Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvordan deler man korrekt rhizomer i Georgin? Adskillelse af knolde i foråret, før landing og efterår

Luksuriøse, kongelige, massive og farverige blomsterstande af Georgin er vanskelig ikke at bemærke i nogen have. Denne sande efterårsdronning kender ikke til hverken mængden af ​​blomsterstande eller i hans maleriske i anden halvdel af havesæsonen. Desværre, så du kan beundre den luksuriøse blomstring af Georgin, skal du arbejde hårdt. Georginer blomstrer kun, når planter forynger og kontrollerer antallet af skud på en rettidig måde. For stor, overvoksne dahliaer vil ikke behage de lige så store og smukke blomsterstande. Adskillelsen af ​​Georgin er en simpel proces, men den har stadig sine egne subtiliteter.

Hvordan deler man korrekt rhizomer i Georgin? Adskillelse af knolde i foråret, før landing og efterår

indhold:

Separation of Knopper – Nøglen til blomstring og sundhed Georgin

Dahlias er langt fra enklere i dyrkning af planter fra kategorien bulbøs og tuberøs. Dette er lavt -lydende, kun dyrket med at grave til vinteren, en tilstrækkelig lunefuld plante, der kræver betydelig indsats fra gartnere. Naturligvis vil Dahlias fuldt ud takke for pleje og hurtig vækst og en hidtil uset størrelse og blomstringen. Men for at nyde dem, bliver du nødt til at passe ikke kun på ordentlig pleje, en årlig graving til vinteren, korrekt opbevaring og landing.

Når du deler, er reproduktion langt fra hovedmålet og årsagen. I nogle tilfælde er det en meget vigtig opgave at få så mange planter som muligt en stigning i mængden af ​​plantemateriale. Men for at forynge Dahlias er det først og fremmest nødvendigt for den mest farverige blomstring og at bevare deres helbred. Rhizomes Georgin har ofte brug for rettidig og korrekt adskilt.

Hovedmålet med adskillelsen er at opnå rod mere end den optimale størrelse, når antallet af vækstpunkter, og følgelig skyderne på dem vil opnå den mest storslåede blomstring og den korrekte udvikling af planter. Dahlias øger reden meget aktivt, de vokser i løbet af sommeren, og hvis planterne ikke er adskilt på en rettidig måde, vil de begynde at degenerere.

Og jo mere processen lanceres, jo mere vises tegnene på flimrende og dekorative tab. Det antages, at i fravær af regelmæssig opdeling er dahlias fuldstændigt degenereret, alder og dør om 5-6 år.

Et af de vigtige aspekter ved adskillelse af georgin er forebyggelse. Med væksten af ​​reden forværres ikke kun Dahlias, men deres immunitet forværres også markant. Planternes muligheder til at modstå vira og infektioner, evnen til ikke at reagere på mislykket vejr, modstand mod skadedyr og andre negative faktorer, når reden forekommer, reduceres næsten direkte proportionalt.

Men rettidig adskillelse har den nøjagtige modsatte effekt: Dahlias i processen med skæring og adskillelse viser stærkere beskyttelsesreaktioner. Planter er lettere at kæmpe med infektioner, mere modstandsdygtige over for vejr, vira og eventuelle negative faktorer.

Adskillelse skal udføres langt fra årligt og ikke for alle dahlias. Det udføres kun på de kopier, der har stærke, sunde, store, overvoksede knolde med adskillige vækstpunkter.

Del aldrig:

  • Meget små rhizomer;
  • Planter med 1-3 vækstpunkter;
  • Sorter og typer med meget tynd stilk og rodhals.
Hvordan deler man korrekt rhizomer i Georgin? Adskillelse af knolde i foråret, før landing og efterår

Division of Separation for Garden Dahlias

For at adskille Dahlias, forynge dem og forlade roden af ​​den optimale størrelse, er det nødvendigt på et tidspunkt, hvor de er uden for jorden – før eller efter at have lagt på opbevaring. Valget mellem efteråret og foråret skal foretages afhængigt af bekvemmelighed, vaner eller muligheder, vejrfunktioner i efteråret under grave og endda de forhold, hvor rhizomer opbevares.

Hver af de to separationsmuligheder har sine egne fordele og ulemper:

Autumn Division of Georgin

betragtes som den enkleste og mest produktive måde. I efteråret, når rhizomerne graves op, er det stadig nødvendigt at rense dem, behandling med fungicider, undersøgelser og fjernelse af beskadigede dele. Derfor kan allerede rent og klar til at gå til opbevaring Delenki kun opdeles for at begynde at forberede sig til landing.

De vigtigste fordele ved denne metode er i mindre risici for nederlagsvira og sygdomme, enkelheden i selve processen. Men risikoen er også store:

  • Små Deleins Tolererer Vintering uden for jorden;
  • Over risikoen for tørring eller læsion af sygdomme.

Spring Separation of Georgin

Det udføres inden starten af ​​kølvandet på rhizomerne inden havesæsonens start. Vinterende dahliaer er genundersøgt, re -freed. I foråret kan du evaluere deres virkelige tilstand, nyrerne i slutningen af ​​marts (og med korrekt opbevaring i disse vilkår, hviler hvileperioden) er let at opdage og evaluere /p>

Procentdelen af ​​tabet af plantemateriale er mindre, og størrelserne og kvaliteten af ​​divisionen er lettere at bestemme. Store dahlier opbevares bedre, så mange foretrækker adskillelsen, før de forbereder sig til landing og ikke efter graving. Det er sandt, at kompleksiteten af ​​adskillelsen, hårdheden og sløven af ​​skrælen, jo mere risiko for, at infektionen spreder sig til et stort rede, kompenseres ikke altid af fordelene.

Uanset hvilken separationsmulighed vælges, skal det huskes, at pænt arbejde og grundige undersøgelser, manglen på hast er nøglen til succes i begge tilfælde.

Hvordan deler man korrekt rhizomer i Georgin? Adskillelse af knolde i foråret, før landing og efterår

Conditional Standard for Derenok Georgin

“Landingsenheden” eller standard Delenga Georgin-One knold med 1-3 stærke knopper af høj kvalitet og godt udviklede rødder af høj kvalitet. Nogle gange er dette en “rod”, og nogle gange nogle få, hvis nyren er en enkelt og generel.

For at Dahlias skal udvikle sig normalt, flimrer blomsterstandene ikke, planten er ikke opbrugt og modnes normalt, to stængler skal efterlades på hver busk. Ekstra skud anbefales at blive fjernet selv i de tidlige stadier af udviklingen, men det er bedre, hvis det maksimale antal skud er begrænset, selv før de spirer eller plantes ved at overvåge antallet af nyrer.

Denne standard eller norm kan afviges. I begge tilfælde skal metoden til adskillelse, linjerne, som det er værd at skære rhizomerne, og hvor meget du har brug for for at forlade nyrerne og knoldene, bestemmes individuelt. Det er altid bedre at starte med en grundig undersøgelse og identificere de nyrer, der er på enhver rhizom. Hvis det er vanskeligt at navigere, kan du skitsere linjerne og nyrerne med en markør.

Hvis du har købt en sjælden sort, har du kun en division, planten var dårligt overvintret, og der er kun en knold med et par nyrer, vi taler om Rod, du kan adskille roden i to og forlade i hver del 1-2 nyrer. Hvis knolden danner stærke rødder og kun en nyre, kan du sikkert adskille den for væksten af ​​en stærk busk med en stilk.

Princippet om individuelt udvælgelse af størrelsen på divisionen fungerer i “omvendt” retning. Hvis planten var syg, svækket, rhizomer i dårlig stand, er rødderne næsten ikke udviklet, og nyrerne er meget svage, uanset antallet af nyrer, er det bedre at forlade store segmenter af rhizomen, så planten Gendanner og øger en kvalitetsmasse i løbet af sommeren. I dette tilfælde efterlades 2-3 knolde med standard 1-3 nyrer i Delenka.

Hvordan deler man korrekt rhizomer i Georgin? Adskillelse af knolde i foråret, før landing og efterår

Technology til adskillelse af knolde Dahlia

Enhver adskillelse af Georgin – både efterår og forår – bør gå forud for en grundig undersøgelse af anlægget; Fjernelse af alle tørre, beskadigede, døde dele. Sanitærrensning af knolde, som at blødgøre dem i fungicider og vask, skal udføres inden adskillelsen. Knolde, hvis dimensioner overstiger 15 cm i længden, er det bedre at forkorte.

Før adskillelse forkortes stænglerne til en højde på 1-2 cm, og livmoderen er den største og mest mørke knold udskåret (som små, øvre, svage sideknolle mindre end 1,5 cm og uden nyrer).

Den nemmeste mulighed for adskillelse af Georgin er at gøre alt manuelt. Hvis planten havde flere stængler, adskilles knollerne let, så er der ingen grund til at skære. Nok, forsigtigt at holde rhizomerne nedenunder, ryst knolden lidt og opdeler omhyggeligt reden i flere dele eller individuelle kegler.

Hvis planten har en stilk eller knolde tæt, er vokset sammen, og det er ikke muligt at bryde dem forsigtigt manuelt, i stedet for at forårsage skader er det bedre at bruge skæremetoden.

Klip knoldene på et dahxy, desinficeret, tynd kniv. Nogle gange bruges en sekatør eller en saks til adskillelse. Men kniven foretrækkes, da den ikke klemmer rødderne stoffet. Behandlingen af ​​bladet og desinfektionen skal udføres efter hvert snit.

Når du adskiller rhizomet med en stub, skal du omhyggeligt skære stilken i halvdelen og efterlade på begge sider af nyrerne og derefter strække opdelingen til siderne. Tæt placerede knolde er omhyggeligt adskilt fra hinanden.

Hvis de resulterende opdelinger er for store, kan du fortsætte opdelingen af ​​stammen i halvdelen med at strække delene. Hvis du ønsker at få et større antal af en division, er stærke, veludviklede knolde med store knopper med en pænt jævn snit skåret i halvdelen.

I tilfælde af nedskæring af “rødder” er det vigtigt at bevæge sig langs knolden, overvåg, hvor der er vækstknopper og rødder. Skiver udføres i en afstand fra spirerne, hvilket efterlader en tilstrækkelig plads til at helbrede såret og aldrig vælge tæt på vækstpunkter.

Uafhængigt, uanset om det var nødvendigt at bryde eller skære dahlias, skal ethvert sår på planten efter adskillelse behandles med en beskyttende sammensætning. Normal crowd kul, kaliumpermanganat, i ekstreme tilfælde – grønt, svovl, fungicid eller et specielt middel mod bulbøst påføres hele overfladen af ​​udskæringen. Efter adskillelse får nedskæringerne til at tørre i 2-3 dage.

Hvis opgaven er at opbygge en større rhizom i sæsonen for at udbrede eller gemme sorten, skal Delenka Georgin plantes i jord med høj kvalitet og vælge omhyggeligt betingelserne.

I løbet af sæsonen er det nødvendigt at forhindre langvarig tørring af jorden for at tilvejebringe regelmæssig vanding og topdressing. At skære en del af blomsterne eller manglen på blomstring giver dig generelt mulighed for at få større reden, som kan divideres med næste efterår.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.