Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvordan planter man et træ korrekt? Datoer, gødning, pleje. Foto

Det ser ud til at være en temmelig enkel aktivitet – at tage og plante et træ. Men faktisk er dette en hel række foranstaltninger, som du skal vide om og observere dem alt om. Ellers kan du få det forkerte resultat, som enhver gartner drømmer om. Med en forkert, utidig plantning af et træ, kan du opnå en meget mindre afgrøde eller ikke vente på det overhovedet, eller i stedet for et par år fra landing til den første høst, vent på frugter to eller endda tre gange tre gange længere. Så hvordan planter man et træ korrekt? Vi taler om dette i denne artikel.

Hvordan planter man et træ korrekt? Datoer, gødning, pleje. Foto

indhold:

Dates til plantning af frugttræer

Det er kendt, at træerne kan plantes både om foråret og efteråret. Den optimale tid er om foråret – før knopperne i nyrerne. I det meste af Rusland er dette april. I efteråret skal landing afsluttes 15-20 inden begyndelsen af ​​stabilt koldt vejr. Normalt plantes træerne i oktober, når jorden er fugtig, er det ikke længere varmt og stadig ikke koldt.

Når man kender betingelserne for landing, kan alle beslutte, hvornår det er mere praktisk for ham at plante et træ. Der er naturligvis mindre tid i foråret: der er en masse ting at gøre og har tid til at plante et træ, før nyreblommen ikke altid er mulig; Efteråret er en roligere tid, og valget af frøplanter i planteskoler er det mest. Hvis du køber et træ i efteråret og beslutter at plante om foråret, bliver du nødt til at grave det et eller andet sted og beskytte det mod gnavere.

Nursery – det bedste sted at købe

Den allerførste landingsregel for ethvert træ begynder med valget af stedet for dets erhvervelse. Det er bedst at købe træer i planteskoler. Det er ønskeligt, at børnehaven, hvor du vil købe en frøplante, med succes eksisterede i din by i mindst et par år. Det er i børnehaven, at du kan erhverve en fuld -afledt frøplante af ethvert træ, der svarer til en sort, der ikke har sygdomme og ubeboet af skadedyr.

, selv der, når du køber, skal du sørge for at inspicere rodsystemet, den ovennævnte del af planten, og hvis du ikke finder rådne, kan bonfires of the Bark, overvinde rødder, frøplanten købes. I øvrigt er det bedst at transportere frøplanten til sit sted, det er bedst at bebrejde dets rodsystem i en lerknapskasse, drysse rødderne med savsmuld og indpakning i en plastikpose.

Each frøplantning – hans sted

For at få træet med succes med at vokse på dit websted, skal du vælge det netop sit sted. Langt de fleste træer vil vokse godt på det oplyste område uden skygge uden at sænke og huler (stedet hvor smelte eller regnvand akkumuleres) på jord med grundvandsniveauer placeret ikke tættere end to meter til deres overflade.

Det er vidunderligt, hvis der er beskyttelse i form af en mur i huset, hegn eller anden struktur på nordsiden, ikke et enkelt træ vil nægte dette. Vælg et sted, hvor den kultur, du planter før eller mindst fem eller seks tidligere år, ikke voksede. Plant ikke på plads, siger, æbletræer vil være æble igen og så videre. Hvorfor?
M , som straks aktiveres, så snart det er på dette sted den samme kultur.

Jordtypen er også vigtig, fordi det optimale sted ikke kun er, hvor fugtigheden er let, jævnt og ikke stagnerer. Langt de fleste træer vil kun vokse godt på nærende og løs jord, såsom Chernozem, Loam og lignende. Planter ikke træer på jorden af ​​sandet eller meget tæt ler uden foreløbig forberedelse af underlaget: løsning (tilsætning af flodsand eller for eksempel husk af boghvede korn) – dette er i tilfælde af ler Jord eller omvendt sæler (additiv til jorden i ler i en løs tilstand, normalt en spand pr. Kvadratmeter) – i tilfælde af sandjord.

pH -niveau, det vil sige balancen mellem syre og alkali er også uden tvivl vigtig. Den bedste mulighed er normalt pH fra 6,0 til 7,0, hvis den er højere, så er denne jord alkalisk, nedenfor – sur, få træer elsker sådanne jord. Du kan kontrollere pH -niveauet med et almindeligt lakmus stykke papir, fortynde et stykke jord i vandet og dyppe det der. Den farve, hvori papiret vil blive malet, og vil betyde niveauet for pH. Et sæt lakmuspapirer og skalaer kan købes i ethvert havecenter.

Hvordan planter man et træ korrekt? Datoer, gødning, pleje. Foto

Distance mellem frøplanter

I dette tilfælde taler vi om en landingsordning. Træerne, uanset hvad de er, kan bestemt ikke lide fortykning. Mens frøplanten er ung med en tynd stilk og et par skud, ser det ud til, at en meter frit område er helt nok, men efter et fem år, når der dannes en kraftig overjordisk masse, vil kronen på dit træ begynde at blande sig Med nærliggende træer eller buske vil det begynde at gå i lyset, det kan begynde at bøje eller kan begynde at bøje eller begynde at bøje sig eller begynde at bøje sig eller starte, det bliver grimt ensidet, og så kan intet gøres med træet – for sent.

For at undgå problemer, skal du ikke græde, plante store træer, så afstanden fra andre træer er mindst tre meter, skal dette være nok til den fulde udvikling af kronen.

Soil gødning inden plantning

Før du plantes, når du har besluttet dig for stedet og skemaet, skal du korrekt forberede jorden. Udad ser det ud til, at hele jorden er den samme, den er sort eller grå, tættere på Brown og så videre. Faktisk kan jordens sammensætning siges, unik. I det ene afsnit kan kun kalium være nok til at imødekomme træets behov på den anden – nitrogen, og på den tredje af alle tre hovedelementer til den fulde udvikling af træet vil ikke være nok.

Så for at udjævne risikoen for sult af træet efter plantning skal jorden før plantning befrugtes. Gødning påføres normalt under grave af jorden, der distribuerer velroteret gødning eller humus (4-5 kg ​​pr. 1 m ) og Nitroammophoska (spiseskefuld 1 m 2 ). Normalt er disse gødninger nok til, at træet udvikler sig fuldt ud på et nyt sted.
M . Porey kan forresten gendanne sin vækst, selvom der kun er en centimeter af dens rod i jorden.

Features om at skabe en landing fossa

Når jorden er klar, kan du begynde at skabe plantningsbegrænsning. Denne procedure er almindelig, ikke kompliceret, men der er sine egne regler. For eksempel er du nødt til at grave huller, gøre kanterne jævnt, 25-30% mere end volumenet på træets rodsystem og grave dem, mindst et par uger, før du planter frøplanten.

Forudstyring af hullet giver jorden mulighed for at slå sig ned før frøplanterne i det, så vil der ikke være nogen ubehagelig overraskelse i form af en mislykket frøplante et par dage efter plantning. I bunden af ​​hullet skal du sørge for at arrangere dræning fra udvidet ler, brudt mursten eller småsten.

dræning er elsket af de fleste træer, det giver dig ikke mulighed for at stagnere vand ved rodsystemet og derved eliminere dets forfald. Oven på dræningen er det nødvendigt at hælde et næringslag, som gartnere kaldes – en næringsstofpude. Det skal bestå af en blanding af humus- og næringsjord (normalt det øverste jordlag er det mest næringsrige) i lige store aktier med tilsætning af 50 g træaske og 15-20 g nitroammophosics. Før placeringen af ​​rodsystemet for frøplanten i hullet, skal det være godt vandet.

Hvordan planter man et træ korrekt? Datoer, gødning, pleje. Foto

Hvordan placerer en frøplante i et hul?

Vi går direkte til landing. Så hullet er klar, krydret med gødning, politik har allerede passeret 12-14 dage, jorden bosatte sig, og du kan plante et træ på et permanent sted.

Det er ønskeligt at begynde at lande med installationen af ​​en supportskal, det skal udelukkende indstilles på nordsiden. Understøttelse af knogler er nødvendige for at opretholde et træ i en lodret tilstand i starten, indtil frøplanten bliver stærkere. Når du har installeret det, skal du hente vores træ og inspicere dens bagagerum godt. På bagagerummet kan du se den mørkere side og lettere.

Den mørke side er normalt sydlig, let – nordlig. Hvis du ønsker, at træet hurtigt skal slå rod på et nyt sted, er det nødvendigt at placere det som dette: for at den mørkeste side skal se sydpå og den lyse side mod nord. Således vil vi plante et træ, når det voksede op i en børnehave, og stress fra transplantationen vil i det mindste blive reduceret lidt.

Derefter, når du lander, skal du først sænke frøplanten ind i hullet og omhyggeligt sprede sine rødder, så de ser på siderne, ikke bøjes, ikke er brudt og ikke rettet op fra hullet.

Generelt er det mere praktisk at plante ethvert træ sammen, en person skal holde det tæt ved tønden, den anden for at drysse rødderne med jorden. Når du fylder jordens rødder, skal du prøve at rykke frøplanten lidt, så alle hulrum mellem rødderne er fyldt med jord, ikke luft. Vi rådgiver, når vi plantes i lag i laget for at kompakte jorden, det vil sige drysset lidt – forsegle lidt, derefter igen – hældes jorden, spænd den igen, og så videre, indtil hullet er fyldt.

Ved landing er det ekstremt vigtigt at sikre, at rodhalsen (det sted, hvor rødderne går ind i tønden), skal være lidt over jordoverfladen, i det mindste en centimeter eller lidt mere. Det ser ud til, at dette faktisk er en bagatel, hvis du uddyber rodhalsen, så vil træet straks bremse i vækst, og indgangen til frugtning af frugtning vil være stærkt dvælet (for knoglemrøder, for eksempel selv Spin af rodhals kan forekomme, og træet vil dø corny).
Meget Materiale med regn eller vanding, vil stagnere i denne fordybning, og rodhalsen vil også rådne.
M Jorden med et par vandspande og sørg for at mulche overfladen af ​​jorden med et overophedningslag et par centimeter.

Humus er en meget god mulch, når man plantes om efteråret, vil det spare fugt fra fordampning og vil ikke tillade frysning af rodsystemet på frøplanten, og når man planter en frøplante i foråret, et lag af mulch i den Form for humus tillader ikke jordskorpen og bremser væksten af ​​ukrudt.

Hvordan planter man et træ korrekt? Datoer, gødning, pleje. Foto

Først pleje af frøplanten

Hvis du tror, ​​at landingen er forbi med frøplanten i jorden, er du forkert. Der er flere handlinger, der udføres efter plantning, men de skal stadig inkluderes på listen over uundværlige landingsforanstaltninger. I efteråret er beskyttelsen af ​​unge træer mod gnavere. Normalt, efter plantning, er tønden ca. 60 cm til en højde på ca. 60 cm med et plastiknet, og en forgiftet agn er spredt omkring frøplanten.

Når man lander om foråret, er det nødvendigt at beskytte den unge bagagerum af et træ mod en solskoldning og hvidvask det.

Efter alt dette kan vi med tillid sige, at landingen er afsluttet. Som du kan se, er der ikke noget vanskeligt at plante et træ på sit sted, og hvis alt gøres korrekt, vil træet snart bringe den første afgrøde, som kun vil vokse fra år til år.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.