Nordborg

Havearbejde og grøntsagsdyrkning. Lækre, enkle opskrifter og opskrifter, der er nemme at følge, til hver dag.

Havearbejde

Græsplæne. Enhed, såning, ny. Landskab. Grøn, maurisk, sport, bås. Græs. Foto.

græsplæne (fra den franske gazon ) – Et kunstigt græsbesætning, skabt af dyrkning af forskellige urter, hovedsageligt flerårige arter i kornfamilien.

Græsplæne. Enhed, såning, ny. Landskab. Grøn, maurisk, sport, bås. Græs. Foto.

Klassificering af græsplæner.

Dekorativ

 • jorden : jorden græsplæner kan kaldes en af ​​de mest elegante og kræver den største indsats i deres forberedelse. Generelt kan de kaldes græsplæner af højeste kvalitet – græsplæner i klasserne i klassen. På samme tid kan jorden græsplæne ikke kun være flad, men har også træbærsvægge, der bedst ændrer billedet af landskabet i din have.
 • almindelig : En almindelig dekorativ græsplæne kan bestå af de samme typer urter som stallingen, men det præsenteres ikke for det så høje krav i kvalitet, hvilket betyder, at det kan være noget mindre Det er sandsynligvis brugt, det er nogle få ofte. Tilfældigt ukrudt spiret på en sådan græsplæne vil heller ikke blive en katastrofe.
 • maurisk : Den mauriske græsplæne er noget anderledes end andre typer græsplæner. Ud over græsplæne urter bruges feltblomster også i det. Og dette kan blive en af ​​de mulige måder at nærme sig naturen og gendanne en lang -dæmpet øko -Balance i det mindste i din have. På samme tid er det ikke nødvendigt at pleje den mauriske græsplæne med samme grundighed og konstance som den sædvanlige græsplæne.
 • eng : Et af de vigtigste dekorative træk ved Meadow -græsplænen kan kaldes dets afslappede naturlighed og på samme tid skønhed. Når alt kommer til alt imiterer Meadow Lawn en ejendommelig, naturlig eng i ideel ydeevne. Det er især godt, da det websted, du købte, allerede havde en helt naturlig enggræsplæne. Dette giver dig muligheden for at forbedre, hvad naturen allerede har givet, og dette er nu så moderigtigt.

Special Forces

Lawns

 • Sport : En sportsgræsplæne skal være modstandsdygtig over for høje belastninger såvel som til ugunstige vejrforhold. I regnvejr bør en vandpyt eller snavs ikke vises på det og i tørt støv; Græsplænen skal være blød, praktisk til sportsspil. Derfor er græsplænen af ​​græsplænen kendetegnet ved stor styrke og elasticitet, men det kræver øget opmærksomhed i dannelsen og omhu.
 • Specialstyrker sås for at styrke skråningerne, skråningerne, dvæler vejkanterne på veje og blide bredder af reservoirer. Til dette bruges græsblandinger fra hurtig voksende og danner tæt græsbane.
Græsplæne. Enhed, såning, ny. Landskab. Grøn, maurisk, sport, bås. Græs. Foto.

Where til at begynde?

Først skal du bestemme, hvilken græsplæne du vil bryde i dit område . Komplekset af arbejde med arbejdet afhænger af dette. Følgende spørgsmål vil hjælpe dig med at forstå, hvilken Lawon der er egnet til dit websted

 • Hvordan planlægger du at bruge græsplænen?
 • Hvor vil du se græsplænen?
 • Hvilken størrelse vil græsplænen være?
 • Hvilken form og stil vil græsplænen være?

1.  Hvordan planlægger du at bruge græsplænen?

 • Picnic, familieferie, modtagelse af gæster.
 • Aktiv hvile, legeplads.
 • Et separat element i havenindretningen.
 • United -området på stedet.

2. Hvor vil du se græsplænen?

Mest sandsynligt, at du vil placere et sted for picnic, fælles hvile eller legeplads tættere på boligområdet. græsplænen som et dekorativt element vil sandsynligvis blive placeret i de mest observerede områder , og selvfølgelig er der også sådanne hjørner af haven, at nogen ikke ofte er indtastet, men du vil have skønhed og orden der .

3. Hvilken størrelse vil græsplænen være?

kom til at løse dette problem alvorligt, fordi Både økonomiske og arbejdsomkostninger afhænger af dette. Eller måske vil du stadig bryde en blomsterhave på dette sted, grave senge, bryde en dekorativ have eller plante en busk, træ. Græsplænen er ikke kun lagt, de plejer det .

4 Hvilken form og stil vil græsplænen være?

Hvis dit websted er dekoreret i en streng klassisk stil, kaldes det også formel, skal formerne for græsplænen være korrekte, geometriske. Hvis dit websted er uformelt, tilskrives hytte og vilde haver sådanne stilarter, så vil en græsplæne af glatte former og bøjninger passe dig, og gentage formen på stier, blomsterbed.

Græsplæne. Enhed, såning, ny. Landskab. Grøn, maurisk, sport, bås. Græs. Foto.

Creat A Lawn

Ved at besvare de spørgsmål, der er stillet ovenfor og bestemme stilen og tilhørigheden af ​​græsplænen, fortsætter vi med at arbejde.

Før du såer frø af græs, skal du udføre et kompleks af forberedende arbejde . Området, der er valgt til græsplænen, skal rengøres for affald og sten, fjerne ukrudt. Marker den fremtidige græsplæne. Design grænserne for stedet med lige grænser langs rebet strakt mellem knagterne. Lav bølgede linjer med grænser i henhold til rebet eller slangen, der er lagt i den ønskede form.
M , udjævnet et plot, dækkede agerjordet med dækningsmateriale og forlod stedet til hvile. I løbet af sæsonen ødelagde vi alt det ukrudt, der vises på den fremtidige græsplæne ved hjælp af Roundup og fodrede jorden med mineralgødning.

I foråret næste år, før så, lavede de en anden grave, gødning og nivellering. såning af frø er bedre at blive gjort tættere om aftenen i roligt vejr i våd jord . Opdel frøene i to dele og del den første halvdel langs det såede område og det andet på tværs. Selvfølgelig er det mere praktisk at bruge en såmester, men hvor kan man få den? Efter såning skal du gå på jorden med lette raker, men uddyber ikke frøene for meget, ellers vil de ikke spire. Da du løsnede og planede jorden, skal du kompakte den. Desværre har vi ikke specielle ruller, så vi dækkede overfladen med tavler og tempo på dem. Det viste sig bare en fantastisk platform.

Græsplæne. Enhed, såning, ny. Landskab. Grøn, maurisk, sport, bås. Græs. Foto.

Når alt ovenstående arbejde udføres, spild jorden godt ved at sprøjte, ikke tillade erosion af jorden, fordi Vand kan vaske frøene af græs og jord, hvorfor græsplænen allerede vil være grim. Efter vanding dækkede vi vores fremtidige græsplæne med at dække ikke -vævet materiale som ”sponbond”, så græsset indånder, fugt blev bevaret, og fuglene spiste ikke frø. Glem nu ikke at vande græsplænen hver dag, indtil tiden kommer til at skære den. vanding af græsplænen produceres altid ved at drysse , så jorden er fugtgjort jævnt i hele området, hvilket bidrager til den venlige vækst af græs. Hvor der ikke er nok fugt, konkurrerer ukrudt med succes med græs, foran det i vækst og udvikling. Dårlig vanding er især skadelig, når man forbander frø og til unge frøplanter. Frøene hævede og begyndte at spire uden at modtage den krævede mængde fugt, blot dø, og unge skud er konstant i en tilstand af stress på grund af vandmangel, bliver gul og dør i sidste ende.

I tørt vejr betragtes vanding som tilstrækkelig med en hastighed på 10 liter vand pr. 1 m2 græsplæne og ikke mindre

Hvad hvis du ikke har mulighed for at vande græsplænen dagligt , og kommer du kun til stedet lørdag og søndag? Plant græsplænen i anden halvdel af sommeren, når varmen aftager, og sandsynligheden for regn er ret stor.

Græsplæne. Enhed, såning, ny. Landskab. Grøn, maurisk, sport, bås. Græs. Foto.

Main tricks.

A haircut

Den første nedskæring af græsplænen udføres, når græsset er vokset med 7-8 cm, efter det, afhængigt af hvilken græsplæne, der er brudt, udføres det med forskellige intervaller og til forskellige højder

 • jorden -Lejning udføres hver 3-4 dag til en højde på 1-2 cm.
 • Almindelig -5-7 dage til en højde på 3-4 cm.
 • Mauritan – Klippet udføres kun i slutningen af ​​sæsonen.
 • eng -lykning af en enggræsplæne mindst en gang om måneden, og dens højde kan være 7-10 cm.
 • Sport -Lejning bruges hver 10. dag til en højde på 4-5 cm.

Årets sidste klipning udføres cirka en halv måned før efteråret af den første sne.

Vanding

Vand græsplænerne hver dag ved at drysse eller hver anden dag, men i dette tilfælde skal vanding være rigeligt. Du kan vand vanding tidligt om morgenen eller sent på aftenen, men under ingen omstændigheder på dagen, ellers tændes græsset.

Top dressing

Med intens vækst og hyppige haircuts fra jorden udføres en masse næringsstoffer, så topdressing udføres med jævne mellemrum. Deres hyppighed og type gødning afhænger af græsstanden. Hvis græsset begynder at blive gult, bleg, blive værre, på trods af tilstrækkelig vanding, er det tid til at fodre det med nitrogen eller fuldstændig mineralgødning med en hastighed på 15-20 g pr. 1 m2. Gødning kan påføres både i opløst form under vanding og jævnt, spredning af tørre granuler langs den trimmede urtesistens inden vanding.

Græsplæne. Enhed, såning, ny. Landskab. Grøn, maurisk, sport, bås. Græs. Foto.

Jeg håber, at min oplevelse vil hjælpe dig med at skabe din egen græsplæne og derved bringe lidt skønhed til dit websted. Jeg vil være glad for at lære om dine metoder til at plante græsplænen.

Læs endnu en interessant artikel om havearbejde: Wat je moet doen om te voorkomen dat zaailingen uitrekken

Lars Hansen

Lars Hansen er en dansk gartner og madblogger, der oprindeligt kommer fra Odense. Han driver en have- og madblog, hvor han deler sin viden og sine erfaringer med sine læsere.