Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvordan kan man så aubergine til frøplanter korrekt?

Auberginer sås for frøplanter de allerførste. Når alt kommer til alt skal de have tid til at blomstre, binde frugterne og vokse op. Hvis du ikke beregner tidspunktet for såning, det vil sige risikoen for at forblive uden denne lækre sydlige grøntsag. For at håb om at vokse et rigt udbytte af auberginer, var de berettigede, og arbejdet blev belønnet, er der behov for et godt plantemateriale.

Hvordan kan man så aubergine til frøplanter korrekt?

Variety eller Hybrid – Hvad skal man vælge?

Befolkningen kaldes ofte “blå” på grund af skrælens farve. Men når alt kommer til alt svarer dette navn ikke altid til grøntsagens udseende. Afhængig af sorten kan frugterne males i hvidt, syrin, grønlig og endda orange.

Stribede prøver findes også. Hvilken skal man vælge? Det hele afhænger af dine personlige præferencer. Men hvad der virkelig skaber vanskeligheder er valget mellem sorten og hybrid. Mange er omhyggelige med hybrider, men selvfølgelig repræsenterer hybrider naturligvis ikke nogen trussel mod menneskers sundhed og liv. Når alt kommer til alt er dette bare resultatet af at krydse to eller flere planter. Desuden tages de bedste kvaliteter fra “forældre” for at skabe en hybrid. Herfra vises auberginer med høje udbytter, modstand mod tørke, skadedyr, sygdomme og temperaturforskelle

Men hybrider har et betydeligt minus – deres frø kan ikke bruges igen .. det vil sige, hvis du samler frø fra hybrid aubergine, så mister de det næste år næsten fuldstændigt deres egenskaber. Derfor, hvis du kunne lide nogen form for aubergine med et F1 -ikon på pakken, skal frøene til såning købes igen. Konklusion: Til såning kan du tage sorter og aubergine hybrider. Men kun sorter vil bevare deres erklærede kvaliteter fra år til år, men ingen hybrider.

Dates of Aubergine: Sådan beregnes korrekt

På nogle pakker angives information om tidspunktet for såning som regel på bagsiden. Men ofte ser det meget kort ud, skematisk og er ikke altid klart. Og ingen annullerede forskellen i klimatiske forhold. Det er let at beregne landingsdatoen på egen hånd. Beslut først, hvornår du vil have en afgrøde. For at gøre dette skal du huske, at på tidspunktet for modning er auberginer opdelt i:

 • Tidlige 100-110 dage fra frøplanter til teknisk modenhed
 • Middle-slidt-modningsperioden varer 115-125 dage
 • Sidste afgrøde er klar 140-150 dage efter udseendet af frøplanter

Et andet vigtigt punkt er den voksende metode: i åben eller lukket jord. I gennemsnit plantes frø til frøplanter 2,5-3 måneder før transplantation til jorden. Når du tæller, skal du også tage hensyn til funktionerne i dit klima. For forskellige regioner vil den optimale tid til såning variere:

 • Middle Strip-Mid-februar-media Marta
 • Sydlige regioner-tidligt i februar-marts
 • Nordlige regioner – Fra marts til april

Der er mange forskellige måder at plante auberginer til frøplanter. Overvej den mest effektive og bevist af dem.

Sowing aubergine i individuelle tanke

Auberginer tolererer ikke dykning. Efter det bremser de transplanterede frøplanter i vækst i mindst 2 uger. Mistet tid kan påvirke afgrøden i fremtiden, op til det punkt, at han simpelthen ikke har tid til at modne. Derfor er det bedre at straks plante frø i separate store containere. Plastikkopper med et volumen på mindst 500 ml er ideelle til dette. Men her opstår spørgsmålet: ”Hvad skal man gøre, hvis frøene i brillerne ikke spirer? Igen vil tiden gå tabt. Ja, et sådant scenarie er meget muligt. Men for at undgå det skal du bare spire frøene på forhånd.

Germination of Aubergine Seeds

Spiringsproceduren er meget enkel. For at implementere det skal du udføre følgende handlinger:

  • Tag en eller flere bomuldspuder.
  • Fugter dem i varmt vand, hvor du kan tilføje 2-3 dråber Epina, Enerone eller NV-101. Dette vil forbedre frø spiring.
  • Klem diske fra overskydende fugt og sæt dem på en tallerken.
  • På toppen skal du sætte frøene i et lag. Prøv at fordele dem jævnt på overfladen af ​​disken. Det er vigtigt, at de ikke keder sig på et sted.
  • Placer tallerkenen i en plastikpose. Regelmæssigt åben polyethylen og ventilationsfrø.

Preparation of Soil

Forbered først jorden. Hovedkravet for det: Det skal være løs, frugtbart, lys med neutral surhed. Til plantning kan du tage et specialiseret underlag til aubergine. Jorden er ikke vanskelig at tilberede dig selv. Føj sådanne ingredienser til jorden:

   • Jord Bestler: Perlite, vermiculite, sand, zeolit, haven diatomit – for løshed
   • Biohumus, kompost, humus – til magt
   • Mind æggeskal – til mætning med calcium

Bland alt godt, fyld brillerne med blandingen, gryder med dræningshuller. Hæld ikke jorden til toppen, lad 2-3 cm være til kanten af ​​beholderen.

Hvordan kan man så aubergine til frøplanter korrekt?

Sowing frø af aubergine

Når jordblandingen er klar, kan du begynde at så frø. Plant dem i følgende rækkefølge:

  • I midten af ​​jorden skal du lave en fordybning-1-1,5 cm, ikke mere.
  • I det resulterende hul skal du overføre de spirede frø og om muligt plante dem omhyggeligt med en rygsøjle ned.
  • Drys med jord på toppen. Fugter plantningen med en sprøjte. Vanding fra en vanding kan ikke passe, da frøene kan dykke ned i jorden for meget og ikke stige.
  • Dæk kopperne med en plastikpose.
Hvordan kan man så aubergine til frøplanter korrekt?

Care til aubergine frøplanter

Da frøene er spiret, vises skuddene hurtigt. Og så snart dette sker, skal pakkerne fjernes og lægge containerne på den letteste vindueskarme. Men på samme tid bør lige solstråler ikke falde på spirerne. Til belysning kan du bruge phytolamps. Selvom dette er en valgfri betingelse. Fitolamps kan være nyttige, hvis spirerne begynder at strække sig. Så de ikke vokser ud og ikke falder, vand dem i 8-10 timer om dagen. Temperaturen skal være plads – ca. +20 ° C I begyndelsen af ​​væksten af ​​vanding kræver det moderat. Det skal udføres, når det jordiske koma tørrer. Når 1-2 rigtige ark vises på spirerne, er det nødvendigt at øge vandingsvolumenet. Hvis frøplanterne ikke har nok fugt, er den nederste del af stænglerne lignificeret. Overløbet er lige så farligt for planter som tørke. I gennemsnit skal vandtæt vandes lidt efter lidt, 2-3 gange om ugen.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.