Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Indendørs bly – Anlægget er ikke for alle. Plumbago. Pleje derhjemme. Foto

Blandt de rigeligt blomstrende indendørs planter, bly eller Plumbago besatte altid et specielt sted. Dette er en af ​​de mest romantiske store planter, du kan forestille dig. Smukke blomster indsamlet i løse blomsterstande og dækker tykke buske, fra lang afstand synes at være blonderskum. Ledningen ser unøjagtig og festlig ud på samme tid, denne plante, der skaber en særlig stemning, er ikke for alle. Feminin og rørende, bly – en kultur med en vanskelig karakter, der elsker høj luftfugtighed og kræver omhyggelig pleje.

Indendørs bly - Anlægget er ikke for alle. Plumbago. Pleje derhjemme. Foto

Hvad ser en andes smågris ud?

Swincakes er bedre kendt som haveplanter, der dyrkes i regioner med barske vintre som AIDS. Vintering i et køligt rum forhindrer ikke, at denne unikke og temmelig store plante afslører al sin skønhed og overraskende utroligt langvarig blomstring. Som en rumkultur besluttes svin ikke at vokse ofte, men forgæves. Mere kompakte dimensioner, men ikke mindre levende blomstring tillader denne kultur at blive en af ​​de mest romantiske interiørstjerner.

bly er en af ​​de eksoter, der kom til os fra Sydafrika. På trods af hendes kærlighed til høj luftfugtighed i rummiljøet er blyet meget tørret til at blive mere tørret end konkurrenter. I naturen findes det ikke i troper, men subtropics.

Swincs in Nature er repræsenteret af lidt mere end et dusin forskellige arter, men i rumskulturen dyrker de en enkelt blyart.

pigo-lignende eller fangst ( plumbago auriculata )-en dekorativ blomstrende halvbørste, der kan betragtes som både en vin, og som en busty plante, afhængigt af den ønskede form. Det dyrkes oftest som en busk, men om ønsket kan planter have lov til at udvikle sig frit og vise den sande natur af kviste. Ledelsen er god i hævede containere på stande som en ampeløs kultur. Optagelsen af ​​bly i spidsen, men ikke særlig fleksibel, i længden uden kontrol, kan de strække sig til 1-2 m.

fører har meget smukke blade. Lille, med to stropper, lanceolat-oval, op til 7 cm i længden, er de meget behagelige at røre ved og flagre en lys, rig farve. Lille løv danner en tyk, smuk krone, der ser noget uforsigtigt og unøjagtigt ud, og under blomstring understreger kun de leders romantik. Bladene på skuddene er placeret på tur.

Blomsterne af svin er meget smukke. En symmetrisk visning af fem-petal på et langt basisrør i struktur minder om blomsterne af phlox og duftende tobak. I diameteren er blyblomsterne begrænset til 3 cm, de opfattes visuelt ikke for store, erobrer med enkelhed, ømhed og struktur. Blomster opsamles i hovederne og børster af blomsterstande på toppen af ​​skud.

Farveskemaet med ledninger er meget begrænset, men ingen sådan afgrøde har sådanne farver nuancer som denne plante. Himmelsk blå mættet-dæmpende, hvid eller karmin-pink dæmpet tone-det er alle variationer.

Indendørs bly - Anlægget er ikke for alle. Plumbago. Pleje derhjemme. Foto

Optimale betingelser for voksende indendørs kundeemner

Valg af passende forhold i værelserne til svin er ret let. Denne plante har brug for den letteste vindueskarme. Det er meget vanskeligere at tilfredsstille kravene i planten til temperaturer.

Tilpasning til indendørs forhold ændrer føringen imidlertid næsten ikke sine havevaner. Denne plante elsker frisk luft meget og foretrækker kølig overvintring. Disse to mest vanskelige krav til vækstbetingelser skal tages i betragtning, når man køber.

Lighting og placering af bly i det indre

Efter at have flyttet ind i værelserne ændrer grisen ikke sin karakter og forbliver en plante, der har brug for den mest livlige belysning. Derfor er det bedre at placere bly i huset kun på vindueskarmen, og det er ønskeligt – sydligt eller delvist sydligt.

Direkte sollys for planter er ikke farlige, med undtagelse af middagssolen, når den er indhold uden regelmæssig ventilation. Og delvis direkte belysning om morgenen eller om aftenen, og flere skarpe lys giver dig mulighed for at opnå farverig blomstring. Til eventuelle ændringer i belysningen af ​​bly skal du gradvist vænne sig og undgå en skarp forskel, når du omarrangerer til et nyt sted eller med en stigning i intensiteten af ​​belysning i foråret.

Disse fotofile stjerner elsker ikke kunstig dosering under aktiv udvikling, men om vinteren ved hjælp af phytolamps kan du kompensere for manglen på lys og forhindre strækning af skuddene og droppe en del af bladene. Hvis der ikke er nogen mulighed for at sikre dosveting, og det ikke blev udført, vil planten først blive gendannet efter trimning i foråret.

Lead er en vidunderlig solist, men denne plante vil ikke gå tabt i grupper. Hun er ikke bange for kvarteret med andre vinstokke, ser godt ud med smukt blomstrende afgrøder af mindre størrelse. Ved at placere en føring er det værd at tage hensyn til hastigheden for dens vækst og skydernes længde. Da dette er en ekstremt fotofilplante, kan du kun placere føringen kun på vindueskarmen.

Indendørs bly - Anlægget er ikke for alle. Plumbago. Pleje derhjemme. Foto

Temperatur og ventilation

Piglet tolererer ikke varmen meget godt. Lufttemperaturindikatorer, der overstiger 22-23 grader, kan kun kompenseres af overflod af frisk luft og en stigning i fugtigheden til maksimalt.

På trods af status som en havepandekageplante er bly slet ikke en kold -resistent kultur. Det skal vinteres i forhold, hvor minimumstemperaturindikatorerne er begrænset +7 … +8 ° C. Anlægget er ikke bange for kort køling af kort, men det er bedre, hvis lufttemperaturen forbliver stabil og er begrænset til et interval på +10 … +15 ° C.

Overgangen til vinterindhold i kølighed er bedre at gøre glat med en gradvis tilpasning til nye forhold. Vintering ved lave temperaturer er ønskeligt, men ikke påkrævet. Bly kan overvintres i varme. Men det vil miste sin dekorativitet, kræver mere kardinal beskæring og slipper løvet. I foråret med ordentlig omhu vil planten hurtigt komme sig.

Sommeren foretrækker at føre i den friske luft, i et konstant åbent vindue eller på balkonen. Indendørs pigtails kan føres til haven, men de skal fjernes længe før den originale Kadny Plumbago. Hyppige ventilationer er en vigtig foranstaltning, når man vokser bly i rummet, uanset sæsonen. Anlægget skal beskyttes mod udkast, men uden adgang til frisk luft er det for sårbart over for sygdomme og skadedyr.

Indendørs bly - Anlægget er ikke for alle. Plumbago. Pleje derhjemme. Foto

Care for en føring derhjemme

Blandt de smukt blomstrende og rigeligt blomstrende indendørs planter betragtes blyet som en af ​​de “mellemstore” -non-udvidelse. Denne plante er mere velegnet til erfarne blomsteravlere. Men på det kan du øve dig i færdighederne i dannelsen og dyrkningen af ​​planter, der kræver strengere forhold. Den vanskeligste ting at pleje en pigdown er at forhindre udtørring af underlaget. Men både beskæring og vedligeholdelse af luftfugtighed gør heller ikke plejen af ​​planten mere enkel.

Watering og fugtighed

For bly er det vigtigt at opretholde stabil jordfugtighed i hele stadiet af aktiv vegetation og blomstring. Vand planten moderat i små dele af vand, men ganske ofte. Om sommeren vandes bly op til 3 gange om ugen, så snart det øverste lag af underlaget tørrer. I en periode med hvile reduceres vanding, hvilket reducerer jordfugtigheden, men lader det ikke tørre ud helt. Tørken drejer delvis eller fuldstændigt tab af blade. Enhver vandtælling er meget farlig. Estimeret frekvens af vintervanding – 1 gang om ugen.

Jo højere luftfugtighed for denne plante, jo bedre. Ideelt set skal indikatorerne være 80-85%. Pigga tager kun tør luft godt i moderate temperaturer. Det vil ikke være muligt at opretholde en behagelig luftfugtighed til kun Piglet -sprøjtning.

For anlægget er det nødvendigt at installere befugtere eller deres analoger – fra indendørs springvand eller yderligere fugtkilder til badges og paller med våde småsten, udvidet ler og mos. Før blomstring til planter kan du med jævne mellemrum udføres ved chokeing.

Fertilisering og gødningssammensætning

For pigtails er standardskemaet for gødning perfekt egnet – sammen med vand til vanding, kun i perioden med aktiv vækst og med en frekvens på 1 gang på 2 uger.

Pigleten kræver ikke, at gødningssammensætningen. Universal -kompleks gødning til indendørs planter er velegnet til hende, men hvis du vil opnå den mest spektakulære blomstring, er det bedre at bruge gødning til smukt blomstrende planter.

Indendørs bly - Anlægget er ikke for alle. Plumbago. Pleje derhjemme. Foto

Pruning og førende bly

Uden dannelse er det umuligt at opnå høj dekorativitet fra denne plante. Skud af bly er tilbøjelige til at strække, vokser konstant i længden, grener ikke for fleksible. Hvis planten dyrkes i en AMPEL -kultur, forkortes skyde kun for at støtte smukke alkoholer og forhindre dem i at strække for meget.

Når man vokser på en støtte, kan beskæring ikke udføres, med undtagelse af at klemme toppe. Men for at få smukke spredte buske udfører de en obligatorisk beskæring.

For blybeskæring er det bedre at udføre i det tidlige forår eller i februar. Som alle planter, der kun blomstrer på unge kviste, er hovedmålet med beskæring at stimulere væksten af ​​stærke skud og rigelig blomstring.

Hos alle svin dannes en skeletbase fra tre eller fire stærke skud, og alle sideskud er skåret til 2/3 af højden, hvilket efterlader 2-3 par blade. Klapning af toppe stimulerer væksten af ​​sidegrener.

Som de fleste buske er det bedre at fjerne svage eller fortykning af grene fra bly i smågrise. Om ønsket, til buskene kan du give en streng form og endda forme en værelse i stammen.

I tilfælde af, at blyet trækkes ud, er bladene mindre, afstanden til dem øges, og planten mister sin dekorativitet, skal du ty til presserende beskæring, før betingelserne justeres. Afkortning af skud op til flere par blade giver mulighed for at komme sig hurtigere. Opdatering eller gendannelse af beskæring udføres mere dramatisk, og skærer alle skud af til en højde på 30 cm.

svin, når de vokser i almindelige gryder uden at beskære, der kontrollerer plantens konturer og ikke giver flugt for at bryde op, har de brug for understøttelser. Det er bedre at installere dem på forhånd, når man transplanterer en plante og gradvist, når den vokser, bundet planter til dem.

Denne kultur kan dyrkes ikke kun på gitter, men også på originale krøllede moduler. Når garting skyder, skal du handle omhyggeligt, tage hensyn til en temmelig dårlig fleksibilitet af kviste og bruge bløde materialer. Skud på understøttelserne klæber ikke til understøttelserne.

Indendørs bly - Anlægget er ikke for alle. Plumbago. Pleje derhjemme. Foto

Transplant og substrat

Denne store plante transplanteres kun i det tidlige forår. Typisk overskrides smågrise årligt efter beskæring i en ung alder og kun som nødvendigt – for voksne planter. En transplantation på 2-3 år er helt nok. Planter udvikler ganske aktivt.

For ledere er det bedre at vælge et universelt vand -permeabelt underlag med høje ernæringshastigheder. De foretrækker let sur jord med et højt tørvindhold. Denne plante føles godt i et regelmæssigt købt underlag til blomstrende planter. Hvis du selv blander underlaget, er det bedre at skabe det på grundlag af øm jord og tilføje en mindre mængde sand og tørv til det.

Piggling skal transplanteres forsigtigt og undgå kontakt med rødderne. Kun det øverste forurenede lag af underlaget fjernes fra det gamle jordskoma.

Disases, skadedyr og kulturelle problemer

Swincs lider meget ofte af indendørs skadedyr, især fra insekter, der er aktive i tør luft. Spidermider og skjolde er de farligste fjender i denne indendørs plante.

Når der ofte vokser bly, opstår følgende problemer ofte:

  • Trækker skud i skygge;
  • Flimrende blade i skygge;
  • Stop blomstrende, når underlaget tørrer ud;
  • Rådets blade til uregelmæssig kunstvanding.
Indendørs bly - Anlægget er ikke for alle. Plumbago. Pleje derhjemme. Foto

Poragation of Lead

Nye blybuske kan fås både fra stiklinger og fra frø. Begge metoder er ikke for komplicerede, men resultaterne af maksimal dekorativitet til buskene bliver nødt til at vente flere år.

Plumbago -frø sås med lysdæksel i et vådt underlag, der består af lige store dele af sand og standard jord. De behøver ikke kun drivhusforhold, men også en stabil temperatur på ca. +20 ° C Dykning udføres efter udseendet af ægte blade i små individuelle containere. I fremtiden overskrides planter efter behov.

For stiklinger er den nemmeste måde at bruge grenene tilbage efter efter fjederbeskæringen. Efter behandling af vækststimulanter uddybes skuddene i vådt sand. Når de dækker med en hætte, vedligeholder stabil fugtighed og en temperatur på ca. +16 ° C, rodfæstes de efter 2 uger.

Planter transplanteres i små containere og udvides med standardpleje, overskrides, når den vokser op. De planter, der er opnået fra stiklinger, blomstrer allerede i det indeværende år, men det vil kun være muligt at nyde skønheden ved blomstring, når buskene øger en stor vegetativ masse.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.