Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Let tilstand til indendørs planter. Belysningen er kunstig, naturlig. Plantebelysning. Foto

Det korrekte belysningsregime er ikke kun et belysningsniveau, der er nødvendigt for anlægget. Dette koncept inkluderer yderligere to punkter, som plantens liv afhænger af. Længden af ​​dagslysetimerne er omtrent den samme for alle arter af planter til aktiv vækst, 12-16 timer om dagen med naturlig eller temmelig lys kunstig belysning er nødvendig. En mindre langvarig dagslys dag fører til en afmatning i fotosyntesen, så lyse vinterdage krænker ikke resten af ​​resten af ​​de dekorative dekret.

Let tilstand til indendørs planter. Belysningen er kunstig, naturlig. Plantebelysning. Foto

Den nødvendige intensitet af belysning er en inkonsekvent værdi, det afhænger af plantetypen. Nogle planter udvikler sig perfekt på den solrige vindueskarme og snublede hurtigt i det mørke hjørne; Andre har det godt i delvis skygge, men modstå ikke direkte sollys.

Det menneskelige øje er meget dårligt tilpasset til måling af belysningsintensiteten. Når du bevæger dig fra det solrige vindue til hjørnet af rummet, passerer du kun 2,5 m og bevæger dig fra zonen med direkte sollys ind i skyggen. Når du står på ryggen til vinduet, bemærker du ikke en stærk forskel, men intensiteten af ​​lys i en afstand af flere titusinder af centimeter faldt med mere end 95%.

Danger Signaler: Mangel på lys
 • Mindre blade og lysere end sædvanligt
 • Mangel på vækst eller langstrakte stængler med meget lange internoder
 • Farverige blade bliver grønne
 • Små blomster eller deres fravær i blomstrende arter
 • De nedre blade bliver gule, tørre og efterår
Danger Signaler: Overskydende lys
 • Framing Blade
 • Brune eller grå pletter fra Burns
 • Bladene druck om dagen
 • Bladene fra trendy planter rynker og dør

Dagslys

Hvide eller fløde vægge og loft afspejler lys i et dårligt oplyst rum, hvilket forbedrer planteindholdsforholdene. Hvis planten er i dybden af ​​rummet med hvide vægge, læner den sig mindre mod vinduet.

I en plante placeret på vindueskarmen strækker bladene og stængler sig til vinduet. For at forhindre krumningen af ​​stilken skal gryden drejes fra tid til anden, lidt hver gang. Drej ikke gryden, når knopper dannes på planten.

Blomstrende plante vil lide, hvis det overføres fra et sted med et anbefalet belysningsniveau til en mere skyggefuld. Antallet og kvaliteten af ​​blomster afhænger stærkt af både varigheden af ​​dagslysetimerne og af belysningsintensiteten. Uden tilstrækkelig belysning vil bladene ikke lide, men blomstring vil ikke være rigelig og langvarig, eller kvaliteten af ​​blomsterne forværres.

Let tilstand til indendørs planter. Belysningen er kunstig, naturlig. Plantebelysning. Foto

Om vinteren bevæger planter sig tættere på vinduet, hvis det er muligt. Dette hjælper med at øge dagslys for dem og intensiteten af ​​lysene, der falder på bladene.

Følg renheden af ​​vinduet om vinteren – med rent glas øges lysets intensitet med 10%.

Du skal ikke overføre planten fra et skyggefuldt sted straks til en solrig vindueskar eller i åben luft; Det skal gradvist vant til lysere lys.

En dekorativ afskrækkende indendørs plante kan overføres uden negative konsekvenser fra forholdene, der er perfekt egnede til det til et mere skyggefuldt sted. Det vil ikke omgås, men det føles ikke særligt godt at overføre det til et lettere sted i cirka en uge hver 1-2 måned, så det gendanner styrken.

Næsten alle planter skal være skygge af sommerens sol; Hvis dette ikke er gjort, vil de først og fremmest udspille blade, der først og fremmest vil lide.

Let tilstand til indendørs planter. Belysningen er kunstig, naturlig. Plantebelysning. Foto

regler for overholdelse af lysregimet

dekorative planter kræver lyst diffus lys; Mange af dem bærer også delvis skygge. Planter med spredte blade har brug for mere lys end med grønt; Blomstrende planter kræver som regel et vist antal direkte sollys. De mest fotofile er kaktus og andre sukkulenter. Der er mange undtagelser fra disse regler, så du er nødt til at lære mere om kravene til belysning af specifikke planter.

Artificial belysning

M at planterne ikke stopper i vækst. For eksempel kan Uzambara -violer i kunstig belysning blomstre næsten hele året.

Til sådanne formål er almindelige elektriske pærer ikke egnede – bladene lider af den varme, de frigav. I stedet bruger de kunstig baggrundsbelysning som regel ved at bruge selvlysende lamper i form af lange rør i lande, hvor dyrkningen af ​​indendørs farver med kunstig baggrundsbelysning er almindelig, kan du finde mange specielle enheder til salg. I Storbritannien fremstilles sådanne lamper normalt derhjemme.

Lampen består af et eller flere rør under reflektoren. Hele strukturen kan fastgøres over planter i en bestemt højde eller ophænges, så dens højde kan ændres. Anlægget skal placeres på en bakke med småsten. For 1 dm 2 skal området være 2 W – dette svarer til belysningsniveauet på et skyggefuldt sted i det fri om sommeren. Følg planternes udseende. Spor af forbrændinger på bladene betyder, at lamperne er suspenderet for lave. Elubikede stængler og blege blade indikerer, at lyskilden er for langt. Oftest dyrkes farverige og kompakte planter med kunstig belysning, for eksempel Begonia, Bromelia, Gloxinia, Orchids, Peperomy, Senpolia og Cyneraria.

Let tilstand til indendørs planter. Belysningen er kunstig, naturlig. Plantebelysning. Foto

Direct Sun : Et stærkt oplyst sted ikke længere end en halv meter fra det sydlige vindue

 • Kun nogle få indendørs planter kan tolerere den brændende sol – kun kaktus, der bor i ørkenen og andre sukkulenter, såvel som pelargoniums, der bor i ørkenen, kan gøre uden skygge. Planter, der kræver skygge fra den varme middagssol, er meget større

Et vist antal direkte sollys : Et stærkt oplyst sted, hvor et vist antal direkte sollys

bliver i løbet af dagen.

 • Vindueskarmen i det vestlige eller østlige vindue, et sted i nærheden (men ikke tættere end 50 cm) fra det sydlige vindue eller vindueskarmen i et lidt skraveret sydvindue. Dette er det bedste sted for mange blomstring og nogle dekorative, dekiduerede indendørs planter.

lyse diffus lys : Et sted, hvor de direkte solstråler ikke får, ikke langt fra det solrige vindue

 • Mange planter føles bedst i så lys, som ligger i området ca. 1,5 m fra det solrige vindue. Lignende forhold på en bred, ikke -oplyst af solvinduet.

Postens : Et sted med moderat belysning inden for 1,5-2,5 m fra et solrigt vindue eller i nærheden af ​​solen uhæmmet til solen

 • Meget få dekorative blomstrende planter føles godt under sådanne forhold, men mange planter er ret egnede til mange dekorative og nedsatte planter med lyse, men ikke modstå direkte sollys, kan tilpasse sig sådanne forhold.

skygge: dårligt oplyst sted, men let nok til at læse avisen

i flere timer om dagen

 • Kun et par af de dekorative dekiduerede planter vokser med succes under sådanne forhold-disse inkluderer aglanema, aspidistra, asplenium. Imidlertid kan mange planter fra den forrige gruppe tilpasse sig dette belysningsniveau. Dekorative blomstrende planter blomstrer ikke med sådan belysning.

dyb skygge

 • Ingen indendørs plante kan leve under sådanne forhold.
Let tilstand til indendørs planter. Belysningen er kunstig, naturlig. Plantebelysning. Foto

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: DAVALLI – De meest elegante indoor varen. Zorg thuis. Fot

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.