Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvordan man visuelt øger stedet. Landskabsdesign. Territoriet planlægning. Foto

Vi drømmer ofte om, at sommerhytten i det mindste er lidt mere rummeligt. Men hvordan man skubber dens grænser uden at flytte hegnet og uden at fange en andens territorium? Det viser sig, at dette er muligt, hvis du arbejder med perspektivet og bruger nogle ikke -standardteknikker til at organisere plads. Resultatet overgår alle forventninger: Du bliver endda nødt til at overbevise årvågene naboer om, at antallet af dine hektar ikke er steget.

Hvordan man visuelt øger stedet. Landskabsdesign. Territoriet planlægning. Foto

Well -Glomet græsplæne udvider pladsen

Forestil dig, at der er en græsplæne på dit websted, som græsset ikke er blevet klippet i lang tid. Hun voksede op meget, de buler-dere dukkede op, ukrudt havde blomstret styrken. Hvad blev stedet? Han faldt visuelt. Og så gik plæneklipperen langs græsplænen, synet ændrede sig øjeblikkeligt. Handlingen udvides, en følelse af tæthed forsvandt, hegnet bevægede sig væk. På samme måde reducerer græsset, der er vokset under buske og træer, udsigten. Så det og bliver meget bedre.

Eksperimenter med formen på græsplænen. Kun nogle få områder er egnede til en tværgående græsplæne. Lav Lazhaik langsgående og giv den en oval form, så langvejs vil den virke mere rummelig. Dit websted fra et sådant layout vinder. Og hvis du tilføjer “lommer”, der er sået med græs med dekorative buske eller flere store farver, vil græsplænen “vokse op” lidt mere.

Du kan plante en enkelt plante på græsplænen, lægge en sten eller flere store sten på den. Det er bedre at placere disse objekter ikke i den centrale del, men at skifte midten af ​​sammensætningen lidt til siden. Når min opmærksomhed var tiltrukket af den græsplæne, hvor hvid gladioli blomstrede. Kun et par planter plantet i en tilstrækkelig afstand fra hinanden omdannede udseendet af det grønne rum. Som om nogen havde spredt et enormt smaragd -tæppe dekoreret med storslåede farver.

Thickening spiser plads

Størrelsen på webstedet vil virke meget større, hvis de midterste busser er plantet i baggrunden, og høje træer er endnu længere bag dem. Den fjerntliggende del af territoriet kan besættes under din egen “skov”, omend helt lille. Han vil også arbejde for at udvide rummet. Det er bedre at plante det med så traditionelle træer som bjørk, gran, fyrretræ, bjergaske, ahorn osv., Fordi det er dem, der er forbundet i vores sind med skoven. Ingen grund til at være bange for at plante træer tæt på hinanden. Nogle vil vokse op, andre vil i høj grad forsvinde i vækst. Men i den nuværende skov er der sit eget hierarki.

Fortykkede beplantninger reducerer visuelt størrelsen på stedet, så det vil være nødvendigt at fjerne de nederste grene af træerne og danne buske. Lad grenene lukke over vores hoved og ikke på kroppens niveau. I fyrretræerne i foråret kan du halvt forkorte unge “stearinlys”, så træerne bliver mere fluffy og ikke stræber opad. Det er bedre at plante nogle træer med en buket, fordi de i naturen ofte sætter sig på en plaster. Og da vi genskaber modellen for skoven, er det værd at forlade plads til små enge.

Med dette layout har ejeren af ​​webstedet mulighed for at gå i “skovzonen”, der flygter derfra fra varmen, oplades med energi, og hvis du er heldig, skal du samle svampe. Og hvor godt det er at slappe af i denne “skov” i en stol! Overraskende nok for sådan lykke har du brug for meget lidt plads

For nylig henledte jeg opmærksomheden på en høj tæt hæk “på benene.” Hun skjulte perfekt et hus med et plot fra nysgerrige øjne. Alle de nederste grene blev fjernet i en højde af ca. 30-40 cm fra jorden, så de forstyrrede ikke at se den jævne serie af bunden af ​​buskstammerne og en velgrænset græsplæne under dem. Som et resultat af en sådan interessant designløsning udvides et forholdsvis smalt rum mellem vejen og hegnet visuelt.

Hvordan man visuelt øger stedet. Landskabsdesign. Territoriet planlægning. Foto

Straight stier – ikke til et lille sted

Stien kan blive et af de vigtigste elementer i havedesign, selvom det ikke er lavet af omhyggeligt udvalgte sten eller brostensbelagte komplekse murværk. For at udvide rummet er det vigtigere ikke materielt, men form og retning. Den mest foretrukne diagonale placering af stier. At vinde stier fra de enkleste brolægningsplader eller grus er også i stand til fuldstændigt at ændre ideen om størrelsen på stedet. Selv en lille bøjning øger visuelt pladsen.

Troplines bestående af korte lige linjer, der pludselig gør en skarp vending, takler også denne opgave. Der er en lokkende følelse af forventning om et mirakel og et ønske om at finde ud af, hvad der er skjult omkring svingen. Naturligvis er traditionelle lige stier meget praktiske. Men hvad med et lille område, hvor størrelsen de skjuler? Du kan oprette et helt netværk af stier, der bryder stedet i funktionelle områder. I dette tilfælde lægges vægt på design af mini-membraner.
M , buer osv. Publikums opmærksomhed vil blive besat af en konstant ændring i landskabet og sådanne charmerende detaljer som de unge, der vokser på en flad sten i den bærende væg, grenene af grædende pil osv. Gå i en sådan Have bliver en lang og spændende rejse.

Hvordan man visuelt øger stedet. Landskabsdesign. Territoriet planlægning. Foto

Hvordan for at øge det dekorative reservoir visuelt

Et dekorativt reservoir er perfekt til eksperimenter med en visuel stigning i området med vandoverfladen og dybden. Sænk hele bunden af ​​en lav pool med sten, især lys, og den vil virke endnu mindre. Fjern stenene fra den centrale del af bunden – du får en “dyb pool”. En mørk film eller plastik vil også give en følelse af dybde. Ikke underligt, at filmen og formerne til poolen sjældent er lavet af lys eller lys. Træer og buske plantet rundt om poolen gør det også dybere.

De arbejder for at udvide rummet og nogle designteknikker. Sæt for eksempel i et eller andet hjørne, en stor flad sten, der hænger over vandet-du får en grotte eller en slags undervandshule. Tilføj nu en anden fra den modsatte side – og alle vil forstå dit antydning af en krydsning. En lille lille dekorativ pool vinder stærkt, hvis du laver en isthmus af sten, der er lagt over bunden. De vil opdele poolen i to dele, hvilket visuelt øger det samlede areal.

Japanerne genskaber perfekt naturen i deres små børnehaver. De har mange måder at få folk til at ændre ideen om den beskedne størrelse af kunstige reservoirer. Så broen over vandet er ofte konstrueret ikke fra et bræt, men fra flere korte, kogt i en brudt linje. Den langsgående placering af en sådan bro over overfladen af ​​vandet øger visuelt størrelsen på dammen.

En platform til overvejelse af vandoverfladen (bænk eller lysthus) er bedst at placere i nærheden af ​​den smalere del af dammen. Med denne mulighed kommer udseendet ikke straks ind i den modsatte kyst.

Gør ikke dammen til en beholder fyldt med algebiomasse. En lille mængde alge- og kystplanter ser bedre ud og øger størrelsen på endda et lille vandområde.

Hvordan man visuelt øger stedet. Landskabsdesign. Territoriet planlægning. Foto

Er det ikke magi?

Antag, at gæsterne er samlet på din dacha. Børnene laver støj og leger udendørs spil, voksne har det sjovt på deres egen måde: kommunikerer ved bordet og ståhej ved Mangal. Overraskende generer ingen hinanden. Og de nærmeste naboer nyder fortsat stilhed i deres områder. Desuden sker alt dette i et almindeligt havepartnerskab. Fiktion, kan du sige? Slet ikke. En strålende løsning blev simpelthen fundet, der giver dig mulighed for at omdanne et plot til en fe -til -verden med vandkaskader, smukke terrasser, multi -tierede trapper og en række pergoler.

Alle dele af haven er utroligt sammenkoblet, så du kan gå langs den i lang tid med forskellige “stier”. Et sådant usædvanligt layout giver dig mulighed for at glemme størrelsen på det sted, der er placeret på kanten af ​​Ravine Coast of the River. Og da lysthuset, hvor alle familiemedlemmer og deres gæster bruger en masse tid, er lidt lavere end hoveddelen af ​​stedet, er der en følelse af fuldstændig fjernhed fra alle verdslige. En malerisk udsigt over floden med oversvømmelsesom og fredeligt græsningsgeder og køer supplerer dette pastorale billede og bliver en del af et enkelt ensemble.

Den stille mumling af det kunstige vandfald og sollys på vandet skaber en udvejsstemning. Intet ståhej for tæt befolket partnerskab, skirmishes mellem naboer, udstødningsgasser af biler. Og på denne vidunderlige jord vokser sjældne eksotiske planter i containere og blomstrer, havetræer er frugtbart frugt. Og hvilken afgrøde høstes i en godt udstyret have og i et drivhus! Der var et sted selv for sportsgrunden. Den kreative tilgang og dygtige håndtering af rummet gjorde det muligt at omdanne et lille område til paradiset i størrelsen på det paradis, som enhver sommerfordeling kun kunne drømme om.

Hvordan man visuelt øger stedet. Landskabsdesign. Territoriet planlægning. Foto

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.