Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Kampen med en farvebille. Foto

For et par år siden kom vores personlige grunde til at angribe i form af en slagtilfælde, som folket også kaldes Jomfru, en hatte og en stagun. Kravchik er en sort bille 2-2,5 cm lang. Kravchiki bor i minks. Gartnere er stor skade fra dem, da billerne skar planterne med deres kæber og stram dem til minks. Først var der ikke så mange insekter, og skaden på haven og haven var ikke særlig synlig fra dem …

Kampen med en farvebille. Foto

Men snart var der så mange, at de klatrede overalt og skar alt på deres vej. Og når denne bug har afskåret alle jordbær, flere senge af sorterne jordbær, druer, dekorative blomsterafgrøder og endda roser, er det allerede blevet et problem

Først forsøgte vi at bekæmpe denne ulykke med denne ulykke og en dag til 20-30 biller ødelagt. Men denne metode var ineffektiv. Vi forsøgte at behandle planter med rus (giftstoffer), mindst dekorative (frøplanter af Salvia, Ageratum, Petunia osv.) – det er nytteløst. Hvis nogle planter ikke blev trukket af biller i minks, lå de stadig på blomsterbeden “klippet” af dem. En dyb graving eller pløjning, der blev anbefalet i litteraturen, gav heller ikke nogen stor effekt, da i foråret spredte bugs simpelthen spredt over hele haven og blomsterhaven. På et af foraene på Internettet blev en anden metode foreslået, som min nabo og jeg forsøgte at ansøge på hans personlige plot i år.

Det er, at billerne af biller skal fyldes med vand-olieemulsion. Først brugte vi den foreslåede teknologi på Internettet. I en to -liter plastflaske vand blev 100 ml solsikkeolie, hjemmelavet, lugter godt, tilsat. Blandingen blev rystet, og den blev hvidlig. Flasken var dækket med et låg, hvor der blev lavet et hul, gennem det blev væsken injiceret i minkene på krummerne. Billerne kvalt og kravlede ud, da olien påvirker deres vejrtrækningssystem. Og selv på overfladen kan de ikke længere trække vejret og dø. Men det vigtigste er den sikreste måde. Myrer flyver på disse biller og spiser. I de huller, hvorfra bille ikke kom ud, gik myrerne desuden i skarer – det er tilsyneladende, at den bille, der blev kvalt og ikke tog til overfladen.

Kampen med en farvebille. Foto

Men der var så meget mink, at snart hænderne var trætte af at trykke på flasken, så en strøm til at injicere i mink dukkede op. Så begyndte vi bare at hælde blandingen i mink direkte fra flaskenes hals. Den første dag behandlede en nabo og jeg et plot på 4-5 acres, der brugte mere end 20 en og en halvliters flasker med blandingen. I de følgende dage dukkede minkene op igen, men der var færre af dem og plantede planter. Således blev masseskaden fra aktiviteterne i Beetles-Choppers suspenderet.

Ja, denne metode, selvom det viste sig at være ret tid -forespørgsel, men effektiv. Den mest ubehagelige for gartneren er Wastelands ved siden af ​​haven, fordi det simpelthen ikke er realistisk at flytte Kravchiki der.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.