Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvordan planter græsklædte pioner i det sene efterår? Foto

Tidspunktet for plantning af urteagtige pioner betragtes som en gunstig tid fra slutningen af ​​sommeren til midten af ​​oktober. Hvad skal man gøre, hvis du i det tidlige efterår ikke havde tid til at håndtere dine buske eller blev den glade ejer af den lange ujævne plante senere, eller måske kun forvente hans ankomst? Er det muligt at plante pioner senere, selv i november? – Du kan og burde! Dette er bedre end at vente på foråret og opbevare plantemateriale i kælderen.

Hvordan planter græsklædte pioner i det sene efterår? Foto

Under lang opbevaring udtørres rhizomen udmattet. Peony har flere chancer for at overleve, når de plantes i det sene efterår end at bo indtil foråret i rummet. I foråret vågner pioner, der vokser i haven, tidligt, selv under sneen. Rødderne er stadig skrøbelige og bliver let såret under transplantation. I foråret plantes kun plantemateriale med et lukket rodsystem, ellers vil planterne slå rod i lang tid og skade. Dette er også en lejlighed til ikke at udsætte en transplantation om foråret.

Indtil jorden har fryset, har rhizomet tid til at slå rod inden ankomsten af ​​stabile frost, selvfølgelig, hvis dit område ikke er dækket med sne. Efterårsjord er nyttig for pioner, det tjener som et signal til at dyrke nye rødder.

Det er vigtigt at forstå, at de med undtagelse af nogle tilfælde planter pionbuske straks på et permanent sted. De har brug for tid til at vokse op. Den frodige blomstring af bushen fra øjeblikket af landing af delenka, vi vil vente fra tre til fem år. Hvis plantningsmateriale, valget af et sted og landing vil ikke være succesrige, bliver du nødt til at gentage alt igen og korrigere fejlene, bruge år på det.

Derfor vil jeg fortælle dig, hvordan du planter urteagtige pioner i det sene efterår, for ikke at vente på deres blomstring i årevis, og hvad du skal gøre, hvis plantematerialet kun modtages i november.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.