Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvordan hjælper man frøplanten med at slå rod på et nyt sted? Problemer, fejl, landing. Foto

Saureses køber alle, der ellers tillader området, og de fleste af dem, der ikke længere tillader. Dette er en sådan specifik have af gartnere. Den erhvervede frøplante varmer sjælen. Og hvis billig, så endnu mere behagelig. Det vil sige, at frøplanter undertiden købes, forhastes, overtrækkes med bare rødder og undertiden ærligt ikke -levedygtig. Efterspørgsel skaber udbud. Om frøplanter, deres problemer, landing og fejl vil være denne artikel.

Hvordan hjælper man frøplanten med at slå rod på et nyt sted? Problemer, fejl, landing. Foto

Long -Suffering frøplanter

Langt de fleste frøplanter købes med et åbent rodsystem. Det vil sige, at planten, der har slået rod i børnehaven, graves ud af jorden, små sugeødder bryder af og store er skåret. I det bedste tilfælde dyppes rødderne i en ler -chatterbox for at bevare fugt og sælges i denne form. De bedste tilfælde er sjældne, oftest befinder rødderne sig i en plastikpose, det er godt, hvis det er med våd savsmuld.

Det vil sige samliv med jordsvampe, bakterier og den enkleste – en kat under halen, udviklet af rødder i livet i en børnehave. Små sugende rodhår, der forsyner hele planten med vand og mikroelementer, i de fleste tilfælde er halvt ødelagte. Helt ærligt er jeg forbløffet over planternes levedygtighed!

Efter dette begynder plantning på et nyt sted med en ny jord og en ny mikrobiota i jorden. Lokale svampe, bakterier og protozoer er selvfølgelig ikke begejstrede for de nye bosættere, og først vil de forsøge at håndtere begyndere (dette handler om rødderne), hvilket fremhæver alle slags ubehagelige stoffer. Den stakkels fyr er allerede ikke godt-et nyt sted, en anden orientering af belysning, rødderne er mindre end halvdelen, og derefter blev de lokale produceret.

Hvis kronen ikke svarer til rodsystemet (det kan være mærkbart større), vil rødderne af de blomstrende blade ikke være beruset, er styrken ikke nok. Der er muligheder – det omkommer enten hele planten på én gang eller donerer med individuelle grene eller endda det meste af tønden, der vågner op på de lavere sovende knopper.

Planter er ihærdige, og frøplanten vil stadig forsøge at slå rod på et nyt sted og ofre en del af kronen og rødderne. Rødderne dør forresten også, hvis kronen efterlades små – bladene vil ikke være i stand til at fodre rodsystemet. Derfor har planten hovedopgaven i det første år efter plantning – at overleve, den anden er at slå rod.

For at vende tilbage til normal tilstand skal frøplanten erhverves med nye sugestrodhår, en ny risosfære (jorden omkring rodhåret kaldes). Rhizosphere er beboet af venlige mikroorganismer, der hjælper planten med at kæmpe med et fjendtligt miljø, for at udtrække vand og spore elementer.

Men venner skal fodres, undertiden op til 30% af det lærte kuldioxid, omdannet ved fotosyntesen til næringsstoffer på denne plante. Det vil sige uden blade på nogen måde, og jo større er bladoverfladen, jo mere “venlige” er risosfæren.

Planter opbevares også. Til den indledende dannelse af rodhår og nyreblomstring tilbringer de akkumulerede reserver. De vil overleve og slå rod, det er klart, om disse reserver er nok.

Containerplanter siger ikke, at der ikke er problemer, men der er færre af dem. Rodhår med en rhizosfære på plads, en hel krone. Det er kun nødvendigt at slå rod under nye klimatiske og jordforhold. “Demontering” med lokale mikroorganismer er uundgåelige, men dette er meget lettere at gøre dette til en uudholdelig plante.

Hvordan hjælper man frøplanten med at slå rod på et nyt sted? Problemer, fejl, landing. Foto

Hvordan for at hjælpe den købte frøplante?

Vand spiller en afgørende rolle i planternes liv, så umiddelbart efter at have erhvervet frøplanten tilrådes det at indpakke noget i noget, så det ikke mister fugt. Rødder, hvis ikke forsynet med fugt, placeres i våd savsmuld eller bare i en plastikpose og tilsæt vand.

Efter ankomsten til stedet skal rødderne og den øverste del bringes på linje. Den eneste lange rod i planten er vrøvl. Sådanne rødder bruges til at fikse i jorden, og til magt har du brug for et åbenlyst rodsystem. For øvrig taler en lang rod ikke til fordel for sælgeren, fordi normale planteskoler dannes af en honningkage.

Så om korrespondancen: Længden af ​​grenene skal omtrent svare til længden af ​​rødderne (tønden overvejes ikke, der er dens krav til frimærkerne). Hvis grenene er lange, skal du forkorte. Hvis kronen er lille, og rødderne er store – forkortes også.

Derefter skal frøplanten udfyldes. Det er vandet, der skaber forbindelsen mellem toppe og rødder, der bærer tilbage og tilbage og tilbage alt nødvendigt. Den nemmeste måde at lægge det i en spand vand i en dag.

Containerfrøplanten nedsænkes med halvdelen af ​​beholderens højde i vandet, indtil det jordiske koma er gennemvædet. Men ikke at holde i lang tid, så rødderne ikke kvæler.

Alle disse manipulationer er fortrinsvis på et stille skyggefuldt sted: solen til frøplanterne er helt ubrugelig. Ligesom en trækkende vind – og der er ikke nok vand.

under normale forhold, i de øverste dele af både stængler og rodhår, heteroauxin, vækststimulator og celledeling akkumuleres. I frøplanten med et åbent rodsystem, hvor rødderne er revet, og toppen er skåret, er det næsten nej. Det tilrådes at tilføje. Efter mætning med vand skal du fordybe rødderne i en heteroauxinopløsning i en time (det er altid til salg). Vandet, som frøplanten allerede har mættet, vil “trække det ud” på toppe og rødder.

Det skal huskes, at når doseringerne overskrides, begynder heteroauxin at bremse vækstprocesser, så du er nødt til at handle udelukkende i henhold til instruktionerne.

Hvordan hjælper man frøplanten med at slå rod på et nyt sted? Problemer, fejl, landing. Foto

Sparing Landing

Om hvilket land, hvordan man planter, hvordan man hælder, det er allerede skrevet meget, jeg vil ikke gentage mig selv. Jeg minder dig kun om, at der ikke skal tilføjes nogen gødning i landingsgropen. Anlægget skal først vænne sig til det. Hovedkravet for jorden – det skal være løst, strukturelt, så planten kan øge sugeødderne uden unødvendig stress og udgifter til lagre.

I containerplanter, især importeret fra udlandet, er det største problem et sterilt underlag, hvor der ikke er nogen mikroorganismer. Derfor er de også uundgåelige, når de landes i landet med kompleksiteten med udviklingen af ​​underlaget, også uundgåelige. Her er løs næringsstofrund omkring rødderne også vigtigt, så rødderne begynder at udvikle sig uden for beholdersubstratet. Det sker, at i en container på grund af et langt indhold er rødderne snoede i en spiral-de skal være pænt “desiny” og jævnt fordelt i landingspulten.

Forresten, i containerplanter, især fra steril jord, er der meget ofte uvillighed til at spire ned i den omgivende jord. De er bange og usædvanlige. Processen kan accelereres i en bestemt afstand fra rodkomaet omkring omkredsen af ​​en lille mængde mineralgødning – rødderne vil nødvendigvis nå der. Mineral – hun er kendt for dem.

Jordens overflade omkring planten i varme og tørre regioner skal straks være mulched for at bevare fugt. Det er godt, hvis mulch er organisk, men ikke meget aktiv (tørret klippet græs uden frø, hø), overskydende knus af mikroorganismer på dette sted er ikke noget.

Selve planten er god til at sprøjte med “Epin”, igen, ikke overskride de anbefalede doser og dække, for eksempel ved spanbond af medium densitet. Så han vil ikke have en ovenstående del, og den varme sol (med forårslanding) vil ikke plage ham. Og mikroklimaet under krisecentret vil være mere jævnt. En uge senere, fra nordsiden, kan du åbne – lad ham se på verden. I overskyet og regnfuldt vejr skal du åbne helt. Men hvis solen skinner kontinuerligt, skal to -ugers karantæne, som i coronavirus, modstå.

Hvis landingen er efteråret, tilrådes det at lave et lufttørre husly med begyndelsen af ​​koldt vejr. I den første sæson, der ikke har tid til virkelig at blive komfortabel på et nyt sted og forberede sig til vinteren, er frøplanterne meget sårbare. Selv den mest frost -resistente.

Hvordan hjælper man frøplanten med at slå rod på et nyt sted? Problemer, fejl, landing. Foto

My observationer

Start af et nyt haveliv på et nyt sted, vi påtog os at plante alle slags forskellige planter, både frugt og dekorativ. Organiserede straks et elektronisk katalog for at vide, hvor, hvornår det blev opnået, hvor resultatet blev fængslet, og hvad der var resultatet. Og hvor meget, forresten, re -sort.

Denne ting viste sig at være nyttig. Efter tre år viste det sig, at frøplanters angreb var omkring en femtedel. Der var ingen grundlæggende forskel mellem frugt og dekorativ i denne henseende. Men forskellen blev opdaget mellem frøplanter med ACS (åbent rodsystem) og container. Hvis container lunges har ca. 13%, har frøplanter med ACS næsten 30%.

Langt de fleste frøplanter blev opnået via mail, rødderne af frøplanter med OK’er er enten pakket i våd savsmuld eller i ler, og de så mærkbart anstændige ud end dem, som jeg observerer på sæsonmarkeder.

Analyse af forseglingen af ​​frøplanter fra forskellige leverandører ved at sende, forresten, viste ikke afhængighed af afstanden. Disse selvrespekterende planteskoler er egnede til emballering meget ansvarligt. Indtil videre eller tæt – det er ikke så vigtigt som leverandørens ansvar.

Planteskoler blev også opdaget, som det er bedre at ikke samarbejde – 100% (!) Re -Sort. Desuden sendte de også for at erstatte udskiftningen, indtil jeg var træt af at vise ukendte frøplanter i hjørnerne, som ikke var relateret til brændende, og jeg stoppede ikke med at kontakte dem.

Dette er hvad jeg ser nu, bor i Kuban og skriver ud inden for den europæiske del. I løbet af bopælsperioden i Fjernøsten overlevede frøplanter fra Urals og Altai, halvfjerds procent døde af den europæiske del. Landet er stort, og sådanne afstande spiller allerede en rolle. For eksempel går pakker fra Krasnodar til Khabarovsk i tre uger. En sjælden plante kan modstå dette.

For ikke at plage planter og ikke at lide senere, er det bedre at se efter pålidelige planteskoler i nærheden, vil anmeldelser på Internettet hjælpe. Det er bedre at skrive containerplanter tørstig efter eksotisk (sådan) – mindre skuffelse og amning dem er lettere.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.