Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Landskabsarkitektur er enkel – 5 trin til den smukke have. Foto

Landskabsarkitektur til en simpel gartner synes at være noget kompliceret og umuligt. Men faktisk er dette lettere, end det kan se ud til første øjekast. Vi inviterer dig til at finde ud af de grundlæggende principper for design, så du med dine egne hænder kan bygge en have af dine drømme.

Landskabsarkitektur er enkel - 5 trin til den smukke have. Foto

Hvordan til visuelt at øge stedet?

Det ser ud til, at formen og størrelsen på landet er en given, der kun kan accepteres. For små og smalle steder kan dette være et reelt problem. Ikke desto mindre er der enkle overkommelige metoder, der giver dig mulighed for at skubbe pladsen visuelt.

Air perspektiv

Udtrykket “blå afstande” optrådte ikke fra bunden. Sandsynligvis bemærkede alle, at i afstanden mister genstande klarheden af ​​konturer, kontrast og erhverver blålige nuancer. Dette sker på grund af brydning af lys på de mindste partikler (støv, vand) i luften.

Landskabsarkitektur er enkel - 5 trin til den smukke have. Foto

Visuelt udvides Visuelt at udvide haven tillader planter, der er plantet rundt om omkredsen med gråblå løv og åbent tekstur: havtorn, sølv og smalbladet gran, stikkende gran, blå former for gran og canadisk, Juniper, Pine, FIR Og Junip osv. Med hegn fungerer dette på lignende måde: et hegn malet i grå, blå eller brungrønne toner vil også bedrage opfattelsen.

Loster af landskabet

Denne teknik kom fra Garden Art of China og Japan. Dets mål er at gøre haven til en naturlig fortsættelse af det omgivende landskab. Planter og materialer skal være i harmoni med verden omkring: For eksempel, hvis plottet er i skoven blandt høje træer, er det værd at vælge træer og buske, der er karakteristisk for undervæksten, og det er meget begrænset til at bruge sorten usædvanligt i Form/farve på sorten, og når den er placeret på engen, vil det være passende mixborder i stil med naturhaven (Natural Meadow). Hegnet langs haven skal være igennem (fra et gitter, et træ, træ, tyndt smedt gitter) og ikke forstyrre udseendet eller være helt fraværende.

Spejle

eventuelle spejloverflader :

vil hjælpe med at ændre fornemmelsen af ​​rummet:

 • Faktisk spejl,
 • Poleret metal,
 • Polycarbonat
 • Vand.

Desuden kan effekten være både rent dekorativ og global. Ved hjælp af spejle kan du ændre enhver uattraktiv overflade og omdanne den til en bue, port eller vindue.

Landskabsarkitektur er enkel - 5 trin til den smukke have. Foto

Du behøver kun at fikse spejlet og dække passende kanter. Spejloverfladen kan bestå af både et spejl, så vær sammensat af flere elementer, der er identisk i form og størrelse. Små spejle placeret nær hinanden, forudsat at deres mangfoldighed er knust på den ene side, og på den anden side uddyber pladsen.

Enhver vandret reflekterende overflade, primært vandoverfladen, fordobler volumenet. På samme tid kan du simulere en lille dam ved blot at sætte et spejl eller sort polycarbonat på det valgte afsnit i de tilsvarende størrelser og dekorere “kysterne”. Små elementer af indretning med spejlede ansigter skaber et unikt spil med lys blænding.

Spektakulær have om vinteren? Dette er muligt!

I dette vil træer og buske hjælpe os. Al skønheden i floraen afsløres i perioden med aktiv vegetation og blomstring, mange planter er især elegante i lys efterårsfarve, men om vinteren, når verden hovedsageligt bliver sort og hvid, er der træer og buske, der opretholder stabil attraktivitet .

Evergated Conifers

Det første sted her kan med rette gives til nåletræ. Næsten alle nåletræer hører til stedsegrønne og dekorative på ethvert tidspunkt af året. Tynde bueformede grene af mikrobioter, der minder om bonsai -former for bjerg fyr, alle slags pendler og frimærker ser især imponerende ud under sneen.

Unusual former for kronen

Habitus (form, størrelse og struktur af planten) er især vigtig om vinteren for løvtræer og buske. For eksempel tiltrækker den grædende form af kronen altid opmærksomhed.

arter planter med en sådan struktur og kultivarer opdrættet af opdrættere er mange :

 • Birch i såning,
 • Forskellige pil,
 • Chergery strikning,
 • Rowan almindelig,
 • Dekorative æbletræer osv.

Vejlen af ​​hvidt, helbelagt og ged, oxid -ahorn, linden af ​​filt og lille -leaved, bøjekserne i Jomfruskaya osv., Har spektakulære former og alternativ og grafik på baggrund af sne, for Eksempel, Willows of the Hybrid “Spherical Dwarf” eller Irgi Lamarka -look.

Bright accenter

Om vinteren mærkes en mangel på farve især i haven. Her kommer træer og buske med en usædvanlig farve på barken til at redde. Birken af ​​Erman er barken af ​​den stribede cremet-flink-gul, ved birken af ​​Maksimovich-Orange-gray-White, og ved birken af ​​Vishneva-rød-brun med bulletin.

det virkelige fyrværkeri af farver blomstrer i haven mange pil :

 • Røde skud af Willow Purple,
 • Rød-orange-villow Basfordian og Iva Shaburov “fyrværkeri”,
 • Gul – Willow Wolf (Willows).

The Maple of the Green -Crown, som navnet forstår, er grøn, glat med hvide striber. En smuk cortex af Maaka er kendetegnet ved en smuk bark af kobberfarve. De lyseste skud er i hvidt (rød, hindbær eller lilla) og blodrød (gul-orange-rød).

Frugt, der hænger på grenene i lang tid, dekorerer også træerne som julelegetøj. Rowan børster (rød, gul, orange og endda hvid afhængig af arten), hagtorn og almindelig viburnum, frugter af æblet og andre dekorative æbletræer holdes indtil den første sne eller ikke falder hele vinteren.

Lys haven korrekt!

Belysningen i haven er absolut nødvendig for både bekvemmelighed og sikkerhed og for skønhed. Belysningssystemet inkluderer de faktiske lamper, elektriske kabler, gadestik og switches.

Lighting af webstedet er enkelt!

Som regel, for den kompetente placering af alle elementer i dette system, tiltrækker de landskabsdesigner og installationsspecialister, men du kan gøre med lavt blod og bruge sollyslamper.

Landskabsarkitektur er enkel - 5 trin til den smukke have. Foto

De vigtigste fordele ved sådanne lamper er let at installere, mobilitet, miljøvenlighed og relativt lav pris. Det eneste betydningsfulde minus er afhængigheden af ​​vejrforhold: lysstyrken og varigheden af ​​glødet afhænger ikke kun af magten, men direkte af varigheden af ​​dagslysetimerne.

Mangfoldigheden af ​​sollys giver dig mulighed for at lukke næsten alle behov for at tænde stedet. Naturligvis er det kun værd at vælge fra lanterner beregnet til gadebrug og har passende forsegling og beskyttelse mod fugt.

Decorative Light

Den bedste skønhed ved løv fremhæves bedst af koldt hvidt lys. Varmt hvidt eller gult lys skaber en følelse af komfort, men grønne nuancer mister deres saftighed og visuelt “bump”.

Farvebelysning kan være meget spektakulær. Sollys kan have bygget -i filtre eller farvede plafoner. Derudover kan den ønskede effekt opnås uafhængigt ved at påføre det tilsvarende mønster på overfladen af ​​lampen eller male den ønskede farve med gennemsigtige farvede glasmaling.

Med sådan belysning skal du være pæn, da farvelys altid er en vægt, og der skal ikke være mange accenter. Ikke desto mindre kan farvede lamper med smag placeret på stedet gøre haven til et rigtigt eventyr. Farvebelysningen ser især fordelagtig ud om vinteren og i belysningen af ​​vandområder: damme, kaskader osv.

Hvilken lampe er valgt?

Hvad angår de anvendte typer lamper, er træerne og høje buske normalt oplyst af spotlights rettet op i en vinkel, kranser og ophængt lanterner. Blomstertræer om natten får sfæriske lamper, lave lanterner og prikbelysning installeret i jorden. Svømning sfæriske lamper til dekorative reservoirer skaber effekten af ​​tilstedeværelsen af ​​vandlygter på den østlige festival. Hegnet, vægge og facade af huset er oplyst af jordplanter og hængslede lamper.

Afslut. Sådan giver du kompositionen et komplet look?

Arbejde på en blomsterborger, træ-shrub-gruppe eller en almindelig landing er ikke begrænset til det rigtige valg af plantemateriale og en kompetent placering af planter. Naturstvister får speciel glans og fuldstændighed af plantesammensætninger: hakket sten (grus, grus, sten krumme), flod og havsten, naturlige materialer af planteoprindelse (bark, chips, skaller osv.).

Landskabsarkitektur er enkel - 5 trin til den smukke have. Foto

Set fra stilistik er naturvisninger universelle og egnede til næsten enhver have, især i en naturlig stil. Den grundlæggende regel, når man vælger en levering, er en harmonisk kombination af farve og struktur med andre materialer på stedet.

Ud over den æstetiske tiltrækningskraft af fyldningen har de et antal betydelige plusser :

 • Alle naturlige materialer er miljøvenlige og sikre
 • Udfør funktionerne af mulch, opretholdelse af den termiske balance i jord og forebyggelse af tørring af jorden og væksten af ​​ukrudt
 • Udjævning af uregelmæssigheder
 • Tillad dig at dekorere enhver form og størrelse på området og oprette komplekse tegninger
 • Plantematerialer, når de nedbrydes yderligere jorden med næringsstoffer.

Inden du lægger dumpinglaget, skal jorden behandles med kontinuerlige herbicider. Dette forhindrer naturligvis ikke ukrudtsudseende fuldstændigt, men vil lette pleje af pleje i fremtiden. Er det værd at sætte geotekstiler for en ekstra kamp med ukrudt og forhindre materialet af materiale i jorden – spørgsmålet er meget kontroversielt. For vejoverflader er dette en nødvendig foranstaltning, men for planter kan forårsage alvorlig skade. Garden geotekstiler passerer luft, fugt og gavnlige stoffer, men med tiden er det uundgåeligt og mister gennemstrømningen, hvilket endda kan føre til planternes død.

Hvordan at kombinere en blomsterhave og en frugthave?

Det traditionelle sommerhus med en have og en stor frugthave går gradvist tilbage i fortiden. Mange ejere af landhuse foretrækker blot at slappe af i naturen og nyde frisk luft uden at spilde tid og kræfter på sæsonbestemt arbejde i haven. Derudover passer frugttræer og bærbuske ofte ikke ind i den generelle stil i haven. Mangel på plads eller upassende forhold kan også tjene som en grund til at nægte at dyrke din egen afgrøde. Men for dem, der ikke tænker på sommersæsonen uden deres egen -håndlavede miljøvenlige frugter og bær, er der flere løsninger.

Column -formede sorter

I små haver såvel som i områder med tæt lejlighed med grundvand (over 1,5 m) kan søjle -æbletræer, pærer og andre frugttræer dyrkes. Et søjletræ er en lodret tønde 2-2,5 m høj, vokset med korte sidegrener fra top til bund. Et sådant træ er mindre holdbart og kræver mere omhyggelig pleje, men tager lidt plads og letter høsten i høj grad op.

Trellis for at befri området

Landskabsarkitektur er enkel - 5 trin til den smukke have. Foto

Frugttræer på Trellis løser flere problemer på én gang: at spare plads, dekorere vægge og hegn og skelne mellem plads. Sleeper er en levende plan lodret struktur af en eller flere træer. For enheden trimmes grenene på to sider, så du kun kan vokse i et plan, og de resterende er rettet langs trestiler eller understøtter fra en holdbar ledning/ledning, der er strækket mellem søjlerne eller langs væggen.

En anden mulighed for en lavprofit og kompakt have er brugen af ​​spiselige vinstokke: vinter -hårde druesorter, actinidia, kinesisk citrongræs. Liana kan dyrkes på alle gitterkonstruktioner, sy lystboser, buer og pergoler med dem, lad dem ned på husets hegn eller væg. For god blomstring og frugtning er et solrigt sted nødvendigt for kulturelle druer – fortrinsvis beskyttet fra nord.

Organize the Berry

At finde et hjørne til bærbuske vil ikke være vanskelige: De tager lidt plads, og mange vokser perfekt og bærer frugt i skyggen. I dette tilfælde kan den vigtigste begrænsende faktor være stilen i haven, hvor de sædvanlige stikkelsbær og kaprifoller simpelthen ikke passer. Her bliver gartneren nødt til at vise kreativitet og finde “ikke -traditionel” applikation til frugtbuske.

For eksempel ser en standardform af røde rips på grund af lyse bær og smukt løv meget imponerende som en lodret accent i mixborders. Fra guldrips opnås smukke lavskårne hække, der blomstrer med lyse gule duftende blomster, der bringer afgrøderne fra juli og i efteråret farvet i hindbær-lilla nuancer. Blue Honeysuckle kan også bruges i hedge, men på grund af fortykning af plantning vil frugtning være mindre rigelig.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.