Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Lavendel er smalle af frø – Giv dig selv et lavendelfelt!

Middelhavsstilen i haven vil perfekt legemliggøre lavendel smal. Mange gartnere vil ikke bare gerne tilføje denne plante til deres blomsterhave, men endda plante deres eget lavendelfelt. Men frøplanterne fra lavendel er ret dyre, og en masse lavendel for flertallet er stadig en urealistisk drøm. Prøv at dyrke denne krydret plante fra frø. I denne artikel vil vi tale om funktionerne i frøforplantningen af ​​lavendel af smalle leaved og dets bedste sorter.

Lavendel er smalle af frø - Giv dig selv et lavendelfelt!

Use of Lavendel i design af haven, interiør, medicin og madlavning

Lavendel er en stedsegrøn semi -bush med tynde blade og blomster indsamlet i de spidsformede blomsterstande af en syrinskygge (blomster fra juni til august med blå, lilla eller syrinfarver).

Planten har en stærk krydret lugt og en krydret smag. Kompakte buske vokser op til 40-50 cm, og nogle sorter til 70 cm.

Lavendel i landskabsdesignet i haven kan bruges i forskellige variationer:

  • Et godt sted for hende – grænser og steder i nærheden af ​​hegnene;
  • Solrige åbne balkoner, terrasser og verandaer;
  • Alpinarier og rockere, der efterligner det bjergrige område;
  • Roser vil være gode naboer til lavendel. Duften af ​​lavendel vil beskytte roser, der plantes mod myrer og bladlus;
  • Duet med korn giver rummet.

Tør lavendelbuketter vil være en dekoration af ethvert interiør. Blomster og blade af planten bruges til duftende sasha og til bade. Et bad med et afkog af lavendel vil hjælpe med at lindre nervøs spænding og slappe af musklerne.

Ved madlavning er krydderiet velegnet til aroma bagning, kolde og varme drikke til fremstilling af marinader til kødretter.

Lavendel kan forplantes af stiklinger, lagdeling og frø. Den mest budgetmæssige metode til at få lavendel i din have er at dyrke den fra frø.

Lavendel er smalle af frø - Giv dig selv et lavendelfelt!

Growing lavendel fra frø

Lavendelfrø er tugnes. Når der vokser lavendel, skal visse betingelser observeres: frø kræver stratificering inden for 30-40 dage ved en temperatur på +4 ° C.

For at gøre dette skal du lægge dem i en beholder med fugtighedsjord, derefter i en plastikpose og opbevare den i bunden af ​​køleskabet i hele perioden.

Derefter spires frøene ved en temperatur på ca. +16 … +18 ° C i en mini-hjælp, mens de opretholder et let fugtighedsindhold i jorden. Når spirer med et par blade vises, dykkes frøplanter.

I slutningen af ​​maj kan du plante voksne frøplanter på et permanent sted. I de nordlige regioner kan dette gøres i juni.

Den anden metode til frøforplantning af lavendel er såning af frøene straks i jorden om vinteren. Det bedste tidspunkt at så lavendel i åben jord er oktober. Så frø til en dybde på 3-4 mm, hvilket komprimerer jorden lidt. Hvis vejret er tørt, vandes afgrøderne, men ikke rigeligt.

Brynene skal vises i slutningen af ​​maj og begyndelsen af ​​juni. Det er muligt at dyrke lavendel med en hjerteløs måde kun i de sydlige regioner.

Bemærk, at rødderne til lavendel kan nå op til to meter, hvis grundvandet er tæt på dit område, kan du plante planten på kunstige dæmninger med et lag af dræning, da overskydende fugt ikke tillader planten at udvikle sig.

Lavendel er smalle af frø - Giv dig selv et lavendelfelt!

Lavender Care

Lavendel vokser på dårlig jord, tolererer ikke sur jord og vandtælling
Ved den første vinter Mulch. I de efterfølgende år er husly ikke påkrævet. Denne foranstaltning tillader i foråret at få væksten af ​​blade på gamle skud.

Under blomstring af lavendel har den brug for mineral topdressing, især reagerer på kaliumgødning. Efter blomstring skal buskene klippes.

Lavender kommer til live om foråret, det kan endda synes at være, at hun er død. Bare rolig, vent, indtil unge grønne blade vises. Og så vil Lavender takke dig for tålmodighed med storslået blomstring og delikat aroma.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.