Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Laika er en undervurderet national skat. Karakter, fordele og ulemper. Foto

Indtil videre bragte den europæiske del af Rusland til sig selv og opdrættede adskillige andre menneskers racer af hunde (udenlandsk!), I det russiske nord og Sibirien, dens egen, kære og derfor undervurderede racer. Racen udviklede sig selv ved naturlig udvælgelse og akkumulerede det mest nødvendige for det hårde kvalitet af kvalitet. Jeg var heldig at observere Huskies forskellige steder og under forskellige omstændigheder: i Yakutia, hvor hundene kørte af bjørnen med unger fra landsbyen; i Yamalo-Nenets-distriktet, hvor de var vagter og seler; I Fjernøsten blandt jægere, landdistrikter og bybeboere. Her vil jeg fortælle om dem, rigtige russiske likes.

Laika er en undervurderet national skat. Karakter, fordele og ulemper. Foto

Breed History

Jeg bemærker straks, at Husky ikke taler om moderigtigt nu – racen, selvom den har russiske rødder, er registreret og “bragt” af amerikanerne. Til dato drejer det hurtigt fra en arbejdstager til udstillingen.

Om racen “som” er som sådan meget vanskelig at tale. I racens historie er det skrevet, at de første billeder af likes har en 1000-årig alder. De Wittic -lignende hunde vidste ikke noget om deres billeder, ledsagede deres nordlige og sibirske ejere siden umindelige tider, hvilket bragte en betydelig fordel til dem. Dette er ikke et moderne liv – ingen holdt eller fodres uden fordel for hunde!

I områderne skov og tundra krydsede hundene med jævne mellemrum med ulve, og da hundene blev tabt, tog jægere en yngle fra She -wolf og hævede. Ulvegener er til stede i alle studerede Huskies. Indtil nu kaldes alle de vittige hunde med haler, der er snoet med et ratt, og sibirere kaldes likes.

Forsøg på at studere Huskies og oprettelsen af ​​deres fabriksavl begyndte kun at blive gennemført i Rusland i anden halvdel af det 19. århundrede. Jagthunde deltog i denne begivenhed hovedsageligt det russiske nord og lidt – den sydlige del af Sibirien.

Efter revolutionen var den unge sovjetiske stat optaget af racer af sine jagthunde, herunder tildeling af jagthuskies i separate racer. Pushnina har altid været en betydelig indkomstartikel for staten, og ingen kan få det bedre til at få det. Sagen flyttede til stamtavleavl, men derefter brød krigen ud.

Under den store patriotiske krig blev titusinder af Huskies taget ud af det vestlige Sibirien, fra det russiske nord og uralen. De transporterede de sårede og varer, søgte efter miner, bevogtede genstande, var nedrivning. En folkedund kæmpede med sine mennesker.

På samme tid havde landet brug for penge, det vil sige igen Pushnina. Uden Huskies – intet. I 1943 dukkede de første planteskoler af Huskies op. Efter krigen begyndte racearbejde med jagt -likes, og i 1952 blev de første standarder for tre racer godkendt.

For i dag er tre racer blevet anerkendt af Den Internationale Kinologiske Federation: russisk-europæisk , West Siberian og East Siberian . Karelo-Finnish anerkendt kun i Den Russiske Føderation.

Disse er jagtacer. Og alle disse likes, der ikke var involveret i den ædle årsag til pelse for staten, fortsætter med at løbe rundt i landets vidder, vandre med hjortebesætninger, omsorgsfulde slæder, jage så meget som muligt og beskytte deres ejere. Det vil sige, det er de – de mest universelle hunde. Selvom uden en stamtavle.

Laika er en undervurderet national skat. Karakter, fordele og ulemper. Foto

The karakter af likes

Et træk ved likes, som en jagthund – i universalitet. Når alt kommer til alt holdt håndværkerne ikke individuelle hunde på hare, andre på bjørnen og andre – på fuglen. Laika hjælper med at få ethvert spil. Desuden har hun for hvert udyr sin egen strategi.

Som erfarne jægere siger: Husky vil finde, drive eller stoppe, udtrække ethvert dyr. Hun har brug for en jæger for at skyde. Det ville være i stand til at skyde! Generelt, som forskerne bemærker, er alle Huskies kendetegnet ved en række kendetegn.

Uafhængighed

Dette er en meget uafhængig hund. Livet under vanskelige forhold tog hunde i netop denne parameter. Hvis ejeren er dårligt med mad, kan hunden “tænke”-og få et lille dyr til mad. I øvrigt har Huskies en meget økonomisk stofskifte, de spiser lidt selv med god fysisk anstrengelse.

Like’s evne til hurtigt og uafhængigt at træffe beslutninger reddede mange menneskers liv. I den nordlige del af Yakutia i en lille landsby fortalte lokale beboere mig historien om Laechka og sprang på tre poter. Hunden to gange (!) Blev trukket sin utålelige ejer til tøj fra et brændende hus. Hun mistede foden senere og faldt i en ulvfælde. Derefter bandt han sammen, lovede at fodre hende indtil den sidste dag og bære den i hans arme. Og bærer. Hvor det er vanskeligt for hende at komme sig på tre ben.

På samme sted, da ungerne kom løbende til det lokale papirkurv, og bjørnen også kom bag dem, organiserede de lokale lide forsvaret helt på egen hånd og ikke slappede i retning af landsbyen og distraherede sig selv og Bjørnen, og de kommer feige til ankomsten af ​​mennesker med rifler. Bjørnerne blev kørt i luften. Hunde forfulgte dem ikke, de forstår på en eller anden måde meget godt, hvornår det ikke er nødvendigt. Langt fra var det tydeligt, hvordan bjørnen skubbede gode manchetter til to små hooligans.

I Yamalo-Nenets-distriktet i landsbyen havde jeg en chance for at observere, hvordan lokale kan lide i flokke, som byområder, og de ser ikke ud til at være opmærksomme på nogen. Men det viser sig, at de meget omhyggeligt overvåger bevægelserne fra de fremmede: Når man nærmer sig døren til et udenrigshus, trækkes en hund et eller andet sted straks, ved døren og ser situationen.

Hvis ejeren åbnede og satte det i huset – alt er fint, går i nærheden. Hvis ikke, giver han en stemme. Her vil enten naboerne høre og reagere, eller ejeren vågner op, hvis han sov. Hvis folk ikke reagerer, trækkes andre hunde op og trækker på en eller anden måde ikke for at eksperimentere. Disse lokale hunde værdsætter meget primært for det faktum, at i perioden med pludselig flyvende vinterblomster, når et kontinuerligt hvidt slør omkring den strakte hånd er placeret, er det kun hunden, der er i stand til at føre til huset. Der er kun dette, hvis der skete noget, vil det give hjælp.

Uafhængighed har den modsatte side – hunden vil ikke udføre dum, efter sin mening, team. Denne hund er ikke til træning, det er til samarbejde.

Laika er en undervurderet national skat. Karakter, fordele og ulemper. Foto

Goodwill

Alle likes er venlige over for mennesker. Hunden viser aggression på jagt, og det er ikke blind, men ganske berettiget. Stadig-i forhold til andre hunde i den rutende periode-men efter min mening er det uundgåeligt. Nå, for flokke af showdowns.

i beskyttelse opfører sig i henhold til situationen. I Fjernøsten kan mange lide vagtgarager, parkering, lagre. Hunde har en vidunderlig duft og storslået hørelse. Der er kun dette, de har også en sjette følelse: de erobrer nogen venligt, vinker med halerne, og de følger nogen voldsomt uden at nærme sig, men ikke mister synet af. De viser aldrig forebyggende aggression over for mennesker.

I familien, som især elsker børn, behandler voksne glat og venligt. I modsætning til hunde af nogle racer, der kun har tendens til at adlyde ejeren, beslutter hun selv, hvilken af ​​familien af ​​familien skal lytte til i øjeblikket. Ejeren og familien er forrådt uselvisk.

Ankomsten af ​​gæster hører venligt, men overvåger altid omhyggeligt situationen.

Frihed

Liberty er et meget betydningsfuldt træk ved Huskies. Det lykkedes os aldrig at holde vores likes på stedet: De gravede grave, gnagede på træhegn, formåede at åbne forstoppelse og sprang gennem et hegn med en højde på 1,2 m.

Bor i byen, vi klogte op med. Hele kvartalet kendte vores likes, de lærte uafhængigt at krydse vejen og bevæge sig omhyggeligt blandt biler i gårdene. Likes, for øvrig, fokuserer bemærkelsesværdigt på jorden, selv efter at have været på et ukendt sted, vil hunden vende tilbage i sin spor. Hun har en fantastisk lugt.

High Activity and Endurance

Den kvalitet, der bestemt skal tages i betragtning. Vi har brug for lange gåture, jogging. I Yakutia så jeg Laika løb hver dag bag ”skiftet” og transporterede arbejdstagere til snittet (ejeren kørte der). Bjerget er 12 kilometer, der praktisk talt ikke hænger bag bilen. Hun var foran bilen fra bjerget og mødte ejeren i nærheden af ​​huset.

Vi gik med vores hunde i lang tid, kan lide lignende på jogging om sommeren og mig på skisporet om vinteren. De har aldrig været meget!

Laika er en undervurderet national skat. Karakter, fordele og ulemper. Foto

Advantages og ulemper ved racen

først om det gode. sundhed . Laika er en meget sund hund, der endnu ikke har akkumuleret genetiske sygdomme, der har kraftig immunitet. Hun har ingen problemer med knogler, led og kløer, der er karakteristiske for store hunde. Der er ingen problemer med fordøjelsen, de fanger sjældent hudsygdomme, de har et sundt kardiovaskulært system.

stabil psyke. Jeg har ikke set utilstrækkelige Huskies, tilsyneladende overlever de ikke i processen med naturlig udvælgelse. Ligesom er ikke genert, nysgerrig, venlig, har den høj selvtillid.

uhøjtidelighed. Hunden bliver hurtigt vant til en række forskellige forhold. Hun spiser næsten halvanden gang mindre end andre hunde med samme dimensioner, er ikke bange for kulden, kan sove i sneen, krøllet op, rengør, ejerens hjælp kræves kun under smeltning – en kraftig underle kryber ud, Det er nødvendigt at kombinere det. I øvrigt, med min mest lurvede hund til en smeltning, begyndte jeg at gram to hundrede uld.

høj intelligens. Evnen og tendensen hos dem til uafhængige løsninger er en vidunderlig kvalitet. Hunden i forhold til ejeren fungerer ikke som en underordnet, men som medarbejder. Hun har sine egne funktioner, og hun vil beslutte, hvordan de skal opfylde dem på den bedste måde. Fremme af individuelle handlinger viser ejerens præferencer. Og hunden vil bestemt tage dette i betragtning!

Evnen til at socialisere sig. kan godt lide let at vænne sig til en snor, roligt opføre sig i en mængde mennesker, roligt uden aggression, overføre tilfældige stød og dumps. Og selvom hun trådte på halen i mængden, bider hun ikke.

og – ulemper. Og der er pletter i solen … Men ulemper er kun fra vores menneskelige synspunkt. Og endnu mere: set fra mennesker, der lever tæt og kogte. Liberty hunde under sådanne forhold bliver til et problem. Hunden har brug for en aviary, et indhegnet område omkring huset og obligatoriske vandreture i naturen. Ellers vil hendes intelligens og opfindsomhed udelukkende blive rettet mod at få frihed.

Et kraftfuldt jagtinstinkt kræver yderligere foranstaltninger, når man uddanner: En hund skal ikke opfatte et hjemmelavet kvæg og en fugl som et genstand for jagt! Og Kotov også! Hvis hunden er vokset blandt hjemmekvæg, er der ingen sådanne problemer. Men ikke alle har sådanne forhold, derfor kun opdragelse i processen med at gå eller speciel træning.

Et andet punkt, som jeg ikke ved, hvor jeg skal tage det: bark , eller rettere, dets nummer. Vores likes blev kastet i de tilfælde, hvor det var nødvendigt at informere ejerne: nogen kom; Der sker noget uforståeligt nær stedets grænser; Spørg til huset. I huset – maksimalt et “bang”, hvis nogen er kommet. Hyrden, der boede foran dette, stak mange gange mere.

kan lide, at jeg mødte med gratis indhold gav også kun en stemme om forretning. Erfarne håndværkere siger, at du ved timbre og karakter af bjælkning kan bestemme, hvad der er udyr, og hvad der sker der.

Men på udstillinger, forsøg og “forsegling” af jagthunde blandt RA af banden, de ufattelige omkostninger. De kommunikerer sandsynligvis sådan – ikke hver dag skal du mødes.

Kære læsere! De svarer bedst til vores mentalitet og klima, vores vidder og op- og nedture i livet. Dette er ikke et kæledyr, dette er en ven og en allieret. Dette er endda et andet niveau …

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde:Daikon is een “gigantisch” plezier. Beschrijving, teelt, landingstijd. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.