Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto

krysantemum – Hovedanlægget i efterårshaven. Det er meget vanskeligt at klare sig uden disse rigeligt blomstrende og farverige buske, når de kan dekorere blomsterbed, der har tynde og mistede farver med vinterens tilgang. Vi tilbyder dig flere ideer til, hvordan man arrangerer krysantemum i haven, så de ser mest fordelagtige ud.

Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto

</ NAV>

In en container med korn

Mountain Chrysanthemums sælges i millioner siden september. Selvom nogle af dem er i stand til at overleve vinteren, er mange af dem ikke frost -resistente sorter. Men både dem og andre vil se godt ud i containerlandskabsarkitektur. På samme tid vil termofile sorter være lettere at bringe til overvintring sammen med containeren.

At være lys og farverig kan krysantemum være et fremragende valg til blanding med andre dekorative planter. At danne en kompakt afrundet busk ca. 50 cm høj og 60 cm bred, medium -størrelse have chrysanthemum kan let passe ind i en beholder eller stor gryde, hvilket skaber en storslået, blød og romantisk sen -bevægende sammensætning.

med hvad du kan kombinere krysantemum:

med korn. Med lave krysantemum kan man også plante en sedge af forskellige sorter, og dens stedsegrønne løv vil være dekorativ indtil vinteren. Det vil være interessant at se på den hvide krysantemum med lyse røde blade-kejseren er cylindrisk. Da denne korn ikke er særlig vinter -hård, kan de senere fjernes sammen til overvintring. For en skyggefuld sammensætning er en hazonehloa med et dekorativt grønn-gule løv med striber egnet.

Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto
Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto
Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto

dekorativ kål tilføjer landskabet storslåede arkitektoniske elementer. Udskårne eller krøllede kålblade skaber en fremragende accent, når de plantes ved siden af ​​krysantemum. Kålen vokser bedst i køligt vejr, og med begyndelsen af ​​koldt vejr bliver de endnu bedre. Når temperaturen falder, forbedres den hvide, lyserøde eller lilla farve på kålen, og sammensætningen bliver lysere.

med dekorative peberfrugter. Peberfrugter er af forskellige former og størrelser og vil se ekstremt godt ud med krysantemum i containere på en terrasse eller balkon.

Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto

Astra Novo-English og Novo-Belgian. De lave voksende og mellemstore sorter af disse asters kan skabe storslåede duetter med krysantemum.

viola (Anyutins øjne). Du kan vælge mellem en hel regnbue af blomster, såsom rigt blå og lilla, lysegul og orange eller endda sort og rød, enhver overtrædelse kan kombineres godt med chrysanthemum.

Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto

Alle disse planter kan plantes med krysantemum i en stor beholder eller placeres i separate gryder, placerer dem ved siden af ​​terrassen eller ved indgangen til huset.

Magic af en niveau landing

Faktisk er det meget simpelt at skabe spektakulære kompositioner med krysantemum. Du kan arrangere dem i gryder på trinnene til verandaen for at få fordelen ved en multi -niveau landing er den nemmeste, men mest levende måde at vise den spektakulære blomstring af disse farver.

En sjov og bisarr efterårsinstallation vil være ufuldstændig uden at bruge græskar, for hvad kunne der være bedre end at samle flerfarvede græskar og krysantemum på verandaen ved hovedindgangen til huset? Hvis det ønskes, kan du også tilføje nogle slag af Halloween -indretning for at skabe en frygtelig atmosfære. Der vil også være en dekorativ lampe i en sådan sammensætning.

Contrast -beplantninger med stauder og buske

Plant Deren Bely, kendt med lilla træ, for eksempel “Variegate” eller “Elegantissimo” sammen med krysantemum. Denne busk er attraktiv i alle fire sæsoner: har rigelige hvide blomster om foråret, lyse blade om sommeren, storslåede lilla blade i efteråret, smukke bær og luksuriøst lilla-rødt træ om vinteren. Plante flerårig mælkevejr som tilføjelse, buskede mælkepunkter med spraglet løv og blomster skaber en intens multi -farvningseffekt.

renser med saftigt løv – attraktive stauder, der blomstrer om efteråret. Da de kommer i forskellige sorter, farver, størrelser og teksturer, skelnes de altid i haven. Placer de høje kvaliteter af rensningen bag en række krysantemum eller vælg stunte sorter for at plante dem som en grænse foran dem.

Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto

Geicher er en anden favorit af efterårslandinger. Denne flerårige er mest bemærkelsesværdig for forskellige farver og variationer i løv, startende fra lilla, orange, rød, grøn og næsten sort. De tilføjer ideelle efterårs nuancer og teksturer i nærheden af ​​krysantemum plantet i landskabet eller i containere.

krysantemum form storslåede kombinationer med næsten alle nåletræer. Du kan oprette rolige kompositioner ved at plante krysantemum på baggrund af mørkegrønne nåle. Og om ønsket kan du spille i kontraster. For eksempel plantning af bordeauxrød krysantemum på baggrund af gylden thuja. Det vil se meget harmonisk ud, hvis du kombinerer nåletræer med gyldne gule nåle og krysantemum af hindbær- og syrin -toner

I chixboardere kan krysantemum blandes med andre flerårige planter i den sene sæson, herunder echinacea, asters og goleniums, huler, skåle
I haven kan du plante krysantemum på kanten af ​​senge for at skræmme nogle skadelige insekter væk.

Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto
Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto
Landskabsideer om en kombination af krysantemum i haven. Foto

Chrysanthemums på støttemuren

krysantemum er de mest universelle blomster, og de kan være meget godt kombineret med næsten ethvert landskab. Hvis du har en hævet blomsterhave eller en støttemur i din have, vil lyse krysantemum, der vokser i hjørnet, virkelig forbedre det generelle syn på dette hjørne i efteråret. De vil være meget godt kombineret med dekorative urter, hortensiaer samt krybende einer hængende.

Suspension kurve

Selvfølgelig vokser krysantemum ikke som ampeløse planter, men de har en storslået sfærisk gabitus, så de vil se meget godt ud i de ophængte kurve. Bare hæng to store hængende kurve med krysantemum på verandaen, terrassen eller balkonen, og du vil modtage en af ​​de mest elegante og farverige eksponeringer for efteråret.

Chrysanthemum på det festlige bord

Hvis du planlægger en fest i den friske luft, kan du dekorere bordet med drinks ved at tilføje røde eller mørke banede krysantemum til den vintage gryde eller tin spand efter eget valg. Sådanne levende buketter ser især originale ud.

Chrysanthemums med etårige

krysantemum vil være passende i en blomsterhave fra årlige planter, især med dem, der blomstrer indtil sent efterår, for eksempel Marty, Velvet, Lion’s Pharynx. De blå blade af kysten af ​​kysten er meget godt rystet af krysantens lysstyrke, og tværtimod vil hælene tilføje udtryksevne til krysantemum.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.