Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Lantana Kamara. Pleje, voksende, reproduktion. Indendørs plante. Blomst. Foto

Når jeg var på markedet, i blomsterrækkerne, så jeg noget, der ramte mig i en sammenkrøllet kaffedåse. Lyse gule og lyserøde blomster blomstrede samtidigt i en lille plante, og knopperne på de afslappede blomsterstande-zonti var cremet. Blade med pubescens, temmelig ru. Jeg har mange blomster, forskellige og sjældne, men jeg har endnu ikke været nødt til at se dette.

Lantana Kamara. Pleje, voksende, reproduktion. Indendørs plante. Blomst. Foto

Så jeg fik denne plante, der bærer navnet Lantan Kamara. Det kommer fra Brasilien, hvor det vokser op til 2 m i højden, og underdørs forhold overstiger det normalt ikke 40 cm. Dette bidrager til dannelsen af ​​nye skud, som charmerende blomster vises på. Hvad der er underligt, på fotografierne i Lantans bøger mister han stærkt og ser mere end beskeden ud, endda fornærmende for hende.

Denne plante blomstrer fra forår til sent efterår, derefter en lille ferie om vinteren, og Lantana Kamara blomstrer og duft igen. Til sommeren er det bedre at tage bushen til frisk luft. Lantan elsker solen, men det er bedre at beskytte den mod brændende middagsstråler. Hvis Lantana mangler lys, blomstrer det ikke rigeligt.

Lantana Kamara. Pleje, voksende, reproduktion. Indendørs plante. Blomst. Foto

Ved vanding skal moderering og nøjagtighed observeres. Hvis planten hældes, vil dette ikke påvirke blomstringen, og hvis den jordiske klump tørrer ud, falder bladene. Det tager den tørre luft i byens lejlighed ganske tolerabelt, men fra tid til anden kan bladene sprayes med vand ved stuetemperatur.

Jordkravene er beskedne – en blanding af havjord med blad og sand. Men for god vækst og fuld udvikling i vækstsæsonen er det nødvendigt at fodre Lantan en gang hver anden uge med en svag løsning af komplet kompleks gødning. Dets overskydende kan forårsage en stærk vækst i grøn masse til skade for blomstringen. Og i vinterperioden behøver Lantan ikke at blive fodret. Og generelt om vinteren tilrådes det for hende at finde et godt sted, 5-8 grader, men for at gøre det let.

Lantana Kamara. Pleje, voksende, reproduktion. Indendørs plante. Blomst. Foto

Ja, og alligevel. Hvis du har nok viljestyrke, og hånden ikke ryster, når du beskærer planter, så ved metodisk fjernelse af laterale skud kan du dyrke Lantana i form af et træ, og kronen er formen på en kugle. Når tiden kommer, vises blomster på denne træ-cream, lysegul og perle-lyserød. Hvad synes du? Fuldstændig sandt. Skønhed er en frygtelig kraft.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.