Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Lavendel er aroma og farve. Plantning og pleje. Foto

Lavendel – En halv -bunker med et meget kraftfuldt rodsystem. Lavendel har næsten ingen bagagerum: Han begynder at forgrene sig på jordens overflade. De nederste grene frodige og mister bladene. De er dækket med en gråbrun bark og gren.

Lavendel vokser årligt op en masse grønne kviste 35-40 cm høje. Blomsterstanden af ​​lavendel er lang, colos -formet. Veinus af lilla farve af forskellige nuancer, oftest bleg lilla-lilac.

Lavendel er aroma og farve. Plantning og pleje. Foto

Tidligere lavendel blev hovedsageligt brugt til at skræmme møll og give en behagelig lugt med linned. Derudover blev puderne med hende sat i seng, da hendes aroma fungerer beroligende med hovedpine, søvnløshed.

Lavendel -blomsterstande modtager æterisk olie, som er vidt brugt i parfume- og kosmetisk industri og i medicin. Lavendelolie fremmer heling af sår og forbrændinger. Dens alkoholopløsning gnides med gigt. Te fra blomster og blade tages med neurasthenia, hjertebanken, som en beroligende agent. Lavendel skyller halsen med tonsillitis. Blomster er placeret i salater, saucer, supper, anden retter, tilsat te.

Landing lavendel

Lavendel udholder ikke sur jord med en tæt status af grundvand. Stedet for dets dyrkning vælges tørt, solrigt med frugtbar jord. Jordens reaktion skal være alkalisk, ellers er det nødvendigt at udføre kalk. Før plantning af lavendel, kompost, humus og sand bringes i jorden

Lavendel er aroma og farve. Plantning og pleje. Foto

På nuværende tidspunkt køber de importerede lavendelfrø, og i oktober sås i rækker i en afstand på ca. 20 cm om vinteren. . Afstanden mellem dem skal være 50 – 60 cm.

Lavender Care

Et sted kan lavendel vokse i 20 år. Til vinteren er det dækket med blade eller nåletræ.

Lavender reagerer godt på foråret topdressing med nitrogengødning. I 10 liter vand, 1 spsk urinstof eller 2 spiseskefulde natrium -glidende humate fortyndes, 5-6 liter forbruges pr. 1 plante.

I begyndelsen af ​​blomstringen fodres lavendel med mineralgødning med sporelementer “Kemira-Lux” (2 spsk pr. 10 liter vand), der forbruger 3 til 4 L pr. Bush.

Du kan også fortynde den organiske gødning “blomst” og 1 spsk flydende humate af kalium eller 2 spsk nitrofoski og 0,5 le af en flydende mullein, 10-15 liter pr. 1 busk.

Lavendel er aroma og farve. Plantning og pleje. Foto

Lavendel blomstrer for det 2.-3. År, Blooms i juli-august.

Samlingen af ​​lavendel råvarer udføres, når omkring halvdelen af ​​blomsterne åbnes. Flotons er afskåret 10 – 12 cm lang. Opbevares på et tørt mørkt sted.

Lavendelfrugter modnes i september, de kan indsamles og bruges til såning.

Lavendel er aroma og farve. Plantning og pleje. Foto

Udbreder lavendel og vegetativt. For at gøre dette er den nederste del af bushen i juli dækket med Jorden med 2/3 af plantens højde og forladt indtil foråret, og i foråret graver de og afskærer de rodfæstede grene til plantning.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:10 vragen en antwoorden over dolomietmeel. Hoe te gebruiken, introductie, applicatie. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.