Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvordan man planter en banan derhjemme

Kærlighedseksotiske frugter, original smag og alt relateret til varme lande, palmer og troper? Prøv derefter at dyrke en banan derhjemme. Tror du ikke på, at dette er muligt? Lad os prøve at overbevise dig. I dag lærer du, hvordan man så frøene til et rigtigt “banantræ”.

Hvordan man planter en banan derhjemme

Hvad er en banan?

Banan er en urteagtig plante. Dets højde varierer fra 2 m til 9 m. I henhold til de botaniske egenskaber er frugterne af dette “træ” bær. Hvordan forklares dette? Meget enkel: Fosteret falder ind i kategorien “bær” i tre egenskaber:

 • exorp – den ydre skal, skræl
 • mesocarp – Indre hvid papirmasse
 • Endokrae – Et lag, der indhyller frø

Ved alle tre tegn svarer frugten af ​​bananen til beskrivelsen, så den hører til bæret.

Hvad typer bananer er der?

Der er mange sorter af bananer. De mest kendte for os er gule. Vidste du, at der også var røde bananer? De er kendetegnet ved blødere og delikat papirmasse. Men de har en betydelig ulempe – dårlig transportbarhed. Det er næsten umuligt at levere dem til regionerne fjernt fra vækststeder, så en sådan række bananer er sjældne på vores hylder. Du kan prøve forskellige typer bananer på en af ​​Seychellerne – Mao. Dette er det eneste sted i verden, hvor gule, røde, guld og endda sorte bananer vokser

Er det muligt at dyrke en banan derhjemme?

Spørgsmålet opstår ofte: vokser bananer under vores forhold? Svaret vil glæde mange. Ja, du kan dyrke bananer derhjemme. Alt, hvad der er nødvendigt, er at finde frøene fra dekorative bananer. Sorten skal være egnet til indendørs voksende. En af mulighederne er bananen til Pigmey -sorten. Det er fantastisk til at vokse i et rum, opvarmet drivhus, drivhus, i vinterhaven. Under de rigtige betingelser for landing og pleje vil det udvikle sig korrekt, blomstre og vil glæde med frugter. Det er sandt, at du ikke kan spise dem. Når alt kommer til alt er formålet med sorten dekorativ. I dette tilfælde lægger vægten på plantens ydre skønhed, dens evne til at dekorere rummet, give positive følelser.

Hvordan man planter en banan derhjemme

Banana-Monocarpic: Hvad er det?

banan henviser til monocarpiske planter eller forkortet – monocarpic. På et enkelt sprog dør den øverste del af planten gradvist, efter at planten har passeret blomstring og frugtningsperiode. Når toppen af ​​planten dør, frigiver den straks rodlag. De kan adskilles, plantes i separate containere og modtage nye banan “træer.”

Are frø fra købte bananer til plantning egnet?

Det ser ud til, hvad er lettere? Jeg købte en banan, tog frø fra den, plantede og glæder mig over afgrøden. Men der er en “men” – alle bananer, der sælges i butikshylder – hybrider. Det vil sige, dette er sorter, som opdrættere bragte over. Hybrider tolererer bedre dårlige vejrforhold, mindre påvirket af sygdomme, bedre bevægelse og stabilt giver en god høst. Men de har en ulempe – frø opnået fra deres frugter er genetisk sterile.

Kontroller, om dette faktisk er let – lad os prøve at gennemføre et eksperiment. For at gøre dette får vi frø fra modne købte frugter og så dem i henhold til de samme regler som bananer fra en pakke dekorative bananer.

Rules til plantning af banan

Bananplantning – lyder usædvanligt. Men såningsteknologien er praktisk talt ikke forskellig fra plantning af peberfrugter eller tomater, der er kendt for os.

Preparation af frø til landing

Før det begynder at plante frø i jorden, er det nødvendigt at forberede dem. Som du husker, vil vi plante 2 typer frø: dekorativ fra pakker og “eksperimentel” fra den købte banan. Hver af dem har sin egen forberedelse til landing.

Lad os starte med frøene fra den dekorative banan “Pygmy”. Før du sætter dem i jorden, skal du script og blødgøre. Dette gøres som dette:

 • Scarification. Procentdelen af ​​spiring af frø øges således
  Der kan laves skræmmende med en fil, en neglefil eller et stykke sandpapir – alt, hvad der har en slibende overflade, er egnet. Frø skal fodres lidt fra alle sider.
 • blødgøring. Fold de forarbejdede frø af bananer i en beholder, hæld varmt vand. Ethvert stimulerende middel kan føjes til vandet, for eksempel EPIN eller cirkus. Dæk beholderen med et låg, læg et varmt sted, lad det være i cirka 1 dag.
Hvordan man planter en banan derhjemme

Preparation af “eksperimentelle” frø

Lad os prøve at kontrollere udsagnet om, at en fuld -afledt plante ikke kan dyrkes fra købte bananer. For at gøre dette følger vi denne ordning med arbejde:

 • Rengør den købte banan fra skrælen.
 • Klip kernen i halvdelen.
 • Spidsen af ​​kniven Vælg frø fra massen.
 • Sæt dem på en tallerken dækket med et papirhåndklæde.
 • Dæk på toppen med et andet lag af serviet.
 • Vi forlader frøene tørre på et varmt, tørt sted.
  Hvordan man planter en banan derhjemme

Preparation of Soil

Frøene er tilberedt, nu kan du begynde at forberede jorden. Til dette har du brug for:

 • Dyb plastkapacitet
 • Universal jord til indendørs planter
 • Cox -underlag
 • Sand
Hvordan man planter en banan derhjemme

Vi forbereder jorden til plantning af bananer. Hæld jorden og sand i beholderen i et forhold på 1: 1. Blødlægges brikette med et kokosnødsubstrat med vand i henhold til instruktionerne. Tilsæt 1 del af kokosnøddesubstratet til jord-sand-blandingen. Bland alt godt indtil glat.

Planting of Seeds

Vi fortsætter med at plante frø af dekorative bananer. Plantningen af ​​en dekorativ banan udføres som følger:

 • Hæld tilberedt jord i separate gryder.
 • Fyld hver gryde til kanterne med jord.
 • Lidt kompakt jorden, hæld vand.
 • Sæt et frø i en separat beholder. Frøet skal presses lidt ned i jorden og tæt på en lille mængde jord på toppen.
 • Spray jorden fra spraypistolen.
 • Dæk gryderne med en plastikpose.
Hvordan man planter en banan derhjemme

Den næste fase – vi planter frøene “opnået” fra den købte banan. Såteknologi ser lidt anderledes ud:

 • Fyld plastbakken på 2/3 med jord.
 • Sæt en papirklud med frø på toppen.
 • Spray serviet med vand fra sprøjten.
 • Hæld jorden med et lille lag.
 • Fugter jorden ved hjælp af en spraypistol.
 • Dæk bakken med plastikfilm.
Hvordan man planter en banan derhjemme

Nu er det tilbage at vente på frøplanter. De vises 2-10 uger efter, at frøene er plantet. Beholdere med beplantninger skal anbringes på et lyst, varmt sted, hvor en konstant temperatur opretholdes inden for 25-30 ° C Ikke
Glem overvågning af fugtighed. Fra tid til anden skal du fjerne filmen fra det improviserede “drivhus” og kaste jorden. Hvad kommer ud af vores eksperiment? Hvorvidt der vil være en fornemmelse af den købte banan, der vil dyrke den dekorative sort “Pigmey”. Se dette i den næste video.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.