Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Hvilken blomsterhave skal du vælge? Flower Garden Design. Sorter og form. DIY Flower Garden. Valg af blomster. Foto.

Denne artikel beskriver sorterne og formen på blomsterbedene, hvor og hvordan man arrangerer dem korrekt, og hvordan man vælger blomster til en smuk komposition. For at din blomsterhave skal være smuk og lys, og blomsterne i den er fascineret af alle, for dette er det nødvendigt først at vælge et behageligt sted. Området for den fremtidige blomsterhave skal være solrig. 12 timer skal solen helt sikkert falde på den. Hvis det er placeret i skyggen, vil mange blomster ikke være i stand til at vokse normalt der.

Hvilken blomsterhave skal du vælge? Flower Garden Design. Sorter og form. DIY Flower Garden. Valg af blomster. Foto.

Området i blomsterhaven skal overvejes fra forskellige punkter. Afstanden fra blomsterhaven i det lodrette plan (mixborders, soliders, gruppelandinger) skal være 2 gange mere end den højeste plante, der er plantet i det.

Blomsterbed og slave placeres i et vandret plan. Fra det punkt, hvorfra du vil se på blomsterhaven, skal til blomsterhaven være fra 60 til 250 cm.

  • Valg af blomster til Flower Garden
  • Typer af blomsterbed

Choice of Flowerpiece

For at din blomsterhave kan behage dig og dine gæster i lang tid, skal du så det med enten blomstrende blomster i lang tid eller til gengæld til skiftelige planter.

tulipaner, krokus, påskeliljer blomstrer om foråret. Leveren og anemonen betragtes som flerblæsende planter. Derefter iris, glem -mme -noter, pioner, violer og tusindfryd blomstrer. Den anden halvdel af sommeren vil du have kalender, roser og petunier. Og i efteråret vil Dahlias, Asters og Roses helt sikkert glæde sig over efteråret.

Plantehøjde spiller en vigtig rolle, for hvis du planter høje planter langs kanten, vil du ikke se blomstring af stuntede farver. For at forhindre, at dette sker, er det nødvendigt at plante små planter i starten og derefter i højden højere og højere. Glem heller ikke, at blomsterarrangementer skal kombineres i farveskema. Derudover er det nødvendigt at tage hensyn til kærligheden til fugt på dine planter. Når alt kommer til alt vil blomster, der har brug for en stor mængde fugt, ikke være i stand til at vokse med termofile farver.

Hvilken blomsterhave skal du vælge? Flower Garden Design. Sorter og form. DIY Flower Garden. Valg af blomster. Foto.

Ved hjælp af en stoppende blomsterhave kan du visuelt øge dit websted, der er tildelt til grøntsager, blomster og krydret planter. Hvis du har brug for at diversificere det vandrette rum, fordi ensartetheden generer enhver person, skal du lave en bændelorm. Det vil sige, at du sidder enkelt blomster af en dekorativ blomstrende eller dekorativ dekidueret plante.

Gruppeplantninger findes to typer: enkel og kompleks. Enkelt er, når planter af en art planter meget tæt på hinanden og blandes henholdsvis, når forskellige typer farver plantes meget tæt.

I foråret til gruppeplantning kan du kombinere margaritaen med kvede (japansk). Denne kombination vil være meget lys og spektakulær, fordi den hvide farve på Blossom Margarita perfekt vil nærme sig den røde kvede.

Sommergruppeplantninger er meget forskellige. Kombinationen af ​​en spraglet vært og Astilba på arenus vil utvivlsomt se godt ud. Når du planter dem, får du smukke afrundede grønne blade af værter, og Blizzard -blomsterstande af Astilbe vil stige over dem.

Buskene af Dorothy Foges af lilla og cremet hvid chrysanthemum er perfekt til efterårsplantning. Disse begge farver vil understrege deres lysstyrke, såvel som hvis du kombinerer den buskede Astra “Shpetrose lyserød og hvid koreansk chrysanthemum, så får du en virkelig delikat og tiltrækker komposition.

Hvilken blomsterhave skal du vælge? Flower Garden Design. Sorter og form. DIY Flower Garden. Valg af blomster. Foto.

Slaven er en lang blomsterhave med en flad overflade, hvor bredden varierer fra 0,5 til 2 m.

MixBorder er en blomsterhave, dekoreret med en geometrisk strimmel, bestående af mange forskellige planter, der perfekt kombinerer deres fortryllende blade, lyse blomster og modne frugter.

rocaria er lavet i form af en stenhave. I det kan du kombinere ikke kun alle forskellige farver, men også af individuelle plantearter.

Klimynariet ligner mere en kunstnerisk eller fantasy have. Formen på denne blomsterhave skal være usædvanlig uden nogen påmindelse om naturlighed.

Der er også hævede blomsterbed. De er oprettet på et standpunkt, der er placeret 1 m over jordoverfladen. Grundlaget for sådanne blomsterbed er store og stærke vægge af mursten eller blokke. Du kan også oprette en vask fra en kunstig sten (de sælges i den færdige form), derudover kan de fremstilles af den gamle vask. Dens vægge smøres med en opløsning af cement, sand og tørv i lige store proportioner.

Hvilken blomsterhave skal du vælge? Flower Garden Design. Sorter og form. DIY Flower Garden. Valg af blomster. Foto.

Tips til design af blomsterhaven

Hvis din blomsterhave er en firkantet form, har den selvfølgelig 4 sider, der ser syd, nord, vest og øst. For at plante blomster på denne firkant skal du tage højde for alle ønsker i farver, fordi nogle af dem elsker morgensolen, og nogle foretrækker aftenen. Blomsterstande af alle farver vil vende sig til solen, så studere grundigt kravene i farverne, da de ikke kan være “tamme” til nye forhold.

Glem ikke, at den samme farve i forskellige vejrforhold ser anderledes ud. Den hvide blomst under tågen ser ud til at gløde, og i skyggen vil den flimre, men i lyset af solen falmer den og mister sit mysterium. Hvis du planter et blomsterbed med hvide petunies, vil det se ud fra, at dette ikke er en blomsterbed, men et bjerg af polystyren eller sne. Derfor er det værd at kombinere flere typer af forskellige farver.

Hvis din blomsterhave er placeret på selve solen, tilrådes det for dig at vælge blomster af gule og røde farver, men det vil være vanskeligt at se på det, fordi kombinationen af ​​sådanne farver vil anstrenge dine øjne.

Hvilken blomsterhave skal du vælge? Flower Garden Design. Sorter og form. DIY Flower Garden. Valg af blomster. Foto.

Du besluttede at skabe din blomsterhave runde og ved ikke, hvad der er bedst at sætte i den? Øverst på blomsterbedet sidder vi gule blomster, arrangerer blå nedenfra, til venstre – grøn og til højre er rød. Men hvis du stadig tilføjer flere røde farver øverst, skal du få en orange eller varme-rød spænding. For at få en syrinfarve skal du tilføje blå til røde farver.

Gennem hele blomsterbedet skal du placere lidt hvide blomster, da de vil fortynde lyse mættede farver. Hvis du vil teste farveskemaet i din blomsterhave, skal du forbinde farverne på de ønskede blomster, og så vil du bestemme, hvilken farve din blomsterbed vil være.

Plant aldrig mange flerfarvede farver, fordi de visuelt vil gøre din blomsterhave tilfældig. Hvis din idé er mislykket, skal du prøve at grave et par farver og plante nyt.

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.