen, diarré, betændelse i blæren, nervøse udmattelser, sår. Også to -blade Lubka -knolde har længe været kendt som et middel til at styrke kræfter hos alvorligt syge patienter, især med tuberkulose, langvarig blødning osv.

Medicinske råmaterialer af de to bladede klumper er unge knolde, hvorfra blomstrende skud endnu ikke er vokset. De indeholder en masse slim (Mannan), der indeholder 27 procent stivelse, 5 – protein, 1 procent af sukker, en lille mængde calciumoxaliner og andre mineraler.

Lyubka er en Love Potion. Lubka er to -blade, grøn -farv. Beskrivelse. Foto

Takket være det høje indhold af slim og stivelse har rodknolde indhyllet og desinficering af egenskaber.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.